Ssd ile çok oyun yukleyebilirmiyim

Reaksiyon skoru
5
Selamün aleyküm arkadaşlar ben bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat iki arada bir derede kaldım SSD tak diyorlar biraz araştırdım. SSD çok daha iyiymiş evet fakat ben SSD ile birsuru oyun yukleyebilirmiyiyim harici depolama hard disk e ihtiyaç kaliyormu çoğu kişi SSD varken hard disk çalışmıyor diyorlar ben baya arada kaldım yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler 🙏

Ssd varken harddisk çalışmıyor diye bir şey yok kim uydurduysa artık bence önce ssd alıp sonradan imkan olunca harddisk takmak en mantıklısı

Selamün aleyküm arkadaşlar ben bilgisayar toplamayı düşünüyorum fakat iki arada bir derede kaldım SSD tak diyorlar biraz araştırdım. SSD çok daha iyiymiş evet fakat ben SSD ile birsuru oyun yukleyebilirmiyiyim harici depolama hard disk e ihtiyaç kaliyormu çoğu kişi SSD varken hard disk çalışmıyor diyorlar ben baya arada kaldım yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler 🙏
kardeşim ssd nin farkı hdd ye göre daha hızlı olmasıdır. hdd nin avantajı ise depolomaalaınn çok olmasıdır eğer 120 gb ssd alacaksan 1 2 oyun yüklersin bence ssd alıp oynayacaksan en az 480 gb olmalı yada 1tb hdd 240 ssdbu daha mantıklı bir seçenek

Ssd kaç gb olduğu önemli. 480gb ssd alırsanız 3 5 tane oyun yükleyebilirsiniz ama 120 gb ssd alırsanız o kadar oyun yükleyemezsiniz. Ssd varken hdd çalışmıyor diyen kimse ondan fikir almayı bırakın derim. Çok da güzel çalışır.

Ssd ve hdd bir arada çalışabilir + çok oyun yükleyebilir miyim dediğin ssd kaç gb onu da bilmiyoruz.

Hangi akıllı demiş ssd varken hard disk çalışmıyor ssd ile hdd yi bir arada kullanan bir sürü arkadaş var burda sana cevabı vereyim resim müzik video film depolamak istiyorsan hdd oyunlarım hızlı açılsın hızlı oynasın hızlı işlem yapayım diyorsan ssd her sistemde çalışır hdd + ssd

ssd varken hdd çalışıyor bu arada.ayrıca ssd nin gb ına ve indiriceğin oyunların alanı ve sayısına bağlı biraz da.mesela ben 480 gb ssd kullanıyorum hdd kullanmıyorum.10-15 oyun birden yükleyebiliyorum alan artıyo bile.eğer sadece cs,lol,pubg falan oynuyosan sana 240 gb bile yeter ama ben gta 5 ,witcher 3,ve bunun gibi 40-50gb ve daha fazla yer kaplayan oyunlar oynarım dersen 240 gb ssd yanına bi hdd alsan güzel olursık girdiğin csgo lol gibi oyunları ssd ye atarsın daha hızlı açılır oyun.ara sıra girdiğin hikaye temalı ve çok yer kaplayan oyunları da hdd ye atarsın ssd den daha yavaş açar oyunu..ssd yi ne kadar doldurursan o kadar yavaşlar.100 gb boş yer kalan ssd ile 10-20 gb boş yeri kalan ssd aynı hızda çalışmaz ama çok dağlar akdar hız farkı da olamz aralarında merak etme.40-50 vs gb lık oyunları tek tek indiririm diyosan (yani 2 oyun yükledin 50 gb bu 2 oyunu bitirip silip başka bi 2 oyun yükledin gibisinden düşün) 240 gb ssd yine yeter.

SSD varken HDD çalışıyor bu arada.ayrıca SSD nin gb ına ve indiriceğin oyunların alanı ve sayısına bağlı biraz da.mesela ben 480 gb SSD kullanıyorum HDD kullanmıyorum.10-15 oyun birden yükleyebiliyorum alan artıyo bile.eğer sadece cs,lol,PUBG falan oynuyosan sana 240 gb bile yeter ama ben gta 5 ,witcher 3,ve bunun gibi 40-50gb ve daha fazla yer kaplayan oyunlar oynarım dersen 240 gb SSD yanına bi HDD alsan güzel olursık girdiğin csgo lol gibi oyunları SSD ye atarsın daha hızlı açılır oyun.ara sıra girdiğin hikaye temalı ve çok yer kaplayan oyunları da HDD ye atarsın SSD den daha yavaş açar oyunu..SSD yi ne kadar doldurursan o kadar yavaşlar.100 gb boş yer kalan SSD ile 10-20 gb boş yeri kalan SSD aynı hızda çalışmaz ama çok dağlar akdar hız farkı da olamz aralarında merak etme.40-50 vs gb lık oyunları tek tek indiririm diyosan (yani 2 oyun yükledin 50 gb bu 2 oyunu bitirip silip başka bi 2 oyun yükledin gibisinden düşün) 240 gb SSD yine yeter.
Kardeşim çok teşekkür ederim gerçekten iç açıcı bı açıklama yaptın 2 gündür araştırma yapıyorum sonunda ... 🙏🙏

120GB ya da 240GB SSD alınabilir windows ve disk hızı gerekitren programları oraya koyabilirsin onun haricinde HDD çok çok daha fazla depolamanın yanında çok çok daha ucuz ve eğer optante kullanabilirsen bir nevi SSD hızında HDD'den olmuş oluyor diye düşünebilirsin. :D ya da bunu al.
fakat ben olsam direkt gider normal HDD alırdım fazla para vermeye çok gerek yok ama çok ihtiyacın varsa bu SSHD'yi alabilirsin.

hocam ssd varken hdd çalışmıyor diye bir şey yok ssd özellile m2 ssdler çok hızlı bu arada oynadığın oyunun boyutuna göre kaç oyun alabileceği belli olur ssd alıcaksan anınada 1 tb harddisk al derim birde 500 gb sata ssd yerine 256 gblık m2 tercih et sistemi ssd ye kurdur fazla yer kaplar ama hızlı açılır

SSD-HDD boyutları birbirinin aynısı.
HDD'de 10 GB olan dosya, SSD'de de 10 GB yer kaplıyor.
Aralarındaki fark boyut - hız - güvenlik.
HDD'ler mekanik oldukları için çok yüksek okuma-yazma hızları veremiyor.
Darbe - sarsıntı gibi şeylere karşı hassaslar. Bu tarz bir olayda HDD içerisindeki diskler zarar görebiliyor - veri kaybı olabiliyor.
SSD'ler telefonlardaki hafıza kartı gibi. Daha hızlı - daha güvenli. Bu yüzden biraz daha pahalı.

Aradaki farkı anlaman için şöyle örnek verebilirim;
SSD'ler ortalama 500-550 mb/s okuma yazma hızı verebiliyor.
HDD'ler ortalama 150-200 mb/s okuma yazma hızı verebiliyor.
240 GB SSD ile 1024 GB HDD neredeyse aynı fiyata satılıyor.

"SSD varken HDD çalışmaz" diyenler yanlış bilgi vermişler.
Sisteme anakartının desteklediği kadar depolama birimi koyabilirsin.
İstersen 3 SSD - 2 HDD koy, çalışır yani.

Sistemde 40 farklı oyun bulundurmanın bir manası yok.
Bunun için de HDD almaya gerek yok.
Günümüzde ideal sistem depolaması SSD + HDD
SSD'ye Windows ile bazı hızlı açılmasını istediğin oyunları yüklüyorsun.
HDD'ye de depolama-arşiv benzeri, çok yüksek okuma yazma hızı istemeyen şeyleri yüklüyorsun.

Ben bu dönemlerde geçici olarak laptop kullanıyorum.
Kullandığım sistemimde sadece 240 GB SSD var. Sistemim de ona yüklü.
Ben müzik yapıyorum - video editliyorum - oyun oynuyorum vs. vs.
Buna rağmen işimi görüyor. Ama arada temizlik yapmak gerekiyor,
Çer-çöp çok biriktirmemek gerekiyor o kadar.
Mesela benim yakında temizlik yapmam gerekiyor, aşağıda da detayları var.
Screenshot_14.webp

Screenshot_13.webp

SSD nin kapasitesine yani senin cüzdanına bağlı hocam o iş biraz 4tb bile SSD var 😊

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
SSD-HDD boyutları birbirinin aynısı.
HDD'de 10 GB olan dosya, SSD'de de 10 GB yer kaplıyor.
Aralarındaki fark boyut - hız - güvenlik.
HDD'ler mekanik oldukları için çok yüksek okuma-yazma hızları veremiyor.
Darbe - sarsıntı gibi şeylere karşı hassaslar. Bu tarz bir olayda HDD içerisindeki diskler zarar görebiliyor - veri kaybı olabiliyor.
SSD'ler telefonlardaki hafıza kartı gibi. Daha hızlı - daha güvenli. Bu yüzden biraz daha pahalı.

Aradaki farkı anlaman için şöyle örnek verebilirim;
SSD'ler ortalama 500-550 mb/s okuma yazma hızı verebiliyor.
HDD'ler ortalama 150-200 mb/s okuma yazma hızı verebiliyor.
240 GB SSD ile 1024 GB HDD neredeyse aynı fiyata satılıyor.

"SSD varken HDD çalışmaz" diyenler yanlış bilgi vermişler.
Sisteme anakartının desteklediği kadar depolama birimi koyabilirsin.
İstersen 3 SSD - 2 HDD koy, çalışır yani.

Sistemde 40 farklı oyun bulundurmanın bir manası yok.
Bunun için de HDD almaya gerek yok.
Günümüzde ideal sistem depolaması SSD + HDD
SSD'ye Windows ile bazı hızlı açılmasını istediğin oyunları yüklüyorsun.
HDD'ye de depolama-arşiv benzeri, çok yüksek okuma yazma hızı istemeyen şeyleri yüklüyorsun.

Ben bu dönemlerde geçici olarak laptop kullanıyorum.
Kullandığım sistemimde sadece 240 GB SSD var. Sistemim de ona yüklü.
Ben müzik yapıyorum - video editliyorum - oyun oynuyorum vs. vs.
Buna rağmen işimi görüyor. Ama arada temizlik yapmak gerekiyor,
Çer-çöp çok biriktirmemek gerekiyor o kadar.
Mesela benim yakında temizlik yapmam gerekiyor, aşağıda da detayları var.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
hocam sen bieçok işle uğraşıyorsun ben bi fortnite csgo yükledim 3 gb alan kaldı helal olsun sana

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,533
Üyeler
192,744
Son üye
elydiscord
Geri