Fansız tray işlemci almak mantıklı mı?

odCann

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhabalar öncelikle. Ben yaklaşık 2 aydır sistem toplamaya çalışıyorum. Elime para geçtikçe, biriktikçe almaya çalışıyorum. En uyguna almak için çaba gösteriyorum dolayısıyla. Sorum şu ki alıcağım işlemci (ryzen 5 3500x) tray fakat fansız şekilde, kutulu halinden 200 küsür TL daha ucuza geliyor. Letgo vs gibi sitelerde kullanılmamış stok soğutucu buluyorum. 50 60 TL civarında. Bu yolu izlemem mantıklı mı sizce? Birde başka konu açmamak için şunu sormak istiyorum. Ekran kartım Msi 5500xt Mech 4gb, işlemci buna fazla mı yetersiz mi? İyi forumlar..

Anakart yoksa 10400F + M200 alın.

Merhabalar öncelikle. Ben yaklaşık 2 aydır sistem toplamaya çalışıyorum. Elime para geçtikçe, biriktikçe almaya çalışıyorum. En uyguna almak için çaba gösteriyorum dolayısıyla. Sorum şu ki alıcağım işlemci (ryzen 5 3500x) tray fakat fansız şekilde, kutulu halinden 200 küsür TL daha ucuza geliyor. Letgo vs gibi sitelerde kullanılmamış stok soğutucu buluyorum. 50 60 TL civarında. Bu yolu izlemem mantıklı mı sizce? Birde başka konu açmamak için şunu sormak istiyorum. Ekran kartım Msi 5500xt Mech 4gb, işlemci buna fazla mı yetersiz mi? İyi forumlar..
İşlemcin erkan kartına uygun sıkıntı yok ama 200 lira civarları bi ucuzluk varsa. 200 tl ile hava soğutucu almanda fayda var stok almana gerek yok bence ama para lazım dersen güvenilir bulduğunu ar.

Stok soğutucuyu alsam çok kötü bir performans alır mıyım? Çünkü fiyattan ne kadar kısarsam o kadar iyi. Yaza doğru M200 alıp takabilirim
Hocam 60 liraya ikinci el soğutucu almak mı yoksa 25 lira daha verip %10 daha performanslı sıfır soğutucu almak mı?

3500x ve 5600xt kullanıyorum. gayet memnunum. 10400f olsa daha iyi olurdu ama artık anakartı almışsın.

Hocam 60 liraya ikinci el soğutucu almak mı yoksa 25 lira daha verip %10 daha performanslı sıfır soğutucu almak mı?
Ben yanlış modele bakmışım, özür dilerim. Combo modeli sanırım 200 TL yazıyordu. Şimdi gördüm 71 TL . Tamamdır bunu almak daha mantıklı, Teşekkür ederim.

Geri