Ryzen5 5600x overclock geri almak mümkün mü?

Reaksiyon skoru
28
Selamlar herkese. Dün Asus All suite ile sistemi optimize işlemi yaptım ama overclock işlemini kendisi sistem bileşenlerime göre ayarladı ve 3.7 olan standart hızı 4.2 ghz oldu. Bios pilini çıkartarak bios ayarlarımı sıfırlladım ama pc yine boşta iken ortama 3.9 - 4.1 ghz hızlarda çalışlıyo ve ben bundan inanılmaz rahatsızım. İşlemcimi fabrika ayarlarına nasıl getirebilirim? Bana sağlam ve kesin çözüm lazım. Yardımcı olursanız mutlu olurum.

CPB kapatırsanız işlemci devamlı standart hızında çalışır.

işlemci performansında herhangi bir olumsuz etkisi olur mu ? peki hocam sana zahmet bana yaşadığım durumu açıklayan bir şeyler yazar mısın? Rica ediyorum

peki bu pc'yi ilk kurduğumuzda olan bir ayar mı yoksa çekirdeklerden birini kapatmak gibi bir işlem mi?
İlk kurduğunuzda açık olur. Clock hızının artması gayet normal bir şey. Boost yapıyor. Temel hız aynı ise tamam OC yoktur demek.

İlk kurduğunuzda açık olur. Clock hızının artması gayet normal bir şey. Boost yapıyor. Temel hız aynı ise tamam OC yoktur demek.
temel hız dün 4.2 ghz idi ama ben bios ayarlarını sıfırladım şu anda temel olarak 3.7 ghz olarak çalışıyor hatta bir foto koyayım buraya
1614838936925.png

bu olay gayet normal boost yapıyor pc nin ihtiyacına göre kendisi ghz arttıracaktır tabikide max seviyesine kadar

bu olay gayet normal boost yapıyor pc nin ihtiyacına göre kendisi ghz arttıracaktır tabikide max seviyesine kadar
tamam o zaman normal ise endişelenmemi gerektirecek herhangi bir durum yok :) teşekkür ederim zaman ayırdığınız için :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tamam normal şu an. Boost yapıyor o iyi bir şey. Boost'u kapatırsanız performans düşer.
teşekkür ederim :)

tamam o zaman normal ise endişelenmemi gerektirecek herhangi bir durum yok :) teşekkür ederim zaman ayırdığınız için :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

teşekkür ederim :)
evet sıkıntılı bir durum yok ne demek yardımcı olabildiysek nemutlu bize

Geri