Neden eskilerdeki gibi fethetme olayları az ?

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
6,748
Merak ettiğim için soruyorum.

Eskilerden sürekli fetihler olurdu , toprak kazançları , toprak kayıpları. Şimdi ise bu tür şeyler çok nadir neden ?

Eskilerden sürekli fetihler olurdu , toprak kazançları , toprak kayıpları. Şimdi ise bu tür şeyler çok nadir neden ?
hocam artık her şey dijitalde artık öyle şeylerin olcağını sanmıyorum artık her şey ekonomik olarak ve savaşlar eğer olursa soğuk savaş tarzı olur virüs hastalık vb.

Çünkü batı güç kazandı ve kazandığı an bu devri kapadı , güçlerini korurken aynı zamanda el altından öbür ülkeleri karıştırıyorlar ve hiçbir bedeli yok :D

biri birinin toprağını fethedecek toprağı fethedilen ortak ülke çağıracak ortak ülke bir atom bombası atacak dünya karışacak

Çünkü artık toprak vethetmek mantıklı değil sömürmek mantıklı.
Amerika suriyeyi kendi toprağına katsa ne olacak? amaç petrollerini almak değil mi petrolleri sömürdü gitti. Toprakla kimsenin umrunda değil.
Eskiden para ve altın önemli olduğundan feth edilip hazineye katılırdı ya da vergi alınırdı.
Çok toprağın olması yönetim sıkıntılarınıda getirir ayrıca.
Ve ekonomik savaşlar.
Toprak kimsenin umrunda değil

Bir tepe anlaşma var çünkü. Biraz olsa da izlesek aksiyon olur şu sıkıcı dönemde (!)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,396
Üyeler
185,721
Son üye
losw3x
Geri