Nvidia ve Tehdit Olayları

Valla alan pek görmedim ben, var mı senin çevrende? Performansı güçlü olsa da fiyatı performansını geçince bir esprisi kalmıyor.
var kral kuzenim iş için aldı 5090 sistem zaten oyun oynayan adamın bunla işi ne

6000 ve 7000 serisi ölmedi ki taş gibi kartlar var fsr açmaya ne gerek var.

Ayrıca donanımda olan bir şey ile fsr 4 çalışıyor adamlar nasıl eski nesile getirecek? Mesela multiframe nvidia bir önceki nesile getirebilirdi ama getirmedi çünkü millete eski kartlar ile yeni nesil aynı olan kartları başka türlü kekleyemezdi. Multiframe de leş gibi çalışıyor zaten orası ayrı ki bunu amd fsr çıktığından beri kaynak kodlarında var eğer bir kaç yıl önce redstone'u çıkarsalardı multiframe'i ilk amd de görecektik.

adamlar çok güzel göz boyadılar sunumda yok 5070 4090 gücünde vs sonuçlar bir geldi bakıyoruz 4090 ile 5090 arasında kayda değer bir fark bile yok.

amd tarafında 7000 ve 9000 serisinde ise 7900xtx ve 9070xt benzer kartlar ama esktra özellik var en azından. Red stone geldiği zaman oyuncuların nvidia tercih etmesi için geriye sadece reflex ve rtx kalıyor onun da benzerini çıkartılar zaten ki fsr'ın gelişmesi dlls'ten daha iyi olacak bence çünkü bazı oyunlarda şuan fsr 4 dlls4'ten daha iyi çalışıyor. Rtx konusuda rt çekirdeklerini doldurmuşlar ama rt destekli oyunlar nvidia ile anlaşmalı oluyor ordan artısı var ve amd'nin rt optimizasyonu iyi değil.

Hepsi bir yana fiyatı uygun olsa yine aynı kartı çıkartsınlar sorun değil 5070ti 30-35k civarı olsa. 5070 20k. 9070xt 25-30k

belki süper serisi çıkınca fiyatları dediğm rakamlara iner tabi dolar yerinde durursa
5090 ile 4090 arasında kayda değer fark var.

Benzerler zaten, bir de 5000 serisi çok güzel OC olduğu için 5070ti varken 5080 almayı mantıklı bulmuyorum. Vram avantajı bile yok, %5-20 arası performans farkı var. Ancak fiyat farkı 10-15bin tl. Değmez.
vram 24 olması lazımdı 5080 de

Benzerler zaten, bir de 5000 serisi çok güzel OC olduğu için 5070ti varken 5080 almayı mantıklı bulmuyorum. Vram avantajı bile yok, %5-20 arası performans farkı var. Ancak fiyat farkı 10-15bin tl. Değmez.
Hocam 9070XT'nin oc performansı ne kadardır? Yazın çalışıp yaz sonu okul indirimleriyle bir sistem dizmeyi planlıyorum.

5090 ile 4090 arasında kayda değer fark var.
İş odaklı fark bakarsak evet ama oyun odaklı arada ki fiyat farkınada bakılırsa performans farkı yok yd için konuşuyorum.
ayrıca 4090-5090 laptop performansına bir bak

Hocam 9070XT'nin oc performansı ne kadardır? Yazın çalışıp yaz sonu okul indirimleriyle bir sistem dizmeyi planlıyorum.
9070xt saat hızı OC , voltaj UV ile daha iyi performans veriyor. Bunları yaaprken de cihaz fena watt tüketimi yapıyor. 9070xt'yi "genelde" önermeme sebebim bu yüksek watt kullanımı ve absürt spike değerleri.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İş odaklı fark bakarsak evet ama oyun odaklı arada ki fiyat farkınada bakılırsa performans farkı yok yd için konuşuyorum.
Laptop performansında boost 0'a yakın asla 5090 laptop almaya değmez.
Laptop performans karşılaştırması için kaynağım da şu :

Pc tarafında zaten çok üst segment iki karttan konuştuğumuz için fark normal bir oyuncunun fark edeceği değerler değil. 8K veyahut 4K Ultra testlerinde karşılaştırmalarında bakarsanız 5090 %15-30 arası bir performans farkı koyuyor. Teknolojileri zaten saymıyorum. E tabii ki 600w güç çeken bir cihaz böyle bir performansı versin :D

Son düzenleme:
9070xt saat hızı OC , voltaj UV ile daha iyi performans veriyor. Bunları yaaprken de cihaz fena watt tüketimi yapıyor. 9070xt'yi "genelde" önermeme sebebim bu yüksek watt kullanımı ve absürt spike değerleri.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Laptop performansı boost 0'a yakın asla 5090 laptop almaya değmez.
Pc tarafında zaten çok üst segment iki karttan konuştuğumuz için fark normal bir oyuncunun fark edeceği değerler değil. 8K veyahut 4K Ultra testlerinde karşılaştırmalarında bakarsanız 5090 %15-30 arası bir performans farkı koyuyor. Teknolojileri zaten saymıyorum. E tabii ki 600w güç çeken bir cihaz böyle bir performansı versin :D
Yani 600w bir kasa alsam ve oc yapsam yetmez mi?

kral 5090 oyun için alan fantazi için alıyordur 5070 kime yetmez şuanda oyubn için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,742
Üyeler
175,100
Son üye
Takus34
Geri