Oyunlarda takılma sorunu

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar.

Sistemi 1 ay önce topladım ilk 20 gün sorunsuz rahatlıkla oyunları oynuyordum. Daha sonra oyunlarda takılma ve donmalar ile karşılaşmaya başladım. Sistemim şu şekilde ;
  • İşlemci AMD Ryzen 5 2600X,
  • Anakart: MSI B450M-A Pro Max,
  • Ekran kartı: MSI Ventus XS 1660 Ti,
  • SSD: James Donkey 480 GB,
  • RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 8 GB X2,
  • PSU: 650 Watt monitör: LG 24GL650.
Warzone'da yüksek ayarlarda rahatlıkla 80-90 fpste oynarken anlık olarak MSI Afterburner'da GPU değerimin düştüğünü farkettim. Bazen GPU değeri , bazen CPU ve GPU bir arada düşüyordu. Bazende FPS'te onlarla birlikte düşüyor. Battlefield 1 ve LOL gibi oyunlarda ise bu kadar fazla takılma yok fakat yine de saliselik küçük takılmalar gözüme çarpıyor. Sistemi ilk aldığımda hiçbir takılma ve kasma, donma gibi sorunlar yoktu.

-Sürücüler güncellendi
-BİOS güncellendi
-Ekran kartı driverını silip tekrar yükledim
-OCCT ile ekran kartı ve işlemciyi tam yükte çalıştırdım bir sorun bulmadı.
-PSU'dan şüphelendim ve garantiye yolladım onun yerine 450 w PSU bulup denedim fakat yine aynı sorunlar devam ediyor.
-https://www.userbenchmark.com/UserRun/37284528
-Sıcaklık değerleri 70 dereceyi geçmiyor.

Sorunun ne olduğunu bir türlü bulamadım bütün parçaları garantiye yollamak durumunda kalmak istemiyorum gerçekten.
Düşüş 1.png
düşüş 2.png

Normal Değerler 1.png
SSD 1.png
SSD 2.png
SSD 4.png

Merhabalar.

Sistemi 1 ay önce topladım ilk 20 gün sorunsuz rahatlıkla oyunları oynuyordum. Daha sonra oyunlarda takılma ve donmalar ile karşılaşmaya başladım. Sistemim şu şekilde ;
Warzone'da yüksek ayarlarda rahatlıkla 80-90 fpste oynarken anlık olarak MSI Afterburner'da GPU değerimin düştüğünü farkettim. Bazen GPU değeri , bazen CPU ve GPU bir arada düşüyordu. Bazende FPS'te onlarla birlikte düşüyor. Battlefield 1 ve LOL gibi oyunlarda ise bu kadar fazla takılma yok fakat yine de saliselik küçük takılmalar gözüme çarpıyor. Sistemi ilk aldığımda hiçbir takılma ve kasma, donma gibi sorunlar yoktu.

-Sürücüler güncellendi
-BİOS güncellendi
-PSU'dan şüphelendim ve garantiye yolladım onun yerine 450 w PSU bulup denedim fakat yine aynı sorunlar devam ediyor.

Sorunun ne olduğunu bir türlü bulamadım bütün parçaları garantiye yollamak durumunda kalmak istemiyorum gerçekten.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Disk stabil bir şekilde okuma-yazma yapmıyor. Ondan kaynaklı olabilir. @Emirhandkee daha hakim bu konulara.

Yanlış yazdım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar.

-Sürücüler güncellendi
-BİOS güncellendi

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Disk kaynaklı olabilir. Elinizde HDD varsa oyunu ona aktarıp dener misin? Harici diskte olur.

Yazma hızı vaat edilenin çok altında. Ondan kaynaklı olabilir.

Bunu deneyin.
HDD ile denedim Warzone'daki gpu düşüşü ve takılma düzeldi. Fakat LOL oyununda onuda HDD ye attım fakat yine saliselik kasmalarla karşılaştım windows SSD'de kurulu olduğu için performansta sıkıntı oluyor olabilir mi ?

HDD ile denedim Warzone'daki gpu düşüşü ve takılma düzeldi. Fakat LOL oyununda onuda HDD ye attım fakat yine saliselik kasmalarla karşılaştım windows SSD'de kurulu olduğu için performansta sıkıntı oluyor olabilir mi ?
Olabilir, sorun muhtemelen oyunları kurduğunuz SSD'deydi. Saliselik kasmalar derken oyunun donması mı yoksa yoksa kısa süreli düşük FPS'den mi bahsediyorsunuz.

Keşke elimde d

Olabilir, sorun muhtemelen oyunları kurduğunuz SSD'deydi. Saliselik kasmalar derken oyunun donması mı yoksa yoksa kısa süreli düşük FPS'den mi bahsediyorsunuz.
Oyun takılması GPU değerim bazen anlık düşüyordu bazen ise ard arda 3-4 kere düşüyordu ve oyun takılıyordu. Oyunu HDD' ye kurduktan sonra GPU değerinin düşmesi ve oyun takılması sorunu yaşamadım.

Oyun takılması GPU değerim bazen anlık düşüyordu bazen ise ard arda 3-4 kere düşüyordu ve oyun takılıyordu. Oyunu HDD' ye kurduktan sonra GPU değerinin düşmesi ve oyun takılması sorunu yaşamadım.
Bence sorun SSD de o SSD sıkıntılı diye biliyorum bende de su 630 var ve dediğin donmalarp bende yaşıyorum

Warzone'da FPS düşüklüğü yaşadığım için oyun takılmıyor GPU değerim anlık olarak düştüğü için bazen de CPU ile birlikte düşüyorlar. Şu ana kadar yapmadığım şey kalmadı fakat bir sonuca varamamıştım. Oyunu SSD yerine HDD ile açtığımda GPU ve CPU değerimde herhangi bir anlık düşme yaşamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,828
Üyeler
183,775
Son üye
ılGT
Geri