Ekran Nasıl Daha Kaliteleştirilir?

lerensavasl

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,225
Arkadaşlar 1366x768 60Hz bir monitörüm var ve bu IPS değil. Lenovo v330 laptopumun ekranı da IPS değil 1920x1080 60Hz ama onun renkleriyle bu monitörün renkleri arasında çok fark var. Canlılık ve renklerin tonu olarak. Monitörde sanki hafif bir gri filtre varmış gibi renkler daha karamsar. Bende buna çözüm ararken İntel Grafikleri Kontrol Merkezi'nde "Ekran" sekmesinde "Renk" başlığı altında ayarlar gördüm. Buranın faydası olabilir diye düşünüyorum veya renkleri daha da güzelleştirmek için farklı yöntemler... Sizin bildiğiniz bir ayar veya düzenleme var mı? Ekranımın daha canlı, daha güzel görünmesi için nasıl ayarlar yapabilirim?

Valla çift monitör kullanıyorum ortaya sayfayı koydum birinde beyaz duruyor diğeri sarı ayar oluyorum.

Her tn panel aynı şekilde değil. Yeni nesil tnlerin rengi de ips kadar olmasa da tatmin edici.

Valla çift monitör kullanıyorum ortaya sayfayı koydum birinde beyaz duruyor diğeri sarı ayar oluyorum.
Aynen işte bende de öyle. Chrome'u ortaya getirdiğim zaman laptopta bemmbeyaz harika duruyor ancak monitörümde bir karamsarlık var. Daha koyu bir beyaz görünüyor. Laptoptaki gibi parıl parıl değil.

Aynen işte bende de öyle. Chrome'u ortaya getirdiğim zaman laptopta bemmbeyaz harika duruyor ancak monitörümde bir karamsarlık var. Daha koyu bir beyaz görünüyor. Laptoptaki gibi parıl parıl değil.
Ayar çekicem bende üşeniyorum.

Geri