Kod yazmak için nasıl bir klavye tercih edilmeli?

Flamesa

Cezalı
80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,431
Deneyimi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Z nin yanındaki <> tuşu olmalı mı?
Klavye Ingilizce klavyemi olmalı Türkçe klavye olsa çok bir dezavantajı olur mu?
Teşekkürler.

Genel olarak yazılım için alıyorsanız İngilizce klavye daha rahat. Ben alıcaktım ama babam izin vermedi.

Türkçe stickerli ingilizce klavye. 👌

Genel olarak yazılım için alıyorsanız İngilizce klavye daha rahat. Ben alıcaktım ama babam izin vermedi.
Türkçe klavye alsam çok sıkıntı yaratırmı şuan aklımda olan bir klavye var ama Türkçe.

Deneyimi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Z nin yanındaki <> tuşu olmalı mı?
Klavye Ingilizce klavyemi olmalı Türkçe klavye olsa çok bir dezavantajı olur mu?
Teşekkürler.
Siz nasıl rahat ediyorsanız ona göre almalısınız hocam.

Tamamen zevkinize kalmış çok fark etmez sadece konfor yaratır. Ancak yurtdışından ve türkiyeden tanıdğım birçok kişi mekanik klavye kullanıyor. Siz nasıl isterseniz öyle alın. Tr Eng çok fark etmez

İngilizce klavye kullanıp layout değiştirici yazılımları kullanabilirsiniz. Bu sayede kod yazarken ingilizce olarak, günlük türkçe olarak kullanabilirsin.

İngilizce klavye kullanıp layout değiştirici yazılımları kullanabilirsiniz. Bu sayede kod yazarken ingilizce olarak, günlük türkçe olarak kullanabilirsin.
Bunu soracaktım şimdi. Türkçe klavyeden programla vs. Ingilizce klavye gibi kullanilabiliyor mu?

Eğer windows kullanıyorsan Windows+Space tuşu ile de değiştirebilirsin.

Geri