Piyasa Normal :D Rehber niteliğinde

gelişiyoruz demedim dikkatli okumanda fayda var piyasa kötü diyorum hatta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende bunu düşündüm :D
Aslında şuan daha kötüyüz bence çünkü fiyatları 2katından fazla yükselmiş 3-4kata bile dayanıyor fakat asgari ücret bunlarla eşit oranda yükselmek yerine daha fazla yükselmesi gerekiyordu ama o az yükselmiş :/

Sus beni delirtme ne diyorsun sen
Delirtme derken :d

Arkadaşlar 10 sene önce asgari ücret ile çalışan nüfusla şimdiki bir değil
1617901851125.png

1617901865193.png

2. fotoğraf yüzdelik bu arada

Aslında şuan daha kötüyüz bence çünkü fiyatları 2katından fazla yükselmiş 3-4kata bile dayanıyor fakat asgari ücret bunlarla eşit oranda yükselmek yerine daha fazla yükselmesi gerekiyordu ama o az yükselmiş :/

Delirtme derken :d
ASGARİ ücret 2K iken 2 kya 2060 alıyordun. Kimse kıvırmasın asgari o zaman azdı falan demesin, Türkiye batıyor.

Knk 2012 ye kadar falan gitmene gerek yok. 1.5 yıl öncesinin fotosu...

Alıntıyı görüntüle
RTX'in bu fiyatlarda olduğu dönemler... Okulda geçen gün 10. Sınıfta slayt içinde sistem toplama rehberi yaptığımda gördüm ben de. ROG STRIX 3 fanlı RTX 2060 2500TL imiş. Şimdi 2060 bulamıyoruz. Onu da bırakın ekran kartı bulamıyoruz. Bulsak da aşırı pahalı oluyor.

aynen

Bulsak da aşırı pahalı oluyor.
knk onunda çok nedeni var hem bizim ekonomi ,dolar ve mininigciler

Benim babam 2015'te 3500 alıyordu (inşaatçıydı o zamanlar, şimdi fabrikada biraz daha az maaş alıyor.) o zamanlar borcumuz olmasına rağmen çok rahat geçiniyorduk haftada 2 kere mangalımıza giderdik, dolabımız boş olmazdı, ay sonu çok rahat gelirdi, birimiz bir şey istediğinde rahatça alabilirdik, millet kredi borcuna vesaire girerken korkmazdı, enflasyon düşük olduğu için alım gücü çok daha fazlaydı vs. vs. Şimdi babam 3000 alıyor ve dolar, faiz, enflasyon her türlü yükselmiş durumda üstelik borcumuzda var. Şimdi daha 5 yıl önce bu kadar rahat geçinirken, şimdi ay sonunu getiremeyip 2 hafta sonra tıkanmaya başlıyorsak gelipte bana pekte değişen bir şey yok diyemezsin, çünkü bal gibi de var!

Benim babam 2015'te 3500 alıyordu (inşaatçıydı o zamanlar, şimdi fabrikada biraz daha az maaş alıyor.) o zamanlar borcumuz olmasına rağmen çok rahat geçiniyorduk haftada 2 kere mangalımıza giderdik, dolabımız boş olmazdı, ay sonu çok rahat gelirdi, birimiz bir şey istediğinde rahatça alabilirdik, millet kredi borcuna vesaire girerken korkmazdı, enflasyon düşük olduğu için alım gücü çok daha fazlaydı vs. vs. Şimdi babam 3000 alıyor ve dolar, faiz, enflasyon her türlü yükselmiş durumda üstelik borcumuzda var. Şimdi daha 5 yıl önce bu kadar rahat geçinirken, şimdi ay sonunu getiremeyip 2 hafta sonra tıkanmaya başlıyorsak gelipte bana pekte değişen bir şey yok diyemezsin, çünkü bal gibi de var!
sende haklısın amatörce bir araştırma yaptım tabii ki verilerden en doğru karar insanlardan dinlemek lazım

Çok yüzeysel...
Şu anda asgari ücretle çalışanların oranı %50.
2012'de çok daha az dı.

Geri