Bisiklet almayı düşünüyorum sizce hangi freni seçmeliyim

Çok haklısın. Ayrıca bilinçsiz kullanıcı için kaza yapma olasılığı daha yüksek.

Evet alışılması lazım yoksa kazaya fazlasıyla müsait. Ayrıca bir de çok pahalı sistemler bir hd fren seti almaya kalkın minimum 500-600 tl para tutar ama o fiyata göre avantajı yok ve ekstra ağırlık bisiklete.

Bende Carraro Force 950 var. Aldığım zamanlarda dağda toprakta kullaniyordum. V-frenden daha iyi dagda tek parmakla rahat kullanabiliyorsun ve iyi tutuyor. Fakat şuan sehirde kullanıyorum. Sehirde cok gereksiz. Ayrıca masrafları bitmiyor. Yağı, diski , balatasi bunların bakimindan ayri olarak rotorun vs sıkıntı çıkarması durumunda cok uğraşıyorsunuz. Şehirde kesinlikle hidrolik disk gereksiz. Şehirde kullanmak icin tek önerim baradine pabuclu vfren. Baradine hem yağmurda hem kuruda iyi tutuyor deneyimledim. Jantinizinda temiz olmasi etken.

ben normal frende ani basma sonucu havada takla atığım hatırlyım kolum krıldıydı
Disk ile çift takla atarsın.
Geçmiş olsun.
15 yıldır bisiklet kullanıyorum. Benim yaşadığım olayları görseniz. Nasıl hayatta kalmış dersiniz.

Evet alışılması lazım yoksa kazaya fazlasıyla müsait. Ayrıca bir de çok pahalı sistemler bir hd fren seti almaya kalkın minimum 500-600 TL para tutar ama o fiyata göre avantajı yok ve ekstra ağırlık bisiklete.
7 yaşında BMW bisikletim var turp gibi hala. Dağa da bayırda büyük şehirde ufak yarışlarda kullandım. Verdiğim paraya inanılmaz değiyor.

Bir hevesle hidrolik disk fren kullanmış biri olarak yorum yapıyorum. Şehir bisikletlerinde kesinlikle önermiyorum hd freni. Neden boşuna balatayla, kaliperle, hidrolik yağ ile uğraşacaksın ki ? V frene göre tek avantajı ıslakken performans kaybetmemesi. Ama onun dışında çok çok daha külfetli yanları var. Mesela o disklere yanlışlıkla bi yağ sıçratsan ( mesela zincir veya arka dişliyi yağlarken ) o fren bir daha asla eskisi gibi tutmuyor. Bir yandan balataları pahalı, bir yandan değiştirmesi zahmetli. Al V fren pabucunu eskidiğinde tıkır tıkır değiştir tertemiz.
içine su kaçınca bi sıkıntısı oluyor muydu? abim içine su kaçınca frenlerin iyi çalışmadığını söyledi de

Disk ile çift takla atarsın.
Geçmiş olsun.
15 yıldır bisiklet kullanıyorum. Benim yaşadığım olayları görseniz. Nasıl hayatta kalmış dersiniz.
valla bende bir kere bisiklet altımdan fırlayıp duvara yapıştı iki fren pert veya araba durmazsa gg olduğumda var

valla bende bir kere bisiklet altımdan fırlayıp duvara yapıştı iki fren pert veya araba durmazsa gg olduğumda var
Arabaya tutunup mu gittiniz?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayır tam tersi tek numarası su temasında performans kaybı yaşatmaması.
Benim bisikletin arka vites terlerinin büyük kısmı koptu adam akıllı vites değiştiremiyorum. O teli değiştirmek zor mu sizce? Tel bisiklet iskeletinin içinden geçiyor.

En etkili fren budur arkadaşlar. Diskede gerek yok, V frenede..
bisiklet freni.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,989
Üyeler
185,011
Son üye
Sleepyhead12957
Geri