Burun fısfısını yanlış kullandık. Acil yardım

Kullanmanız gerekenden daha fazla İLİADİN® kullandıysanız
Doz aşımına ya da kaza sonucu ağız yoluyla alımına bağlı olarak aşağıdaki etkiler ortaya
çıkabilir:
- göz bebeklerinin genişlemesi (midriyazis),
- bulantı,
- kusma,
- dudaklarda mavimsi renk değişikliği (siyanoz),
- ateş,
- spazmlar,
- kalp-damar bozuklukları (kalp atım sayısının artması, kalpte ritim bozukluğu, dolaşım
yetersizliği, kalp fonksiyonlarının durması, kan basıncında yükselme),
- akciğer fonksiyon bozukluğu (akciğer ödemi, solunum bozuklukları),
- ruhsal bozukluklar.
Bunun yanı sıra, sersemlik, vücut sıcaklığında düşme, kalp atım sayısında azalma, kan
basıncında şok benzeri düşme, solunumun durması ve koma gelişebilir.
Doz aşımı, özellikle çocuklarda çoğu kez nöbet ve koma gibi santral sinir sistemi etkilerine;
bradikardi (kalp atım hızının düşmesi), apne (soluk durması) ve muhtemelen hipertansiyonu
(kan basıncı yüksekliği) takip eden hipotansiyona (kan basıncı düşüşü) sebep olur.
İLİADİN®’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile
konuşunuz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kullanmanız gerekenden daha fazla İLİADİN® kullandıysanız
Doz aşımına ya da kaza sonucu ağız yoluyla alımına bağlı olarak aşağıdaki etkiler ortaya
çıkabilir:
- göz bebeklerinin genişlemesi (midriyazis),
- bulantı,
- kusma,
- dudaklarda mavimsi renk değişikliği (siyanoz),
- ateş,
- spazmlar,
- kalp-damar bozuklukları (kalp atım sayısının artması, kalpte ritim bozukluğu, dolaşım
yetersizliği, kalp fonksiyonlarının durması, kan basıncında yükselme),
- akciğer fonksiyon bozukluğu (akciğer ödemi, solunum bozuklukları),
- ruhsal bozukluklar.
Bunun yanı sıra, sersemlik, vücut sıcaklığında düşme, kalp atım sayısında azalma, kan
basıncında şok benzeri düşme, solunumun durması ve koma gelişebilir.
Doz aşımı, özellikle çocuklarda çoğu kez nöbet ve koma gibi santral sinir sistemi etkilerine;
bradikardi (kalp atım hızının düşmesi), apne (soluk durması) ve muhtemelen hipertansiyonu
(kan basıncı yüksekliği) takip eden hipotansiyona (kan basıncı düşüşü) sebep olur.
İLİADİN®’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile
konuşunuz.
Acile gidin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Burada bir şey olmaz diyenler neye dayanarak diyor anlamıyorum.

Kardeşim, bizden habersiz 'İliadin' marka burun spreyi ile okyanus suyu gibi bir burun spreyini(ilaç değil) aynı anda sıra sıra sıkmış. Bi sıkıntı olur mu ? ACİL!! Kardeşimin yaşı 7
Bisey olacağını sanmıyorum takip edin sürekli bir problem çıkarsa direk acilin yolunu tutun.

Kardeşim, bizden habersiz 'İliadin' marka burun spreyi ile okyanus suyu gibi bir burun spreyini(ilaç değil) aynı anda sıra sıra sıkmış. Bi sıkıntı olur mu ? ACİL!! Kardeşimin yaşı 7
ilaç değil demişsin sanırım bende kullanmıştım ağzım tatlansın diye ağzıma bile sıkıyodum.

Büyük ihtimal olmaz. Ben yıllarca dolapta ismini bilmediğim fısfısları sıktıp burun tıkantım için.

ilaç değil demişsin sanırım bende kullanmıştım ağzım tatlansın diye ağzıma bile sıkıyodum.
Okyanus suyuna ilaç değil demiş. Diğer sprey olan İliadin bir ilaç.

İlaç olduğu için de kesin konuşmak doğru olmaz, en basitinden çocuğun o ilaca alerjisi vardır reaksiyon ortaya çıkabilir.

Okyanus suyuna ilaç değil demiş. Diğer sprey olan İliadin bir ilaç.

İlaç olduğu için de kesin konuşmak doğru olmaz, en basitinden çocuğun o ilaca alerjisi vardır reaksiyon ortaya çıkabilir.
Bişey olmaz bula bula gitti alerjisi olan ilacı mı buldu yani?

Uygunsuz davranış
Burada bilen insanlar olmasaydı böyle konu başlıkları olmazdı.Sağlık konusunu süs diye mi koydular?Ama tabii ki bir sağlık ocağına görünmek daha iyi.
Evet kardeşim bak bakalım şuana kadar yazan kişiler nr yazmış ya sağlık ocağına git demiş yada bişey olmaz demiş ******** ******** konuşmada millet doktora görünmek varken biri bişey olmaz dese sonra olsa nolcak

Evet kardeşim bak bakalım şuana kadar yazan kişiler nr yazmış ya sağlık ocağına git demiş yada bişey olmaz demiş ******** ******** konuşmada millet doktora görünmek varken biri bişey olmaz dese sonra olsa nolcak
Herkes biliyor mu dedim ben?Bilen illaki vardır.59.280 üye var forumda.Doğanalpaslanın yazdığı mesajı oku.Daha fazla da dellendirme beni sükutdur

Geri