Evrim Tam Olarak Nedir?

Bir şey sormak istiyorum kötü amaçlı değil, evrime inanan birisinin ayni zamanda dine inanmasi mümkün müdür yada dine inanan birisinin ayni zamanda evrime inanması mümkün müdür?
tanıdığım bir insan var böyle yapan kişinin tercihine bağlı ama ters düşüyor yani çok mantıklı değil

Yani dinine bağlı birisinin evrimi kabul etmesi veya evrimi savunan birisinin her şeyi yaratan bir yaratıcıya inanması pek mantıklı gelmiyor.
Hayır dostum. İkisine de inanan insanlar mevcut. Mesela tanrının kâinatı yarattığı ondan sonra başıboş bıraktığına inananlar da var.

Karışık mevzular bende burda açıklayabilecek kadar bi bilgi sahibi değilim ama din ile ters düştüğü kesin. Genelde ateistlerin savunduğu bir "Teori"
Teori değil bildiğim kadarıyla evrimdeki geçiş evresindeki canlıların kemik kalıntılarından bu kanıtlanmıştı dşye hatırlıyorum

Teori değil bildiğim kadarıyla evrimdeki geçiş evresindeki canlıların kemik kalıntılarından bu kanıtlanmıştı dşye hatırlıyorum
Öyle hocam zaten bunlar bir gerçek. Bizim bir şey diyip demememizle çürümüyor bunlar. Mesela İnsan ve balina türlerinin evrimi hakkında diğer canlılardan çok daha iyi bilgimiz var ve bunlar bulunan kemiklerle ve DNA eşlenmesiyle kanıtlanmış şeyler. Ara geçiş türleri de var bir de.

Biraz okusaydin cahil cahil konuşmazdın evrim maymunlardan geldiğimizi falan iddia etmiyor. Primat onlar.
Primat varsa Ademi de kabul ettiklerine göre 3 ilahi dine mensub kişiler 2 insan ırkının olduğunu kabul eder senin dediğine göre?

Öyle hocam zaten bunlar bir gerçek. Bizim bir şey diyip demememizle çürümüyor bunlar. Mesela İnsan ve balina türlerinin evrimi hakkında diğer canlılardan çok daha iyi bilgimiz var ve bunlar bulunan kemiklerle ve DNA eşlenmesiyle kanıtlanmış şeyler. Ara geçiş türleri de var bir de
Primatlar kanıtlandığına göre nereden geldiğimiz belli birden hz ademin çıkması evrimle ters düşüp 2. insan ırkının(neandertellerden bahsetmiyorum) var olduğunu iddia etmek oluyor bu. Bu da dinle çelişmiyor mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kusura bakma anlamadım.
Şunu demek istedim ; Direkt maymundan türemedik arada birsürü geçiş dönemimiz oldu bu kanıtlı bir gerçek zaten.
Ama kutsal kitaplara göre bakarsak biz ademin soyundan geldik bu da primatlardan gelmediğimiz anlamına gelmez mi

Primatlar kanıtlandığına göre nereden geldiğimiz belli birden hz ademin çıkması evrimle ters düşüp 2. insan ırkının(neandertellerden bahsetmiyorum) var olduğunu iddia etmek oluyor bu. Bu da dinle çelişmiyor mu
Evet haklısın. Bunu açıklayamıyorlar işte. Kanıt gösteremiyorlar ama evrimin milyonlarca kanıtı var. 21 tane insan türü var şu ana kadar ulaşılmış. Bilim gelistikce belki yenileri de eklenecek.

Geri