Faristod
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 1,088
Proton ve SteamOS olayı: Proton ve steamOS un ilk olayı steambox için geliştirilmesiydi bu plan rafa kalktıktan sonra protonu hala güncelleştirmeye devam ettiler sebebi steam deck çıkınca ortaya çıktı doğal oalrak biz oyuncular için.Proton çoğu oyunu windows olmadan çalıştırmaya yarayan hatta bazı oyunlarda win10 dan daha fazla performans almanıza bile yarayan bir sistem.Üstündeki yükü atmaya çalışmak gibi bir amacı yok çünkü hiçbir zaman gidin windows kurun oynayın kafasına giremez bu alet konsol olarak numaralandırıp satılacak ve üstündeki işletim sistemi baz alınarak açıklama-güncelleme alıcak.
RDR2-Cyberpunk oynanmadı demesi:Alet daha satışa sunulmadı ve ilk alanlar aletin sıkıntılı çıkma ihtimalini göze alanlar olcuak çünkü kendileri bile hardware not final diye videoda yazmışlar.O konu bir yana jedi fallen order ultrada çalıştıran aletin rdr2 yi minimum ayarlarda 30 fps çalıştırabileceğini düşünmem biryana amd nin yeni teknolojisiyle beraber eskiden çalıştıramayacaksa bile onun sayesinde çalışatırabileceğini düşünmemiz pek saçma olamz bana kalırsa.
Cs deki hileleri kaldırmaya çalışmıyorken steam decke özel oyun çıkartmayı düşünmüyordur: Hangi oyun en fazla oynanan oyunsa en çok oraya hile çıkar.Valve ın riot gibi kernel seviyede çalışacak bir anti-cheat sistemi yapmamasını tercih ederim.Başka bir şirket işlemcinin en alt katmanında çalışma zorunluluğu bulunduran bir uygulama-oyun yapsa herkes uçak kaldırır valve bunu tercih etmeyip en bilinen oyun oalrak hilecilerle uğraşınca suç atmak bana şahsen komik geliyor.GabeN ın paragöz olduğu bir gerçek ama oyunu 129 tl verip satın alma döneminden sonra ben hileyle karşılaşmadım en azından bilgisayarımı riota ipoteklemek zorunda kalmkıyorum valve ın anti hile sisteminde (1900 saat cs var toplasanız 10 kere anca hileciye denk gelmişimdir.)
steam deckten cs oynama: Her zaman cross play oyunlarda konsol oyuncuların dezavantajda olduğu bir gerçek klavye mouse ile yarışmak zaten düşünülemez.O aleti alanların da cs için alacağını hatta yükleyeceğini bile sanmıyorum.
ekran görüntü kalitesi konusu:O kadar küçük ekrandan bahsettiğimizde yan yana koymadığımız sürece 1080p ile 720p yi çoğu kişi farkedemez baktığında.Küçük bir aletten bahsediyoruz ve bunda 720p gayet yeterli 1080 olduğunda bu sefer şarj tüketimi konsuunda sıkıntı olucaktı küçücük aletteki donanımla 1080p de yaşayacağı performans sorunundan bahsetmiyorum bile.(Hatırlatma:LG zamanında bu konuda gaza gelip 2k görüntü kalitesi sunan telefon geliştirdi ısınma ve hatta bazılarında patlama sorunu çıktı lg gibi bilinen amrka bu sorunu yaşamışken valve gibi donanım konsuunda toy bir firmadan böyle bir alete 1080p ekletmek hem gereksiz hem riskli bir hareket olurdu.
ekran hz :El konsolundan bahsediyoruz şuanki hiçbir el konsolu(switch dışında yok zaten) 60 hz üzerinde kesin deneyim sunmuyorken valvedan bunu beklemek garip
espor:Konsollarda turnuva rekabetçi oyunlar pek olmuyorken niye bu kadar e spocular için yapılmış gibi konuşmuş anlayamadım
Türkiyedeki fiyatı:%50 gümrük vergisiyle 7900 tl kesin olucakama 6-7k demiş bu akdar bilinen izlenen bir youtube kanalı olarak en azından 1-2 hesap makinesi işlemiyle daha doğru bir fiyat vermesini tercih ederdim.Bu arada yakın zamanda türkiyeye gelmeyeceği kesin valve türkiyedeki gümrük işleriyle uğraşmamak için tr ye gelmiyor.Kara borsadan aracı insanalr getireceği için 256gb lik versiyonu türkiyede 10k altında bulursanız balıklama atlayın zaten.
Kendi düşüncelerim: Ağırlık konsuunda evet ağır bir alet ama diğer el konsollarına baktığımız zaman donanımı ve özellikleri daha fazlayken ve windows oyunlarını da oynatabilmesi zaten + yön ve bunları istediğiniz zman ağırlığı kabullenmemiz gerekli.
Şarj sıkıntısı:2-8 saat diyor arkadaşlar grafikli oyun diyoruz jedi fallen order diyoruz bu oyunları 6-8 saat oynatabilen 670gr bi alet istemek ölüden para istemek gibi bir şey.
Rakipleri: Bu aletin rakibi yok arkadaşlar IGN videosunda el pc si deniyor ama bu alet pc olarak çıkmıyor konsol oalrak çıkıyor.Bu alet switche rakip değil çünkü farklı kulvardalar özellik ve oyunlar olarak.
Bu aleti kullanacak olan insanlar zamanını yollarda geçiren ve indie oyunalrı oynamayı sveen insanlar olucak ağırlıklı olarak. DA oalrak pc hakkında çok bilgi sahibi olduğunuzu düşünsem de steam deck konsuunda çok hatalı bir video yaptığınızı düşünüyorum.
Bu ayzdığım şeylerin hiçbirinde küfür-argo-hakaret-toxiclik yok umarım sadece eleştirdiğim için uyarı veya ceza yemem sadece düşüncelerimi belirtmek isteyerek yazdım.
Yorumalrınızı bekliyorum hatalı olduğumu düşündüğünüz veya yanlış söylediğim bir yer varsa yazarsanız sevinirim