Neden TürkNet e Geçmeliyim ?

Reaksiyon skoru
219
Arkadaşlar 4 Yıldır D Smart Kullanıyorum .
06.09.2021 tarihinde 2 yıllık tahattüdüm bitiyor .
Altyapım Vdsl 83 mps ye kadar destekliyor .

Türknete Geçmeyi Düşünüyorum Süreç Nasıl İlerliyor .

Ne Yapmam Gerekir Eğer Türknete Geçersem Ne Zaman İnternetim Gelir .

Bide Türknet iyi midir? , üzmez değilmi ?

Hâlâ nasıl ilk tercihiniz bu firma oluyor, hayret ediyorum.

Pingler Milleni'den iyi.
Milleni gibi taahhütlü paketler (taahhütsüz de var) satmıyor.
TT, SOL Gibi Fiyatlar çok uçuk değil. Statik IP diğer firmalara göre gayet ucuz, 12TL.

Sadece müşteri desteği ve başvuru işlemleri genel anlamda sıkıntılı. Uğraştırıyor.
Sonuç olarak D-Smart'tan iyidir.

Ayrıca ilk tercih yapılabilecek taahhüt olmayan başka bir firma kalmıyor. Millenicom deseniz superonline yan çar, onların pop noktalarını kullanıyor. Pingler sıkıntı. Netspeed deseniz fazla Peering olanağı yok. Comnet deseniz değerler çok dalgalı ve internet sağlayıcı tarafında yeni bir firma. Başka neler var?

Ayrıca ilk tercih yapılabilecek taahhüt olmayan başka bir firma kalmıyor. Millenicom deseniz superonline yan çar, onların pop noktalarını kullanıyor. Pingler sıkıntı. Netspeed deseniz fazla Peering olanağı yok. Comnet deseniz değerler çok dalgalı ve internet sağlayıcı tarafında yeni bir firma. Başka neler var?
Burada saydığın tüm sıkıntılar ve fazlası TurkNet'te de var.

Burada saydığın tüm sıkıntılar ve fazlası TurkNet'te de var.

Yaklaşık turknet ile 5.yılımı doldurdum. bana da altyapım 83 destekliyor dendi. Dedikleri gibide oldu hatta geceleri 90mbps yi görüyorum gündüzleri 70-80 arası alıyorum. Sadece akşam saat 6-9 arasında 60-70 arasına düşüyor yoğunluktan dolayı. Aynı zamanda türknet in ekstra şöyle bir avantajı var. Bölgende ki turknet kullanıcısı sayısı fazla ise mahallene gelip 1gbps altyapı döşüyorlar. Süreç diğer fırmalara kıyasla daha hızlı ilerliyor. Modemi onlardan alırsan 5ghz destekli modem sunuyorlar. Türkiyede kendi altyapısını döşeyebilen 3 firma var zaten. birincisi bildiğiniz gibi türktelekom ikinci superonline(vodafoneda bu altyapıyı kullanıyor şuan) üçüncüsü ise türknet.

üzmez dsmartta vdsl modemi kullanıyordunuz yoksa adslmi adsl ise yeni modem alman gerekecek

Her yere aynı hizmeti veremiyor adamlar. Şuana kadar Türknet fiber kullanıp şikayet eden görmedim ben mesela. Gidip TT, Superonline, Vodafone'a 16mbps pakete 150tl vermek yerine gayet iyi fiyatı. Bence tek sıkıntısı müşteri hizmetlerine ulaşım açısından. O yönden daha çok şikayet ediliyor.Destek kaydı açtığımda anında dönüş yapıyorlar bana mesela ben tt altyapısıyla vdsl kullanırken de şuanda gigafiber kullanırken de iletişimde bir hata görmedim mesela. 1.5 yıl oldu sanırım kullanmaya başlayalı. Tek sıkıntılarını görmedim. Dediğim gibi bölgeden bölgeye değişiyor hizmetleri.

TurkNet Superonline POP'larını mı kullanıyor yani xd
Ne demek istediğimi gayet iyi biliyorsun.

Her yere aynı hizmeti veremiyor adamlar. Şuana kadar Türknet fiber kullanıp şikayet eden görmedim ben mesela. Boş yapmayı bırakıp markaya sallamayı kesin bence. Gidip TT, Superonline, Vodafone'a 16mbps pakete 150tl vermek yerine gayet iyi fiyatı. Bence tek sıkıntısı müşteri hizmetlerine ulaşım açısından. O yönden daha çok şikayet ediliyor.Destek kaydı açtığımda anında dönüş yapıyorlar bana mesela ben tt altyapısıyla vdsl kullanırken de şuanda gigafiber kullanırken de iletişimde bir hata görmedim mesela. 1.5 yıl oldu sanırım kullanmaya başlayalı. Tek sıkıntılarını görmedim. Dediğim gibi bölgeden bölgeye değişiyor hizmetleri.
Hizmet kalitesinin bölgeden bölgeye değiştiğini, senin bulunduğun bölgedeki hizmetin iyi olduğunu söylüyorsun.
Az önce kendi yazdığın cümlede de dediğin gibi, bazı bölgelerde de gayet kötü hizmet veren bir firma.
Firmanın, abone olacak kişinin bölgesindeki hizmet kalitesini biliyor musun?
"100 Mbps'e kadar" diyerek bağlattığı internetten 20 Mbps ve sık sık kopma sorunu yaşarsa ne yapacaksın?

3 Aydır fiber paket kullanıyorum şuana kadar tek sorun bile olmadı ama vdsl de şikayetler çok olabiliyor alt yapı sorunsuzsa başın ağrımaz yoksa canlı müşteri temsilcisi olmaması vs çok uğraşırsın

"100 Mbps'e kadar" diyerek bağlattığı internetten 20 Mbps ve sık sık kopma sorunu yaşarsa ne yapacaksın?
Öyle bir sorun olursa bunun sorumlusu WildFury olmuyor.
Örneğin altyapı 100Mbps destekli VDSL'dir, kullanıcı iç tesisat kablolamasında sorun vardır. Ondan kaynaklı yüksek hızlara ulaşamıyordur vb. durumlar çoğu zaman yaşanır. Bu bahsettiğiniz hat değerleriyle ilgili durum sadece TurkNet için geçerli değil.
Bakın mesela ben 100'e geçtim, 1 ay sonra kopma yaşamaya başladım. TT'den ekip geldi kablo eklerini düzenledi. Değerlerim stabilleşti aylardır kullanıyorum.

Yani bu durum hiçbir ISP'ye özel değil.

Öyle bir sorun olursa bunun sorumlusu WildFury olmuyor.
Ne alaka? :D
Moderatör olarak bunu söylemen trajikomik.
Hatalı bilgilendirme/öneri olayı sadece mouse alırken mi geçerli oluyor :kappa:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,609
Üyeler
188,133
Son üye
berkaykaya
Geri