Yardım Ekran Kartım 92 Dereceyi Görüyor

UnkBoss

80+
Reaksiyon skoru
86
Ekran kartım rx550 4gb 128 bit YouTube daki videolarda 65 70 derece veren ekran kartı bende 92 yi görüyor ve oyunda yani (ets2)
Power supply ya da anakarttan şüpheleniyorum çünkü markası platoon(PSU)
Verimli güç verdiğinden emin değilim lütfen yardım edin ne yapmalıyım

Ekran kartım rx550 4gb 128 bit YouTube daki videolarda 65 70 derece veren ekran kartı bende 92 yi görüyor ve oyunda yani (ets2)
Power supply ya da anakarttan şüpheleniyorum çünkü markası platoon(PSU)
Verimli güç verdiğinden emin değilim lütfen yardım edin ne yapmalıyım
kasan komple kapalı mı?
kart kaç yıllıık bakımları yapıldı mı?
KArt fanını hiç elledinmi belki fanları tam oturmamıştır

Umarım MSI Afterburner tarzı program indirip ekran kartı hız aşırtma ayarlarıyla oynamamışsındır. Oynadın mı onlarla? Yani overclock işine girdin mi?

Tabi buna etki eden bir kaç şey daha var :
-Kasa içi hava sirkülasyonu
-Kasa tipi
-Oda sıcaklığı

Ama bunlar dereceyi 70'ten 92'ye çıkaracak kadar etki edeceğini düşünmüyorum.

Ek olarak sende ekran kartı uzun süredir varsa bir açıp soğutma bloğu ve fanlardaki tozu alıp termal macun yenileyebilirsin.

kasan komple kapalı mı?
KArt fanını hiç elledinmi belki fanları

kasan komple kapalı mı?
KArt fanını hiç elledinmi belki fanları tam oturmamıştır
Herşeyi denedim undervoltaj bile yaptım termal macunu yeni kasanın her tarafı açık kart 0 aliexpressten alınma
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Umarım MSI Afterburner tarzı program indirip ekran kartı hız aşırtma ayarlarıyla oynamamışsındır. Oynadın mı onlarla? Yani overclock işine girdin mi?

Tabi buna etki eden bir kaç şey daha var :
-Kasa içi hava sirkülasyonu
-Kasa tipi
-Oda sıcaklığı

Ama bunlar dereceyi 70'ten 92'ye çıkaracak kadar etki edeceğini düşünmüyorum.

Ek olarak sende ekran kartı uzun süredir varsa bir açıp soğutma bloğu ve fanlardaki tozu alıp termal macun yenileyebilirsin.
Termali yeni değişti bı kere ekran kartı yeni zaten 1 gram toz yok

Overclock falan yapmadım

Yeni değiştirdiysen ve değiştirdikten sonra olduysa 2 ihtimal var. Ya çok sürdün ya da vidaları tam sıkmadın. Kontrol edin lütfen.

Stok hiçbir işlem yapmadan sadece Radeon software indirip dereceye baktım 92 çok şaşırdım başka power denedim yine yemedi sabit 92 derece

Yeni değiştirdiysen ve değiştirdikten sonra olduysa 2 ihtimal var. Ya çok sürdün ya da vidaları tam sıkmadın. Kontrol edin lütfen.
Hangi vidalar

Stok hiçbir işlem yapmadan sadece Radeon software indirip dereceye baktım 92 çok şaşırdım başka power denedim yine yemedi sabit 92 derece

Hangi vidalar
Soğutucunun ekran kartına bağlandığı vidalar dostum. Onları sokmeden çipe erişemezsin zaten. Psu ile ilgili bir sorun yok boşa değiştirme onu da.

Yani gerçekten neden yapar ki anakart mi sıkıntılı o da 0 esonic h61fel

Soğutucunun ekran kartına bağlandığı vidalar dostum. Onları sokmeden çipe erişemezsin zaten. Psu ile ilgili bir sorun yok boşa değiştirme onu da.
Onlar iyice sıkı

hem ekran kartı yeni diyorsun hemde termal macunu yeni değiştirdim diyorsun anlamadım vallahi. açıklık getirebilir misin ekran kartının içini açıp macununu değiştirdin mi

ekran kartı yeni ama yeni termal macunmu sürdün? belki çok kalitesiz bir tane falan sürmüşsündür ayrıca soğutmayı tam takmamış olabilirsin. kasanın kapalı olması v.b etkenlerde var.

Hocam yaz günü 80 derecelere kadar normal ama kartın 92 si iyi değil kasa komple açık olsa bile kasanın hava sirkülasyonu yoksa 92 dereceleri görmen normal

hem ekran kartı yeni diyorsun hemde termal macunu yeni değiştirdim diyorsun anlamadım vallahi. açıklık getirebilir misin ekran kartının içini açıp macununu değiştirdin mi
Ekran kartı 0 taktım oyuna girdim 92 dereceyi gördüm aliexpressten geldiği için huananzhi marka macuna fazla güvenmedim söktüm fanı macun biraz kuruydu değiştirdim ximatek macun ile yine 92 dereceye ulaşıyor

Hocam yaz günü 80 derecelere kadar normal ama kartın 92 si iyi değil kasa komple açık olsa bile kasanın hava sirkülasyonu yoksa 92 dereceleri görmen normal
Önde 2 tane fazla büyük değil arkada da 1 egzoz fanı var

İşlemcim 60 dereceyi geçmiyor

Bu ısınmayı ne yapar yani en düşük ihtimal

Son düzenleme:
Ekran kartı 0 taktım oyuna girdim 92 dereceyi gördüm aliexpressten geldiği için huananzhi marka macuna fazla güvenmedim söktüm fanı macun biraz kuruydu değiştirdim ximatek macun ile yine 92 dereceye ulaşıyor

Önde 2 tane fazla büyük değil arkada da 1 egzoz fanı var

İşlemcim 60 dereceyi geçmiyor

Bu ısınmayı ne yapar yani en düşük ihtimal
Kartın kalitesiz ozaman

Geri