Power supply güç kullanımı

Lyndray

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
620
Merhaba, mining için şuan 420w lık ekran katı çalışıyor 4 tane 12v fan takılı. İşlemci de hw monitörden baktığım kadarıyla 21w tüketiyor. Hesaplamama göre yaklaşık 500w güç tüketiyorum. Psu Corsair CX750F yaklaşık 2 hafta sonra 2 psu kullanmaya başlarım ama o zamana kadar sorun olmaz değil mi?

750 Watt PSU’ların genelde OPP’si 950 watt a kadar gidiyor 2. psu ya gerekmemesi lazım aslında

Sürekli yük altında olduğu için max %80 lik kullanmam gerekiyodu diye okumuştum sanırım. O haliyle de yeterli oluyor da bobinlerden biraz ses geliyor yine de çok zorlamak istemedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Elimde aynı psu dan 1 tane daha var ikisini beraber kullanmak için bi kablo alıp ikisini beraber kullanmayı düşünüyorum

Sürekli yük altında olduğu için max %80 lik kullanmam gerekiyodu diye okumuştum sanırım. O haliyle de yeterli oluyor da bobinlerden biraz ses geliyor yine de çok zorlamak istemedim

Elimde aynı psu dan 1 tane daha var ikisini beraber kullanmak için bi kablo alıp ikisini beraber kullanmayı düşünüyorum
Ben olsam 1 tane PSU’yu köküne kadar kullanırdım uğraşmamak için tabi yeterli pcie güç kablosu varsa, ama istersen 2 tane PSU da kullanabilirsin

Ben olsam 1 tane PSU’yu köküne kadar kullanırdım uğraşmamak için tabi yeterli pcie güç kablosu varsa, ama istersen 2 tane PSU da kullanabilirsin
Sipariş verdiğim kablo Tr de 60-70 lira civarından başlıyodu. Aliexpressten 15 liraya aldım 2-3 haftaya gelir. Diğer psu boşta duruyo şuanda gelince ikisini kullanırım

Corsair CX750F kaliteli değil mi korumalar kısmında sorun olmaz

Sipariş verdiğim kablo Tr de 60-70 lira civarından başlıyodu. Aliexpressten 15 liraya aldım 2-3 haftaya gelir. Diğer psu boşta duruyo şuanda gelince ikisini kullanırım
Eğer ekstra PCIE-E Güç kablosu satın aldıysan CX750-F’in kendi kablosunu aldın umarım, daha önce başka PSU’ların kablolarını başka PSU’lara takıp güç kaynaklarını bozan tonlarca insan gördüm

Eğer ekstra PCIE-E Güç kablosu satın aldıysan CX750-F’in kablosunu aldın umarım, daha önce başka PSU’ların kablolarını başka PSU’lara takıp güç kaynaklarını bozan tonlarca insan gördüm
2 tane aynı psu dan olduğu için birinde ki kabloyu diğer psu ya taktım. Ucunda ki pci girişine çoklayıcı alıp ekran kartı ve risera taktım o şekilde sorun olmaz herhalde

Aliexpressten bunu sipariş verdim

İkinci psu ya sadece 2 pinden kısa devre yaptırıp psu nun çalışmasına yarıyo sadece

2 tane aynı psu dan olduğu için birinde ki kabloyu diğer psu ya taktım. Ucunda ki pci girişine çoklayıcı alıp ekran kartı ve risera taktım o şekilde sorun olmaz herhalde
Ha o şekil sorun olmaz. Daha bugün RM550X PSU’suna başka bir PSU’nun kablosunu taktığı için RM550X’i bozulan birisinin konusunu okudum da o yüzden uyarmak istedim

Ha o şekil sorun olmaz. Daha bugün RM550X PSU’suna başka bir PSU’nun kablosunu taktığı için RM550X’i bozulan birisinin konusunu okudum da o yüzden uyarmak istedim
Cevapların için çok teşekkür ederim

Corsair CX750F kaliteli değil mi korumalar kısmında sorun olmaz
Çok çok kaliteli değil ama kaliteli denilebilir. Köküne kadar kullananilirsin hatta 750W ı biraz aşabilirsin, bi sorun olacağını sanmıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,074
Üyeler
195,522
Son üye
egxan
Geri