Neler Yeni

Power supply güç kullanımı

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
Merhaba, mining için şuan 420w lık ekran katı çalışıyor 4 tane 12v fan takılı. İşlemci de hw monitörden baktığım kadarıyla 21w tüketiyor. Hesaplamama göre yaklaşık 500w güç tüketiyorum. Psu Corsair CX750F yaklaşık 2 hafta sonra 2 psu kullanmaya başlarım ama o zamana kadar sorun olmaz değil mi?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
750 Watt PSU’ların genelde OPP’si 950 watt a kadar gidiyor 2. psu ya gerekmemesi lazım aslında

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sürekli yük altında olduğu için max %80 lik kullanmam gerekiyodu diye okumuştum sanırım. O haliyle de yeterli oluyor da bobinlerden biraz ses geliyor yine de çok zorlamak istemedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elimde aynı psu dan 1 tane daha var ikisini beraber kullanmak için bi kablo alıp ikisini beraber kullanmayı düşünüyorum

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Sürekli yük altında olduğu için max %80 lik kullanmam gerekiyodu diye okumuştum sanırım. O haliyle de yeterli oluyor da bobinlerden biraz ses geliyor yine de çok zorlamak istemedim

Elimde aynı psu dan 1 tane daha var ikisini beraber kullanmak için bi kablo alıp ikisini beraber kullanmayı düşünüyorum
Ben olsam 1 tane PSU’yu köküne kadar kullanırdım uğraşmamak için tabi yeterli pcie güç kablosu varsa, ama istersen 2 tane PSU da kullanabilirsin

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
Ben olsam 1 tane PSU’yu köküne kadar kullanırdım uğraşmamak için tabi yeterli pcie güç kablosu varsa, ama istersen 2 tane PSU da kullanabilirsin
Sipariş verdiğim kablo Tr de 60-70 lira civarından başlıyodu. Aliexpressten 15 liraya aldım 2-3 haftaya gelir. Diğer psu boşta duruyo şuanda gelince ikisini kullanırım

Corsair CX750F kaliteli değil mi korumalar kısmında sorun olmaz

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Sipariş verdiğim kablo Tr de 60-70 lira civarından başlıyodu. Aliexpressten 15 liraya aldım 2-3 haftaya gelir. Diğer psu boşta duruyo şuanda gelince ikisini kullanırım
Eğer ekstra PCIE-E Güç kablosu satın aldıysan CX750-F’in kendi kablosunu aldın umarım, daha önce başka PSU’ların kablolarını başka PSU’lara takıp güç kaynaklarını bozan tonlarca insan gördüm

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
Eğer ekstra PCIE-E Güç kablosu satın aldıysan CX750-F’in kablosunu aldın umarım, daha önce başka PSU’ların kablolarını başka PSU’lara takıp güç kaynaklarını bozan tonlarca insan gördüm
2 tane aynı psu dan olduğu için birinde ki kabloyu diğer psu ya taktım. Ucunda ki pci girişine çoklayıcı alıp ekran kartı ve risera taktım o şekilde sorun olmaz herhalde

Aliexpressten bunu sipariş verdim

İkinci psu ya sadece 2 pinden kısa devre yaptırıp psu nun çalışmasına yarıyo sadece

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
2 tane aynı psu dan olduğu için birinde ki kabloyu diğer psu ya taktım. Ucunda ki pci girişine çoklayıcı alıp ekran kartı ve risera taktım o şekilde sorun olmaz herhalde
Ha o şekil sorun olmaz. Daha bugün RM550X PSU’suna başka bir PSU’nun kablosunu taktığı için RM550X’i bozulan birisinin konusunu okudum da o yüzden uyarmak istedim

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
Ha o şekil sorun olmaz. Daha bugün RM550X PSU’suna başka bir PSU’nun kablosunu taktığı için RM550X’i bozulan birisinin konusunu okudum da o yüzden uyarmak istedim
Cevapların için çok teşekkür ederim

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Corsair CX750F kaliteli değil mi korumalar kısmında sorun olmaz
Çok çok kaliteli değil ama kaliteli denilebilir. Köküne kadar kullananilirsin hatta 750W ı biraz aşabilirsin, bi sorun olacağını sanmıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,533
Üyeler
164,691
Son üye
askerlikpaketi
Top Bottom