Molex fan nasıl bağlayacağım

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Reaksiyon skoru
42,250
2 tane uç var diğer ikisi yok nasıl takacağım?

Ekler

• 16310449085433963263117365679884.jpg
    16310449085433963263117365679884.jpg
    691.8 KB · Hit: 127
Fan kablosu ise normal bu. Psudan gelen molex karşılığına bağladın mı çalışır fan.

Fan kablosu ise normal bu. Psudan gelen molex karşılığına bağladın mı çalışır fan.
Normal takacaksın, aynı sayıda pin ya da uç olmasına gerek yok ağzı ağzına birleşecek şekilde tak :)
Tamam taktım şu an çalışıyor
bide anakartımda sys fan yeri olmadığı için dörtlü pini işlemci fanına taktım bir yerde işlemciye takmayın risk almayın yazmış biri doğru mudur @ThorJ @cLarq

İşlemci fanını çoklayıcı da ki 4 pinli yere taktım, anakarta takılması gereken çoklayıcı kablosunu cpu fan yerine taktım
fanlar baya sesli
İşlemci fanlarının devri yüksek olduğu için kasa fanlarıyla uyumsuz çalışır. Çoklayıcılardan tam verim almak için ayni marka model fanları kullanmak gerek hocam.

İşlemci fanını çoklayıcı da ki 4 pinli yere taktım, anakarta takılması gereken çoklayıcı kablosunu cpu fan yerine taktım
fanlar baya sesli
Anladığım kadarıyla kasa fanını ve işlemci fanını aynı yere taktınız yani CPU fan girişine, takılabilir sonuçta 360 mm'lik ya da 480 mm'lik sıvı soğutucu takacak olsanız 3 ya da 4 fanı tek girişe takıyorsunuz.

Anladığım kadarıyla kasa fanını ve işlemci fanını aynı yere taktınız yani CPU fan girişine, takılabilir sonuçta 360 mm'lik ya da 480 mm'lik sıvı soğutucu takacak olsanız 3 ya da 4 fanı tek girişe takıyorsunuz.
Bu ürün yorumunda risk almayın yazıyordu işlemciyi takarak, işlemcim bozulur mu

Bu ürün yorumunda risk almayın yazıyordu işlemciyi takarak, işlemcim bozulur mu
Bir şey olmaz kardeşim kim diyor onu ya? Devir hızları değişebilir verdiği voltajda döndüğü devir sayısı farklı olur, kasa fanın eğer daha düşük RPM'li ise tam randıman almak için işlemci fanını full devirde döndürmen gerekir o da gürültü yapar, MOLEX'le PSU'ya bağlasan daha sağlıklı ama CPU'ya bağlasan da bir şey olmaz, 4 tane fan takılıyor o girişlere hatta daha fazlasını takan da var da anakartın kitapçığında yazıyor olabilir, 2-3 fandan bir şey olmaz.
Şimdi sen kaç tane fan takıyorsun CPU fan girişine?

Bir şey olmaz kardeşim kim diyor onu ya? Devir hızları değişebilir verdiği voltajda döndüğü devir sayısı farklı olur, kasa fanın eğer daha düşük RPM'li ise tam randıman almak için işlemci fanını full devirde döndürmen gerekir o da gürültü yapar, MOLEX'le PSU'ya bağlasan daha sağlıklı ama CPU'ya bağlasan da bir şey olmaz, 4 tane fan takılıyor o girişlere hatta daha fazlasını takan da var da anakartın kitapçığında yazıyor olabilir, 2-3 fandan bir şey olmaz.
Şimdi sen kaç tane fan takıyorsun CPU fan girişine?
Bu üründe aylardır gözüm vardı, lakin yaz aylarında 12V çalıştırdığım fanlarım için uğraşmak istemedim. Dün sipariş ettiğim ürün bugün elime geçti. Kasamda 5 tane 12cm fan var. Bunlardan 1 tanesi PWM özellikli, diğerleri dümdüz fan :) Bu ürünü aldım, anakartın fan kontrol soketine yerleştirdim. Kalibrasyon için de elimdeki tek 4 pin fanı ilgili yuvaya bağladım. Diğer fanlar da gerekli soketlere girdi. İşini yapıyor. Ancak aşağıdakileri de belirtmeliyim: - Malzeme kalitesi biraz düşük. Daha ilk dakikada paketten çıkartır çıkartmaz lehim onarımı yapmam gerekti. - Sıcaklık kontrolünde anakart bios ayarlarında kontrol uygulamasını anakarta verin, cpu fanını tam bağımsız bırakın. çoğu bios standart olarak cpuyu faz alıyor. bu da saçma devirlere neden oluyor. - kablolamaya dikkat edin.

- kasa fanlarınızdan bir tanesi 4 pinli olmak zorunda. çoğu kullanıcı cpu'yu buna bağlayarak risk alıyor, önermiyorum!

böyle diyor birisi
bide çok fazla kablo yığıldı kasa ve işlemci arasında onlar soğutmayı engeller mi?

Bu üründe aylardır gözüm vardı, lakin yaz aylarında 12V çalıştırdığım fanlarım için uğraşmak istemedim. Dün sipariş ettiğim ürün bugün elime geçti. Kasamda 5 tane 12cm fan var. Bunlardan 1 tanesi PWM özellikli, diğerleri dümdüz fan :) Bu ürünü aldım, anakartın fan kontrol soketine yerleştirdim. Kalibrasyon için de elimdeki tek 4 pin fanı ilgili yuvaya bağladım. Diğer fanlar da gerekli soketlere girdi. İşini yapıyor. Ancak aşağıdakileri de belirtmeliyim: - Malzeme kalitesi biraz düşük. Daha ilk dakikada paketten çıkartır çıkartmaz lehim onarımı yapmam gerekti. - Sıcaklık kontrolünde anakart bios ayarlarında kontrol uygulamasını anakarta verin, cpu fanını tam bağımsız bırakın. çoğu bios standart olarak cpuyu faz alıyor. bu da saçma devirlere neden oluyor. - kablolamaya dikkat edin.

- kasa fanlarınızdan bir tanesi 4 pinli olmak zorunda. çoğu kullanıcı cpu'yu buna bağlayarak risk alıyor, önermiyorum!

böyle diyor birisi
bide çok fazla kablo yığıldı kasa ve işlemci arasında onlar soğutmayı engeller mi?
1) Sakın MOLEX'le anakart fan girişini aynı anda bağlama
2) 5 fan +işlemci fanı çok fazla 2-3 tane sıkıntı olmaz ama 6 fan için bir şey diyemem kitapçıktan ya da siteden bak fan girişi maksimum kaç watt güç verebiliyor
3) PWM fan kontrolcü HUB almanızı tavsiye ederim o kadar fana anca bu gider

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PWM olmayan fanların devir hızları ne ki PWM fanla birlikte bağlamak istiyorsun, çoğu PWM olmayan fan 1200 RPM, zaten en kötü 1200 RPM fan bile kolay kolay ses yapmaz balance ayarı falan bozuk değilse :)
Kasanın sıcaklığını en çok etkileyen şey egzoz fanlardır, hava giriş fanlı laptop gördün mü? hep egzoz vardır, kablo kalabalığı hava akışını etkiler ama gözle görülür bir fark olması için Arap saçı olması falan lazım elini daldırdığında anakarttan bir parçaya ulaşmaman gerek :)
Bu tarz ürünlerde elektronik bir devre vs yok o yüzden kablonun kalitesizliği sadece ömrüyle alakalı olur ya da çalışmaz, çalışıyorsa sorun yok.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,663
Üyeler
186,925
Son üye
diorr
Geri