The Last Dragonborn
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 18
- Reaksiyon skoru
- 42,250
Tamam su an hallettimFan kablosu ise normal bu. Psudan gelen molex karşılığına bağladın mı çalışır fan.
Fan kablosu ise normal bu. Psudan gelen molex karşılığına bağladın mı çalışır fan.
Tamam taktım şu an çalışıyorNormal takacaksın, aynı sayıda pin ya da uç olmasına gerek yok ağzı ağzına birleşecek şekilde tak![]()
İşlemci fanını çoklayıcı da ki 4 pinli yere taktım, anakarta takılması gereken çoklayıcı kablosunu cpu fan yerine taktımİşlemci fanını nereye taktın? Çoklayıcı mı kullandın?
İşlemci fanlarının devri yüksek olduğu için kasa fanlarıyla uyumsuz çalışır. Çoklayıcılardan tam verim almak için ayni marka model fanları kullanmak gerek hocam.İşlemci fanını çoklayıcı da ki 4 pinli yere taktım, anakarta takılması gereken çoklayıcı kablosunu cpu fan yerine taktım
fanlar baya sesli
Anladığım kadarıyla kasa fanını ve işlemci fanını aynı yere taktınız yani CPU fan girişine, takılabilir sonuçta 360 mm'lik ya da 480 mm'lik sıvı soğutucu takacak olsanız 3 ya da 4 fanı tek girişe takıyorsunuz.İşlemci fanını çoklayıcı da ki 4 pinli yere taktım, anakarta takılması gereken çoklayıcı kablosunu cpu fan yerine taktım
fanlar baya sesli
Bu ürün yorumunda risk almayın yazıyordu işlemciyi takarak, işlemcim bozulur muAnladığım kadarıyla kasa fanını ve işlemci fanını aynı yere taktınız yani CPU fan girişine, takılabilir sonuçta 360 mm'lik ya da 480 mm'lik sıvı soğutucu takacak olsanız 3 ya da 4 fanı tek girişe takıyorsunuz.
Bir şey olmaz kardeşim kim diyor onu ya? Devir hızları değişebilir verdiği voltajda döndüğü devir sayısı farklı olur, kasa fanın eğer daha düşük RPM'li ise tam randıman almak için işlemci fanını full devirde döndürmen gerekir o da gürültü yapar, MOLEX'le PSU'ya bağlasan daha sağlıklı ama CPU'ya bağlasan da bir şey olmaz, 4 tane fan takılıyor o girişlere hatta daha fazlasını takan da var da anakartın kitapçığında yazıyor olabilir, 2-3 fandan bir şey olmaz.Bu ürün yorumunda risk almayın yazıyordu işlemciyi takarak, işlemcim bozulur mu
Bu üründe aylardır gözüm vardı, lakin yaz aylarında 12V çalıştırdığım fanlarım için uğraşmak istemedim. Dün sipariş ettiğim ürün bugün elime geçti. Kasamda 5 tane 12cm fan var. Bunlardan 1 tanesi PWM özellikli, diğerleri dümdüz fanBir şey olmaz kardeşim kim diyor onu ya? Devir hızları değişebilir verdiği voltajda döndüğü devir sayısı farklı olur, kasa fanın eğer daha düşük RPM'li ise tam randıman almak için işlemci fanını full devirde döndürmen gerekir o da gürültü yapar, MOLEX'le PSU'ya bağlasan daha sağlıklı ama CPU'ya bağlasan da bir şey olmaz, 4 tane fan takılıyor o girişlere hatta daha fazlasını takan da var da anakartın kitapçığında yazıyor olabilir, 2-3 fandan bir şey olmaz.
Şimdi sen kaç tane fan takıyorsun CPU fan girişine?
1) Sakın MOLEX'le anakart fan girişini aynı anda bağlamaBu üründe aylardır gözüm vardı, lakin yaz aylarında 12V çalıştırdığım fanlarım için uğraşmak istemedim. Dün sipariş ettiğim ürün bugün elime geçti. Kasamda 5 tane 12cm fan var. Bunlardan 1 tanesi PWM özellikli, diğerleri dümdüz fanBu ürünü aldım, anakartın fan kontrol soketine yerleştirdim. Kalibrasyon için de elimdeki tek 4 pin fanı ilgili yuvaya bağladım. Diğer fanlar da gerekli soketlere girdi. İşini yapıyor. Ancak aşağıdakileri de belirtmeliyim: - Malzeme kalitesi biraz düşük. Daha ilk dakikada paketten çıkartır çıkartmaz lehim onarımı yapmam gerekti. - Sıcaklık kontrolünde anakart bios ayarlarında kontrol uygulamasını anakarta verin, cpu fanını tam bağımsız bırakın. çoğu bios standart olarak cpuyu faz alıyor. bu da saçma devirlere neden oluyor. - kablolamaya dikkat edin.
- kasa fanlarınızdan bir tanesi 4 pinli olmak zorunda. çoğu kullanıcı cpu'yu buna bağlayarak risk alıyor, önermiyorum!
böyle diyor birisi
bide çok fazla kablo yığıldı kasa ve işlemci arasında onlar soğutmayı engeller mi?