Çözüldü✓ Güç Kaynağımın -5V'tı Çalışmıyor

kimselerduymasın

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
231
Güç Kaynağımın -5V'tı çalışmıyor ne gibi sorunlara yol açar egzoz fanımın yeşil ışığı gidip geliyor arada bir mavi ekran vs veriyodu çok fena kasıyodu bende daha yeni format attım -5V'tın çalışmaması bu gibi sorunlara yol açarmı?
GÜÇ KAYNAĞIM;

Hocam zaten gidip en dandik PSU'yu almışın ucuza kaçmışın, 2 hafta içinde aldıysan çabuk iade et. Ya da değişimini isteyip hızlıca satışa çıkar.

Güç Kaynağımın -5V'tı çalışmıyor ne gibi sorunlara yol açar egzoz fanımın yeşil ışığı gidip geliyor arada bir mavi ekran vs veriyodu çok fena kasıyodu bende daha yeni format attım -5V'tın çalışmaması bu gibi sorunlara yol açarmı?
GÜÇ KAYNAĞIM;
-5 volt zaten çalışmaz onun diğer bir adı pg yani power good kablosudur.

Hocam zaten gidip en dandik PSU'yu almışın ucuza kaçmışın, 2 hafta içinde aldıysan çabuk iade et. Ya da değişimini isteyip hızlıca satışa çıkar.
kral 2 senedir kullanıyorum zamanında vatandan hazır sistem aldım bu vardı içinden
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

-5 volt zaten çalışmaz onun diğer bir adı pg yani power good ışığıdır.
nasıl çalışmaz kaç tane psu da çalışıyor bi bendemi çalışmıyor

GÜÇ KAYNAĞIM;
Hocan psu RTX DANDIK gibi duruyor

kral 2 senedir kullanıyorum zamanında vatandan hazır sistem aldım bu vardı içinden

dostum dediğim -5 volt onlardada çalışmıyor. power good sinyali düzgün olmadığı için ışık yanmıyordur.

OccT indir PSU testi yap 5dk kadar

Yani bu kadar eminsen neden konu actinki

dostum dediğim -5 volt onlardada çalışmıyor. power good sinyali düzgün olmadığı için ışık yanmıyordur.
nasıl çalışmıyor teknik serviste çalışıyorum günde kaç tane psu test ediyorum cihazı mevcut bizde hangi watların çalışmadıgını gösteriyo

Hocan psu RTX DANDIK gibi duruyor
kral artık dandikliğini bırakın soruma kimse cevap vermiyor zaten b*k gibi psu ona dicek yok

Yani bu kadar eminsen neden konu actinki
ne alaka dostum ben ne sordum biz neyi tartışıyoruz

nasıl çalışmıyor teknik serviste çalışıyorum günde kaç tane psu test ediyorum cihazı mevcut bizde hangi watların çalışmadıgını gösteriyo

kral artık dandikliğini bırakın soruma kimse cevap vermiyor zaten b*k gibi psu ona dicek yok
elinde multimetre varsa. bütün çıkışları kontrol et. düşük voltaj varmı diye. varsa kondansatörlerden biri şişmiş olabilir. içini açıp kontrol etmen lazım. yada güç çıkışlarını kontrol eden çipte de sıkıntı olmuş olabilir. kontrol etmeden bilemezsin.

elinde multimetre varsa. bütün çıkışları kontrol et. düşük voltaj varmı diye. varsa kondansatörlerden biri şişmiş olabilir. içini açıp kontrol etmen lazım. yada güç çıkışlarını kontrol eden çipte de sıkıntı olmuş olabilir. kontrol etmeden bilemezsin.
elimde psu kontrol cihazı var anakarta güç veren kabloyu takıyosun hangi wat çalışmıyor gösteriyo bendede -5 çalışmıyor ne gibi sorunlara yol açar

ne alaka dostum ben ne sordum biz neyi tartışıyoruz
o hangi wattların çalışmadığını gösteren cihaz bende de var 5 tl ye aldım. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,670
Üyeler
183,155
Son üye
Nagii
Geri