ssd mi hdd mi almalıyım ?

4emirrr

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
442
Bütçe
500
500 gb m2 ssd mi alsam yoksa 1 tb hdd mi alsam karar veremedim windows'um 240 gb'lik bir ssd'ye kurulu ama oyunlar çok yavaş mı açılır hdd de açılma süresi cidden uzun diye biliyorum beklemeye gelemeyen bir insanım
ssd almamı önerecek kişiler hangi ssd'yi almamı önerirler aynı zamanda

Buna sen karar vermelisin. Ne kadar alana ihtiyacın var? 500 yeterse tabii ki ssd al. Bekleme süreleri arasında kayda değer ciddi bir fark oluşuyor.
Attığım model iyidir.

Kesinlikle SSD alırdım. Eğer yüksek depolama alanına ihtiyacın varsa HDD'den başka bir seçenek yok.

Kesinlikle SSD alırdım. Eğer yüksek depolama alanına ihtiyacın varsa HDD'den başka bir seçenek yok.
Buna sen karar vermelisin. Ne kadar alana ihtiyacın var? 500 yeterse tabii ki ssd al. Bekleme süreleri arasında kayda değer ciddi bir fark oluşuyor.
Attığım model iyidir.
teşekkür ederim ssd alıcağım

Attığım model iyidir.
Daha ucuza M.2 SSD'ler var.

Daha ucuza M.2 SSD'ler var.
Olabilir. arkadaşın M2 slotu olduğundan baya eminsiniz sanırım.

500 gb m2 ssd mi alsam yoksa 1 tb hdd mi alsam karar veremedim windows'um 240 gb'lik bir ssd'ye kurulu ama oyunlar çok yavaş mı açılır hdd de açılma süresi cidden uzun diye biliyorum beklemeye gelemeyen bir insanım
ssd almamı önerecek kişiler hangi ssd'yi almamı önerirler aynı zamanda
Zaten arkadaş mesajında M.2 SSD mı yoksa HDD mı alayım diye soruyor.

Pardon, alabilir o zaman bir sorun yok. Günlük kullanıcı için her ne kadar fark etmese bile hem daha ucuz hem M2 diyelim o halde.
Az daha ekleyip bunu almasını öneririm. A2000 almaktan iyidir.

Eğer çok fazla depolamaya ihtiyacınız yoksa SSD her türlü daha iyidir gerek Windows'un açılış süresi olsun oyunların bekleme süreleri olsun çok fark eder özellikle renderla vs. uğraşıyorsanız hdd ye hiç bulaşmayın derim.

içine sadece oyun kurulacaksa HDD yeterlidir ancak oyun istemcileri (steam,epic vs.) kesinlikle windowsun kurulu olduğu ssd de bulunması gereklidir o zaman bir sıkıntı yaşamazsın çünkü istemci ssd üzerinden çalıştığı için oyunun bulunduğu depolama birimi bir süreden sonra duruyor ama sen oyununu oynamaya devam edebiliyorsun
tavsiyem istemciler için ssd de yerin varsa HDD al ama yerim yok yeniden depolama birimi lazım diyorsan en az 1 tb m2 ssd yada sata ssd al derim

m2 ssd slotum boş 1 adet ssd'm bulunuyor ve b450m s2h anakart kullanıyorum daha önce konu açıp sormuştum slotlar hakkında bir soru

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,457
Üyeler
197,472
Son üye
Arda Ü.
Geri