İngilizce ve Almancayı aynı anda yürütmek mümkünmüdür?

Hordes

80+
Reaksiyon skoru
33
Arkadaşlar selamlar, her gün 1 saat ingilizce ve 1 saat almanca olmak üzere fazla kafa karıştırmadan ve kendimi sıkmadan dil çalışmak, temel oturtmak istiyorum.Sizce çok karıştırırmıyım ikisini aynı gün veya aynı zamanda çalışırsam?

Aynı anda iki dil öğrenmek işleri çok karıştırır. Önce İngilizceni belli bir seviyeye getirip ardından Almanca çalışman daha mantıklı olur. Süreyi de arttırabilirsin, 1 saat yeterli olmaz pek.

Aynı anda iki dil öğrenmek işleri çok karıştırır. Önce İngilizceni belli bir seviyeye getirip ardından Almanca çalışman daha mantıklı olur. Süreyi de arttırabilirsin, 1 saat yeterli olmaz pek.
Video olarak gideceğim.İngilizce seviyem A2-B1 arası.Günde 1 saat bile başlayıp 3 saate kadar arttırmayı düşünüyorum.

Video olarak gideceğim.İngilizce seviyem A2-B1 arası.Günde 1 saat bile başlayıp 3 saate kadar arttırmayı düşünüyorum.
Başka bir dil öğrenmek için de İngilizce gerekli, Türkçe üzerinden doğru şekilde öğrenmek çok zor. Ben olsam İngilizcemi B1-B2 arasına getirip öyle Almanca'ya başlardım. Gramerden çok kelime öğrenimi zorlaşıyor, bir günde 20 kelime öğreneceğine 40 kelime öğreniyorsun. Yapılabilir, mümkün ama zorlar.

Almanca seviyen ne sırf merakımdan soruyorum
Yeni başlayacaktım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Başka bir dil öğrenmek için de İngilizce gerekli, Türkçe üzerinden doğru şekilde öğrenmek çok zor. Ben olsam İngilizcemi B1-B2 arasına getirip öyle Almanca'ya başlardım. Gramerden çok kelime öğrenimi zorlaşıyor, bir günde 20 kelime öğreneceğine 40 kelime öğreniyorsun. Yapılabilir, mümkün ama zorlar.
Anladım.Peki A2 Seviyesinden günde 2 saat çalışarak B2 Seviyesine 3 ayda getirebilirmiyim?

Öyle bir hata yapmanı önermem çünkü önceden denedim ikisi dil aynı anda gitmiyorum. Şuan sadece ingilizceye odaklandım ve B2 seviyesine geçeceğim yakında ondan sonra ispanyolcaya başlayacağım.

Öyle bir hata yapmanı önermem çünkü önceden denedim ikisi dil aynı anda gitmiyorum. Şuan sadece ingilizceye odaklandım ve B2 seviyesine geçeceğim yakında ondan sonra ispanyolcaya başlayacağım.
İspanyolca ingilizceyle benzediği için rahat ve güzel gider bencede.B2 ye hangi seviyeden geçtiniz ve ne kadar sürdü? Çalışma süreniz ne kadardı?

Ben şuan yoğun Almanca eğitimi görüyorum. Almancam 0 dan 8 ay gibi bir sürede A2 seviyesini geçti. Ama ingilizce konuşmaya çalıştığımda almancayla çok karışıyor

İspanyolca ingilizceyle benzediği için rahat ve güzel gider bencede.B2 ye hangi seviyeden geçtiniz ve ne kadar sürdü? Çalışma süreniz ne kadardı?
A2 seviyesinden 8 ay sürdü sanırım. Günlük 2,3 saat çalışma benim için yeterli oluyordu ve yurt dışında pratik yapma imkanımda oldu.

vakti , hırsı , merakı ve en önemlisi parası olana mümkün :D

Anladım.Peki A2 Seviyesinden günde 2 saat çalışarak B2 Seviyesine 3 ayda getirebilirmiyim?
Dil seviyeni yükseltmek basit bir şey değil. Gramer kolay kısmı ama kelime öğrenimi hiç bitmiyor. Yeni kalıplar öğreniyorsun, bütün öğrendiklerini kullanabiliyor olman gerekiyor. Mümkün ama.

tam tersi kanka almanca ile ingilizce aynıdır ve ingilizler atası cermenlerdir yani ingilizce almanca birbirine benzer

Geri