Arabayla nasıl güzel dönülür?

boltreny7

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
993
beyler dönerken çok yakın dönüyorum ya da otobüs döndürür gibi çok genişten alıyorum bunun ortasını nasıl ayarlayacağız?
ha bide arabamın gazı çok hassas ufak basıyorum hemen ön kaldırıyor sanarsın m5 kullanıyorum.
nasıl düzeltirim bunları (Araç otomatik)

alışarak

beyler dönerken çok yakın dönüyorum ya da otobüs döndürür gibi çok genişten alıyorum bunun ortasını nasıl ayarlayacağız?
ha bide arabamın gazı çok hassas ufak basıyorum hemen ön kaldırıyor sanarsın m5 kullanıyorum.
Yeni sürücüsünüz sanırım, yaşadıklarınız normal.
Kullandıkça zamanla alışırsınız, onun dışında Boş otoparklarda antrenman yapabilirsiniz

Otomatik araç ile bu dediklerini yapmayı düşünmek , düz vites araç bile olsa yapamayacağın anlamı ile eşit ;)
Edit : ( Drift yapmaya çalışıyorsun sandım :) )

zamanla alışırsın bence.

zamanla. ne kullanıyorsun da dokununca ön kaldırıyor?

zamanla. ne kullanıyorsun da dokununca ön kaldırıyor?
Kaldırır hocam gaz pedalına basma oranına göre ve hangi viteste olduğuna göre değişir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende ilk başlarda dönüşlerde zorlanıyordum. Hatta hiç beceremiyordum. Zamanla süre süre alışıyorsunuz. Dönüşe gelmeden önce mümkün olduğunca yavaşlayın döneceğiniz yerde gelen giden var mı kontrol edin, arkanızı kontrol edin karşıdan geleni kontrol edin ,özellikle şehir içinde,kör nokta olan yerlerde.

Son düzenleme:
Eğer hassas buluyorsan daha henüz o arabayla yeterli deneyime sahip değilsin bence. Her arabanın ayaktaki hissiyatı farklı bence. Alışmak çok önemli. Bu dediğim gaz ayarı ile ilgili. Dönüşü stabil yapmak istiyorsan kendine bir açı belirle ve bozmamaya çalış onu. Örnek verirsek mesela yol çizgisi varsa kendini ona denkle. Yani camdan dışarı baktığında çizgi direksiyonun bir noktasındaysa dönerken hep orada tutmaya çalış. Bu da sana stabil açılı bir dönüş sağlar. Boş bir ada varsa etrafında sürekli dönerek deneyip alıştırabilirsin kendini.

Yani kısacası deneye deneye alışa alışa öğrenebilirsin sadece;)

Dönüşe geldin yavaşladın kontrol ettin ,girerken aracın gitmesi gereken yöne bakarsın,önünde engel var mı ? Aracın geleceği yerin solu yani yolun sol tarafını ,aynı zamanda sağ tarafı da göz ile olan kontrol edersin. Ortalamış bir şekilde aracın hizaladığın zaman dönersin. Döneceğin yolu kontrol etmen şart.

zamanla alışırsın

Kaldırır hocam gaz pedalına basma oranına göre ve hangi viteste olduğuna göre değişir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende ilk başlarda dönüşlerde zorlanıyordum. Hatta hiç beceremiyordum. Zamanla süre süre alışıyorsunuz. Dönüşe gelmeden önce mümkün olduğunca yavaşlayın döneceğiniz yerde gelen giden var mı kontrol edin, arkanızı kontrol edin karşıdan geleni kontrol edin ,özellikle şehir içinde,kör nokta olan yerlerde.
hocam isterse kaldırır tabii ki ancak arkadaş istemeyerek kaldırdığını söylüyor. normal bir araçta gaz pedalı ne kadar hassas olabilir ki kaldırsın?

Geri