yazılım mühendisliği için şu an en iyi olan üniversiteler hangileri ?

ben geleceği olduğunu düşünmüyroum
en geleceği olan mesleklerden birisi eğer birisi gidip 4 sene boyunca sadece okulu okursa zaten hiçbir yere gelemez çünkü o okullarda üniversiteye gitmeden yıllar önce tonlarca kod yazmış deneyimli insanlar oluyor he bu demekmi üniversiteden önce kod bilmiyosam üniversite hiç işe yaramaz hayır demek değil ama yaşıtlarına göre daha çok zorlanırsın ama işte okulu okurken aynı zamanda kendini geliştirmen gerekiyor artık yazılım fikirleri bulman gerekiyor ya da artık ne biliyim bir yerde çalışmak istiyorsan orası nasıl insanları alıyor ne tecrübedeki insanları alıyor onları öğrenmen lazım

en geleceği olan mesleklerden birisi eğer birisi gidip 4 sene boyunca sadece okulu okursa zaten hiçbir yere gelemez çünkü o okullarda üniversiteye gitmeden yıllar önce tonlarca kod yazmış deneyimli insanlar oluyor he bu demekmi üniversiteden önce kod bilmiyosam üniversite hiç işe yaramaz hayır demek değil ama yaşıtlarına göre daha çok zorlanırsın ama işte okulu okurken aynı zamanda kendini geliştirmen gerekiyor artık yazılım fikirleri bulman gerekiyor ya da artık ne biliyim bir yerde çalışmak istiyorsan orası nasıl insanları alıyor ne tecrübedeki insanları alıyor onları öğrenmen lazım
hocam arkadaş Petrol ve Doğalgaz Mühendisliğine geleceği yok dedi.

ben de öyle düşünüyorum. şu an aklımda acıbadem üniversitesinde tıp mühendisliği okumak var. twitterda üsküdar üniversitesinde tıp rektörü olan hocaya sordu babam, önü çok açık olan mesleklerden dedi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam arkadaş anlatmış zaten çok fark olmadığını.
usta hiç alakası olmamasına rağmen cevap veriyorum türkiyede hekim olmak artık bir eziyet haline geldi eğer gerçekten tıp okumak istiyorsan nacizane düşüncem bide almanca gibi 3.bir dil öğrenmeniz olur.

hocam arkadaş Petrol ve Doğalgaz Mühendisliğine geleceği yok dedi.
öyle mi konu o kadar karıştı ki bende yazılım mühendisliğine dedi sandım afedersiniz

ben de öyle düşünüyorum. şu an aklımda acıbadem üniversitesinde tıp mühendisliği okumak var. twitterda üsküdar üniversitesinde tıp rektörü olan hocaya sordu babam, önü çok açık olan mesleklerden dedi.

Teşekkür ederim.

usta hiç alakası olmamasına rağmen cevap veriyorum türkiyede hekim olmak artık bir eziyet haline geldi eğer gerçekten tıp okumak istiyorsan nacizane düşüncem bide almanca gibi 3.bir dil öğrenmeniz olur.

öyle mi konu o kadar karıştı ki bende yazılım mühendisliğine dedi sandım afedersiniz
Az çok Almancam var zaten.

dostum yanlis anlama ama eczacilk olmazsa dedigin puan bilgisayar ve yazilim icin oldukca dusuk uni okumak icin okumus olursun bi katkısı olmaz
Hocam bilgisayar mühendisi ne iş yapıyor ?

Eczacılık olmazsa yazılım veya bilgisayar mühendisliği seçeceğim ama ne yaptıklarını detaylı bilmiyorum

Hocam hangi mesleği seçeceğinizde asıl mesele önü açık olup, olmaması olmamalıdır. Kendiniz hangi mesleği yapmak istiyorsanız onu olun. Zira geleceği açık olan meslekleri, o mesleği geleceği açık olduğu için yapanlar değil. Sevdiği için yapanlar ileriye taşıyacaktır. Şayet sevdiğiniz işi yaparsanız o işin önünü de kendi perspektifinizle açabilirsiniz, yenilikçi bir tarza evrimleştirebilirsiniz.

Az çok Almancam var zaten.
yani haberiniz var mı bilmiyorum ancak şuanda türkiyedeki hekimlerde büyük bir göç var ya özel hastanelere gidiyorlar ya da isviçre almanya gibi tıpa saygısı olan milletlere gidiyolar çünkü devlet hastanelerinde hiçbir doktora yeterince para verilmiyor diyeceksinki her şey paramı bu kutsal bir meslek evet her şey para değil ancak insanların yaptıklarının karşılığını alması lazım

dostum yanlis anlama ama eczacilk olmazsa dedigin puan bilgisayar ve yazilim icin oldukca dusuk uni okumak icin okumus olursun bi katkısı olmaz
Evet ya tutarsa mantığıyla hareket ediyor ama eczacılığa yetmeyen yazılım mühendisliğine zaten yetmez. Ayrıca o olmazsa diye bir şey yok yazılım istiyorsan oturup araştıracaksın yapabilirim dersen bölümü yazıp gideceksin. Ama dediğine göre ne yaptıkları hakkında hiçbir fikri yok arkadaşın.

Hocam hangi mesleği seçeceğinizde asıl mesele önü açık olup, olmaması olmamalıdır. Kendiniz hangi mesleği yapmak istiyorsanız onu olun. Zira geleceği açık olan meslekleri, o mesleği geleceği açık olduğu için yapanlar değil. Sevdiği için yapanlar ileriye taşıyacaktır. Şayet sevdiğiniz işi yaparsanız o işin önünü de kendi perspektifinizle açabilirsiniz, yenilikçi bir tarza evrimleştirebilirsiniz.
tabii ki sevip sevmediğim daha önemli onu söylemiyorum artık .d . biyoloji ile ilgili şeylerden zevk alıyorum ayrıca.

yani çok düşük puanla yazılım mühendisliğine ya da bilgisayar mühendisliğine gidiceğinize evde kodda çalışabilirsiniz kodlama sadece üniversitede gösterilmiyor ve bu şekildede self çalışarak para kazanabilirsiniz

yani 30-40 yıla sonu belli olmaz zaten savaş yüzünden iyice devletler bırakmaya başladı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,158,157
Üyeler
183,955
Son üye
Enderbey_
Geri