Vsoc MOSFET'ler nerede?

Ahmet Birkan Elmas

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
150
Arkadaşlar APU sistem kullanıyorum ve vsoc MOSFET'lerim FurMark"da 80 derece oluyor bende kaliteli ve boy boy msfet soğutucu aldım ama anakartımda bu MOSFET'ler tam olarak nerede MOSFET'lerin neye benzediğini biliyorum ama bunlar tam olarak hangisi bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok güzel olur şimdiden teşekkürler

Anakartım: Gigabyte B450M-S2H

Küp şeklindeki bobinler fazlar, fazların arkasındaki bacaklı çipler MOSFET'ler. Isınanlar da onlar.

Küp şeklindeki bobinler fazlar, fazların arkasındaki bacaklı çipler MOSFET'ler. Isınanlar da onlar.
hocam şu resimde gösterebilir misiniz hangileri kırmızı işaretli olan mosfet ona bir tane soğutucu taktım sarı işaretli olanlarda mosfet mi acaba ?

Ekler

• b450_LI.jpg
    b450_LI.jpg
    2.9 MB · Hit: 101
hocam şu resimde gösterebilir misiniz hangileri kırmızı işaretli olan mosfet ona bir tane soğutucu taktım sarı işaretli olanlarda mosfet mi acaba ?

Onlar MOSFET değil VRM aslında, ama halk ağzında MOSFET de deniyor. Bobinlere de deniyor, her şeye MOSFET deniyor :D

Sari isaretli olanlar benim bahsettiklerim, o pasif blok zaten diger VRM'leri sogutuyor.

1654164004782.png

Sarı olan VRM MOS, yeşiller ile VSOC MOS olması lazım. Ancak MOSFET'lerin çalışma aralıkları herhangi bir fiziksel hasar yok ise 125 derecedir. 80 dereceler gayet güvenli.

80 derece mosfet için bir şey değil, o anakart için normal sıcaklıklar zaten. Dahili grafik mi kullanıyorsun?

80 derece mosfet için bir şey değil, o anakart için normal sıcaklıklar zaten. Dahili grafik mi kullanıyorsun?
evet apu ryzen 3 2200g 200mhz overclock yaptım gpu"ya normalde 65 derece overclock yaptıktan sonra 79-80 arası oluyor oyunlarda ama şuan mosfet soğutucuyu taktım furrmark"da 71 derecenin üstüne çıkmadı sağ olun .

evet apu ryzen 3 2200g 200mhz overclock yaptım gpu"ya normalde 65 derece overclock yaptıktan sonra 79-80 arası oluyor oyunlarda ama şuan mosfet soğutucuyu taktım furrmark"da 71 derecenin üstüne çıkmadı sağ olun .
Eğer yanılmıyorsam dahili grafik birimi şu kırmızıyla işaretlediğim yerden güç alıyor, orada da soğutucu yok ondan dolayı biraz daha yüksek sıcaklıklar.
1654165882119.png

Benim İntel anakart da mosfet sıcaklığı 95 derece olunca Turbo Boost kapatıyor ve sonra maks 98 derece görüyor Sizce normal mi veya Turbo kapatmaması için ne yapılmalı?

80 derece bence de gayet normal.

Benim İntel anakart da mosfet sıcaklığı 95 derece olunca Turbo Boost kapatıyor ve sonra maks 98 derece görüyor Sizce normal mi veya Turbo kapatmaması için ne yapılmalı?

80 derece bence de gayet normal.
Turbo Boost anlık olarak yüksek akımlar çektirdiği için kendini korumaya almış, korumaya almasa 100 derecelere kadar yardırır gider o.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,359
Üyeler
186,875
Son üye
Edip bozkuş
Geri