Yardım 95 Derece Ryzen 5 5600

ekran kartınıda 88 derece gördüm bir ara fakat sonra 67 68 lerde takıldı acaba anlık oyunda alt tab atınca şaşırdı mı görev yöneticisi bilmiyorum.
Ekran kartımın programı bu önerdiğiniz bir ayar var mıdır? çok anlamıyorum baksamda buna yanlış bir şey yapmayayım Alıntıyı görüntüle
PBO kapalıysa, daha serin çalışması için undervolt yapabilirsiniz.

herhangi bir ayar yapmadım açıkcası ilk günki gibi.
şuan kaç hocam boşta bende böyle
1658755462026.png

Hocam aynı işlemciler olsa bile kasa farkı var egzoz fan ve diğer fanlarında farkı var sonuçta kasanız aynı değil. Ve birde macunda önemli rol oynuyor burada.

50-51 arası git gel yapıyor boşta.
anladım bendede 51-53 arası
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam aynı işlemciler olsa bile kasa farkı var egzoz fan ve diğer fanlarında farkı var sonuçta kasanız aynı değil. Ve birde macunda önemli rol oynuyor burada.
haklısın hocam benim kasam mesh değil kasayı 22.10.2017 de aldım fanlar artık öyle deli deli üflemiyordur gibime geliyor ama 95 derece çok anlamsızdı.
kasam bu https://www.hepsiburada.com/power-b...eli-oyuncu-kasa-jbst-vkg1011s-pm-HB000005RKVD

Arkadaşlar dün pc yi montajladım ve driverları kurdum, oyunları yükledim, bugün valoranta girdim 2. maç hwimonitör yükledim ve işlemcimin 95 derece olduğunu gördüm. Diğer sıcaklık değerlerine bakıp iyi veya kötü olduğunu söyler misiniz? Ekran kartımın arkasında OC tuşu var onu açıp pc yi açtım bu arada. Şuan pcyi aç kapa yaptım, OC tuşunu kapadım ve camını açtım anlık boştaki sıcaklıklar üstünde 2 yazan fotoğraftaki gibi.
Ekran kartım: https://en.colorful.cn/product_show.aspx?mid=102&id=1854#
işlemcim ryzen 5 5600 stok soğutucu (belki PBO dedikleri bir ayar varmış o yüzden olabilir mi dereceler?)
anakart: Msi b550-A pro
sana tavsiyem bilgisayar masa altında felan ise yukarı al, kasanın temperinide çıkar rahat hava alsın bunları yap en az 10 derece fark eder

anladım bendede 51-53 arası

haklısın hocam benim kasam mesh değil kasayı 22.10.2017 de aldım fanlar artık öyle deli deli üflemiyordur gibime geliyor ama 95 derece çok anlamsızdı.
kasam bu https://www.hepsiburada.com/power-b...eli-oyuncu-kasa-jbst-vkg1011s-pm-HB000005RKVD
Hocam mesh olsa inanın çok farkedecektir. Kız arkadaşımda da mesh olmayan bir kasa vardı r7 2700x işlemcisi vardı boştayken bile 70 dereceden aşağı inmiyordur artık full yükte 65 75 arası dolaşıyor :D

Hocam mesh olsa inanın çok farkedecektir. Kız arkadaşımda da mesh olmayan bir kasa vardı r7 2700x işlemcisi vardı boştayken bile 70 dereceden aşağı inmiyordur artık full yükte 65 75 arası dolaşıyor :D
alacağım ilerde inşallah bakalım hocam fark baya iyimiş yalnız

Birde böyle bir şey var arkadaşlar kilit açık olunca ve kapalı olunca fotoğraftaki gibi bu nedir? ben ekran kartımı 65 dereceyi geçince yüksek fan devirlerinde çalışsın diye ayarlayabilir miyim soğuması için
1658756224466.png
1658756323116.png

bu sağdaki 3 noktayı ayarlayabiliyorum acaba bunlar mı ? istediğim sıcaklığı geçince şu aralıkta çalışsın ayarı

PBO açıksa bios üzerinde kapat. İmkanın varsa 500-600 liraya bir işlemci soğutucu al. Oyun içindeyken sıcaklıklarını ölçmek için de MSI after burner kullan.
Auto diyor hocam disable mi yapacağım? Bir de sol üstteki axmp 1-2 nedir

Ekler

• fff.png
    fff.png
    351.2 KB · Hit: 38
  • asdasfd.png
    asdasfd.png
    350 KB · Hit: 42
  • image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Hit: 36
Son düzenleme: