Mezuna Bırakmak Mantıklı Mı?

Üniversiteden mezun olalı çok uzun zaman oldu fakat halen duyduğum bir şey var
DSG ümidi ile üniversite bölümü seçenlerin hiçbirşey yapmadan 2 yıllık bölümünü bitirip mezun olduğu
DSG Diyip 2 yıllık bölüm seçenlerin %90'ı DSG'yede çalışmıyor
Dediğim gibi sen farklı olabilirsin vs. vs. ama genel durum bu şekilde
sizin meslek neydi hocam

İyi günler dilerim.
Bu sene sınava pek çalışmadım.
-TYT : 321.000 puan/592.000 sıralama
(TYT EK YERLEŞTİRME : 342.000 puan/442.000 sıralama)
-AYT SAYISAL : 234.000 puan/652.000 sıralama
-AYT EŞİT AĞIRLIK : 237.000 puan/1.042.000 sıralama

Sizce 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup, DGS ile 4 yıllık mühendisliğe mi çıkartmalıyım?
Yoksa yeniden mezuna bırakıp yeniden mi hazırlanmalıyım ?
Ben mezuna kalıp yine hiç çalışmamıştım :D

Dgs'ye girip 4 yıllığa geçmek gibi bir düşüncen varsa eğer bence 1 yıl daha hazırlan adam akıllı 4 yıllık bölüme git. Neden diye soracak olursan ben sakarya üniversitesinde 4 yıllık bölüm okurken arkadaşım pamukkale üniversitesinden 2 yıllık bölümden dgs ile geçiş yapmıştı mühendislik bölümüne. Ama ders saydırmaya kalktıgında sadece belli dersleri saydırabildi (edebiyat vs.) pandemi olmasaydı 4 yıl okuyacaktı neden çünkü saymadılar derslerini. O yüzden dgs dediğin şey o kadar kolay değil birincisi bu ikincisi de her üniversite ders saymıyor dikkat etmeni öneririm. Varsa sorun alabılırım yeni mezun oldum.
ders saymıyordan kastın nedir ?

İyi günler dilerim.

Sizce 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup, DGS ile 4 yıllık mühendisliğe mi çıkartmalıyım?
Acilen açık deniz sondaj teknolojisi ve açık deniz altyapı 2+1 okuyabilirsin devlet 13 ay boyunca her ay 3bin TL burs da veriyor bu sene yeni açıldı bu bölüm kaç binde alır bilmiom tyt 980bin deyim ben de yazcam 😃

İyi günler dilerim.

Ayt de 300.000 barajını geç ondan sonra seçimini yap. İmkanın varsa ve gerçekten çabalayacaksan 2 yıllığa gitme.

sınavdaki bütün sıralamalarım 1m ve üstü sözel 800k ne yapıcağım hakkında hiç bir fikrim yok bu puanlarla bu sıralamalarla istediğim şehirlerde 4 yıllık üniye girebileceğimi de sanmıyorum. Tercih dönemi karalıycaz bir şeyler ya tutarsa hesabı

Acilen açık deniz sondaj teknolojisi ve açık deniz altyapı 2+1 okuyabilirsin devlet 13 ay boyunca her ay 3bin TL burs da veriyor bu sene yeni açıldı bu bölüm kaç binde alır bilmiom tyt 980bin deyim ben de yazcam 😃
Önemli olan burs değil, iş imkanı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayt de 300.000 barajını geç ondan sonra seçimini yap. İmkanın varsa ve gerçekten çabalayacaksan 2 yıllığa gitme.
Bu 3.girişim olacak mezuna bırakırsam.
Ben bir şeyde takıntılı olduğum zaman eninde sonunda yapıyorum onu.
Bu yıl ilk defa taktım 4 yıllık okumak için.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sınavdaki bütün sıralamalarım 1m ve üstü sözel 800k ne yapıcağım hakkında hiç bir fikrim yok bu puanlarla bu sıralamalarla istediğim şehirlerde 4 yıllık üniye girebileceğimi de sanmıyorum. Tercih dönemi karalıycaz bir şeyler ya tutarsa hesabı
Umarım hakkımızda hayırlısı olur.
Mezuna bırakmayı düşünüyor musun ?

Zonguldak'ta açılan yeni bölümleri yazın eğer gelmezse mezuna kalın.

İyi günler dilerim.

2 yıllığa başlamalısın, hem ne yapım ne yapamayacağını bu sürede görürsün ve 4 yıllığa çalışarak geçebilirsin. Kayıt olup gidersen 1 yıl öndesin, beklersen 1 yıl geriden geleceksin demektir. Bu yaşlarda 1 yıl pek bir şey değil ama okul sonu ünv. bitince ne kadar kıymetli olduğunu anlarsın.

2 yıllığa başlamalısın, hem ne yapım ne yapamayacağını bu sürede görürsün ve 4 yıllığa çalışarak geçebilirsin. Kayıt olup gidersen 1 yıl öndesin, beklersen 1 yıl geriden geleceksin demektir. Bu yaşlarda 1 yıl pek bir şey değil ama okul sonu ünv. bitince ne kadar kıymetli olduğunu anlarsın.
DGS sınavı ne kadar güvenilir emin değilim hala

Geri