Evrime İnanıyor musunuz?

İnanmıyorum. Çünkü evrim inançla alakalı değil, zaten olan ve bilinen bir şey. 7-8 sayfa yazının hepsini şu anda okuyamayacağım, elbet biri çoktan yazıp anlatmıştır ama ben yine de Evrim Ağacı kanalının evrim ile ilgili oynatma listesini buraya bırakayım. Evrimi dine göre yorumlayacaklar da öğrenmiş olur neyin ne olduğunu.

Oynatma Listesi: https://www.youtube.com/playlist?list=PL48IwtBKtXrZk3_1ClemGz6LJvnSyjuuC

linçlenmek istemiyorum ama ciddi bir soru soracağım
cidden şuan neden yavaş yavaş insana dönüşmeye başlayan maymunlar yok
(tam anlamıyla maymundan gelmediğimizi biliyorum)

Çünkü insanların DNA'sı ile maymunların DNA'sı arasında %1 gibi küçük bir fark var. Kromozomlarındaki farklılık yüzünden maymunlar insana dönüşmüyor.

İnsanlar ve maymunlar olmadan önce bunların ortak bir atası vardı. O atanın DNA'sında oluşan bir farklılık yüzünden bir yanda insanlar, diğer yanda da maymunlar meydana geldi. Maymunların DNA'sında yapacağın bir değişiklik onları insana dönüştürmez, farklı bir canlıya dönüşür.

Müslüman, hristiyan ve Yahudiler (teizm) inançlarında bunu reddeden bir ayet bulunmuyor.
Dostum tavsiyem evrimi tartışmadan önce tevrat incil kuranı oku tevratta yaratılış bölümü vardır detaylı bir şekilde anlatır ve evrime terstir yani bir hristiyan ve yahudinin evrimi kabul etmesi doğru olmaz ama islamda yani kuranda havva adı bile geçmez adem için peygamberder yani islama inanan evrimi kabul edebilir ama hristiyan ve yahudi olmaz çünkü yaratılış bölümü var :)

Çünkü insanların DNA'sı ile maymunların DNA'sı arasında %1 gibi küçük bir fark var. Kromozomlarındaki farklılık yüzünden maymunlar insana dönüşmüyor.

İnsanlar ve maymunlar olmadan önce bunların ortak bir atası vardı. O atanın DNA'sında oluşan bir farklılık yüzünden bir yanda insanlar, diğer yanda da maymunlar meydana geldi. Maymunların DNA'sında yapacağın bir değişiklik onları insana dönüştürmez, farklı bir canlıya dönüşür.
sağolun

:D insanlık nereye gidiyor hayvandan geldiğini düşünüyor
İnsanlık nereye gidiyor daha halkımız yanlış şeylerle aklını bulandırıyor.. Tek bir kaynağa yönelme. Araştır. Sadece farklı kaynaklardan araştırma yap.

:D sen ayrı bi canlısın onlar ayrı bi canlı Hayvanların akılı yok
Her hayvanın zeka seviyesi farklı. Günümüzde yunus, maymun ve türevleri diğer canlılara göre bariz daha akıllılar. Hatta gerçek mi bilmiyorum ama bir gorile işaret dili bile öğretilmişti

Anlamıyorlar dostum. Fazla zorlamaya gerek yok.

araştıracağın tek kaynak Kuran-I Kerim olsun Allah herşeyi açıklamış arapça bildiğinizi bile düşünmüyorum
Kur-an'ı Kerim okumayı biliyorum. Türkçe mealini de okudum. Diğer kitapları da okudum. Ancak sizin gibi cahillere laf anlatmak çok zor. Ne de olsa görmek istemeyene güneşi bile gösteremezsin.
Benim bilgim hakkında bilmeden yorum yapmamanı öneririm.

Geri