Arkadaşlar selam Mükemmeliyetçilikten nasıl kurturabilirim daha yeni başladı 1-2 ay ama artık işlerimi yapmamı engelliyor bir iş yapacaksam 20 dk değil de 1 saatte bitiyor mükemmel olsun nasıl kurtulabilirim tavsiyeniz nedir? @Gri Caner
hocam sen kurtulabilidn mi yoksa devam mı ediyor şiddetli olarakBende de hastalık derecesinde var ama gerçek şu ki : O takıldığın detaylar kimsenin umrunda değil
Knk inamıyacan ama 400TL lik formamda ufak bir boya bulaştı diye giymemeye karar verdim küstüm formaya. Evde tek giyiyorum . Yada bazen sabah çalıştığım iş yerinde işleri en iyi yapabilmek için okula bile geç kaldığım olduhocam sen kurtulabilidn mi yoksa devam mı ediyor şiddetli olarak
ağa benim takıntı o kadar değil mesela benim ki şöyle bir araştırma ödevi oluyor diyelim ben en iyi kaynakları bulup bunlardan en iyi bilgileri toplayıp araştırmaya eklemek gibi yani sadece işlerde günlük hayatta yokKnk inamıyacan ama 400TL lik formamda ufak bir boya bulaştı diye giymemeye karar verdim küstüm formaya. Evde tek giyiyorum . Yada bazen sabah çalıştığım iş yerinde işleri en iyi yapabilmek için okula bile geç kaldığım oldu
Ben çözümünü bulamadım ama onla yaşamaya alıştım.
Tabi knk bu takıntı farklı şekilerde olabiliyor. Ama sonuçta hepsi aynı.ağa benim takıntı o kadar değil mesela benim ki şöyle bir araştırma ödevi oluyor diyelim ben en iyi kaynakları bulup bunlardan en iyi bilgileri toplayıp araştırmaya eklemek gibi yani sadece işlerde günlük hayatta yok
senden daha iyi olan insanlarla tanış eksik oldugunun farkına varArkadaşlar selam Mükemmeliyetçilikten nasıl kurturabilirim daha yeni başladı 1-2 ay ama artık işlerimi yapmamı engelliyor bir iş yapacaksam 20 dk değil de 1 saatte bitiyor mükemmel olsun nasıl kurtulabilirim tavsiyeniz nedir? @Gri Caner
Eğer yaptığın işin sonunda para kazanıyorsun o zaman böyle devam et ama günlük hayatta mükemmel olmasına gerek duyulmayan bir şey ise sana sadece şunu söyleyebilirim sorunlarından kurtulmaya çalıştıkça sorunları üzerine çekersin yani mükemmeliyetçi olmaktan kurtulmaya uğraşma onu kabullen ve zamanla bu davranışından vazgeçmeye başlayacaksın.Arkadaşlar selam Mükemmeliyetçilikten nasıl kurturabilirim daha yeni başladı 1-2 ay ama artık işlerimi yapmamı engelliyor bir iş yapacaksam 20 dk değil de 1 saatte bitiyor mükemmel olsun nasıl kurtulabilirim tavsiyeniz nedir? @Gri Caner
| Etkinlik adı | Kiminle yaptın / Kendi kendime | Kendine iş öncesi verdiğin puan | İş sonrası gerçek puanın | Başarılı / Başarısız |
|---|---|---|---|---|
| Proje ödevi | Kendi kendime | 80 | 85 | Başarılı |
Dostum çok teşekkür ederim mantıklı bir sistem bu deneyeceğim bugündenHiçbir şeyi %100 mükemmel yapamazsın. Bu da sende eksiklik hissine sebep olur. Bu eksiklik hissi de seni hep meşgul eder.
Beynine bir şeylerin yeterli olduğunu iletmelisin.
Notion'da aşağıdaki gibi bir tablo oluştur. Tahmin edilen ve gerçekte alınan verim tablosu oluştur.
Etkinliği yaz. Sonra kendine o iş için puan ver. Tahmin et. Hedef koy. 100 üzerinden. Sonra etkinliği yap. Ama normal yap. Yani çok mükemmel olmaya çalışma. Sonra kendine gerçekten bir puan ver ve yaz. Eğer puan 80 ve yukarısı ise benim için yeterlidir de. İlk başlarda zor olabilir ama giderek beyin rakamları gördükçe mükemmelliyetçi hissiyatı yok olmaya başlayabilir.
Etkinlik adı Kiminle yaptın / Kendi kendime Kendine iş öncesi verdiğin puan İş sonrası gerçek puanın Başarılı / Başarısız Proje ödevi Kendi kendime 80 85 Başarılı