Hangi programlama dilini öğrenmeliyim?

EmreTRk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
457
Aklımda bir uygulama fikri var. Aynı dolap gibi bir uygulama tasarlamak istiyorum. Bunun için hangi yazılım dilini öğrenmem gerekli? İçerisinde eticaret olacak buladar profesyönel bir işi kendim yazmıyacağım için hazır altyapı kullanabilirim ama geliştirme yapmak için nelere ihtiyacım olacak?

Daha önce herhangi bir program veya yazılım girişiminde bulundun mu ? Ya da herhangi bir programlama dili biliyo musun

Daha önce herhangi bir program veya yazılım girişiminde bulundun mu ? Ya da herhangi bir programlama dili biliyo musun
Hayır sıfırdan başlayacağım. Aklımda girişim fikri var bunu hayata geçirmek istiyorum.

giriş yapmak istiyorsan udemy de güzel python kursları var pythondan başla sonra ne yapcağına kendin karar verirsin btk akademiye kaydolmanı da öneririm

Aklımda bir uygulama fikri var. Aynı dolap gibi bir uygulama tasarlamak istiyorum. Bunun için hangi yazılım dilini öğrenmem gerekli? İçerisinde eticaret olacak buladar profesyönel bir işi kendim yazmıyacağım için hazır altyapı kullanabilirim ama geliştirme yapmak için nelere ihtiyacım olacak?
Adobe Dreamweawer kullan

Eğer sadece web site üzerinden düşünüyor isen, Pyhton (yanlış yazmış olabilirim) öğren, güncek olarak kullanılan bu diye biliyorum.

Bahsettiğin uygulamayı yapmak için birden fazla programlama dili bilmen gerekiyor ve bu dilleri kompleks halde kullanabiliyor olman lazım. Sıfırdan başlayan biri için çok zor. Ufak ufak temelleri öğrenmen için Python , C# öğrenebilirsin.

Sıfırdan direkt bi uygulama yapmada çok zorlanırsın önce ufaktan ufaktan başla derim
Uzun bir sürem var zaten. Öğrenmeye nereden başlamalıyım bunu arıyorum. Mobil bir uygulama yazabilmek için hangi dili öğrenmeliyim. Mesela en bilindik örnek letgo diyelim. Bu uygulamayı programlamak için pythonmu gerekiyor javamı gerekiyor cmi gerekiyor bunu bulmaya çalışıyorum.

Eğer sadece web site üzerinden düşünüyor isen, Pyhton (yanlış yazmış olabilirim) öğren, güncek olarak kullanılan bu diye biliyorum.
Web için HTML , CSS , JS gerekiyor diye biliyorum tabi farklı dillerle de yapılabiliyor fakat en yaygını bu sanırım.

Web site değil uygulama olarak işleyecek

Uzun bir sürem var zaten. Öğrenmeye nereden başlamalıyım bunu arıyorum. Mobil bir uygulama yazabilmek için hangi dili öğrenmeliyim. Mesela en bilindik örnek letgo diyelim. Bu uygulamayı programlamak için pythonmu gerekiyor javamı gerekiyor cmi gerekiyor bunu bulmaya çalışıyorum.
Pythonla öğrenmeye başla derim ardından ruby öğrenerek mobil oyun vb gibi şeyleri yazabilirsin.

Web için HTML , CSS , JS gerekiyor diye biliyorum tabi farklı dillerle de yapılabiliyor fakat en yaygını bu sanırım.

HTML, CSS ve BOOSTRAP falan site tasarımı için ama artık pek site tasarımı ile uğraşan kalmado herkes hazır site kullanıyor. Pyhton arka plan için yani bildiğim kadarıyla, C# falan eskidi.

Geri