Diyanet: "Korsan haramdır."

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,568
Diyanet İşleri'ne aşağıdaki soruyu soru sorma portalından sordum.

1665728159865.png

Aldığım cevap şu oldu. Mantıklı bir cevap aslında. Basit. Yani bizim korsan indirmemizle yayıncı battı mı gibi saçma argümanları çürütecek şekilde.
İslam dini, emeğe büyük önem vermiştir. Nitekim Yüce Allah; "İnsan için ancak çalıştığı vardır" (Necm, 53/39) buyurarak bu hususa işaret etmiş, Hz. Peygamber (s.a.s.) de emeğin hakkının verilmesini değişik hadisleriyle ifade etmişlerdir. Ayrıca kul hakkı ihlalinin mağdur edilenler affetmedikçe Allah tarafından affedilmeyeceği belirtilmiştir. Bu itibarla, telif hakları sahipleri veya hukuki temsilcileri tarafından bir başkasına satılmamış veya devredilmemiş olan kitap, makale, roman, film, dizi, müzik, oyun, mp3, yazılım veya programlar ile ilim, kültür ve sanat ürünlerinin korsan olarak kullanılması halinde sahiplerinin veya hukuki temsilcilerinin hakları ihlal edilmiş olur. Bu nedenle orijinal bir yazılım, kitap, dizi/film, pdf veya cd'nin hukuki temsilcilerinin rızası olmadan internet aracılığı ile indirilerek veya başka yollarla korsan olarak kullanılması emeğin hakkına büyük bir saygısızlık olduğu gibi aynı zamanda kul hakkı ihlalidir. Ancak yayıncı tarafından indirilmesine müsaade edilen kitap, oyun vs. indirmek caiz olur.

Parası olanın hoşuna gidecek bir konu olmuş, bu demek değildir ki size yanlış söylemişler vb. Türkiye de herkesin ekonomik refahı yüksek olsa kimse korsan oyunla uğraşmaz, korsan oyun oynamak istek değil mecburiyettir. Korsan oyunlar benim bildiğim kadarıyla online oynanamıyor, daha fazla kasıyor,virüs vb. Olma olasılığı var.
Ben korsan oyun iyidir neden oyuna durduk yere para vereyim vb. Bir şey demiyorum ben de isterim herkes orijinal oyun alsın oynasın fakat Türkiye'nin ekonomisi kötü olduğu için ebeveynler zar zor evi geçindiriyor gençlerin ise sosyal aktivite yapmak için parası olmadığı için bari oyun oynayayım diyor ama oyun fiyatlarına görünce bunu almaya maddi durumu el vermiyor bazılarınız yazın girsin bir işe çalışsın diyebilir fakat onun çalıştıktan sonra aldığı para evin geçimi için alınabiliyor. Kısaca korsan oyun iyi değildir fakat mecburiyettir.

Parası olanın hoşuna gidecek bir konu olmuş, bu demek değildir ki size yanlış söylemişler vb. Türkiye de herkesin ekonomik refahı yüksek olsa kimse korsan oyunla uğraşmaz, korsan oyun oynamak istek değil mecburiyettir. Korsan oyunlar benim bildiğim kadarıyla online oynanamıyor, daha fazla kasıyor,virüs vb. Olma olasılığı var.
Ben korsan oyun iyidir neden oyuna durduk yere para vereyim vb. Bir şey demiyorum ben de isterim herkes orijinal oyun alsın oynasın fakat Türkiye'nin ekonomisi kötü olduğu için ebeveynler zar zor evi geçindiriyor gençlerin ise sosyal aktivite yapmak için parası olmadığı için bari oyun oynayayım diyor ama oyun fiyatlarına görünce bunu almaya maddi durumu el vermiyor bazılarınız yazın girsin bir işe çalışsın diyebilir fakat onun çalıştıktan sonra aldığı para evin geçimi için alınabiliyor. Kısaca korsan oyun iyi değildir fakat mecburiyettir.
Dediğim şey belki hoşuna gitmeyecek ama oyun oynamak bir mecburiyet değildir.

Ekonomiyi mahvetmeseydiniz de alabilseydik her şeyin üretici tarafından emek verilmiş orijinalini. 1 oyun artık 1 marka ayakkabı fiyatı ediyor. İnanılmaz.
Evet bu durumun ben de farkındayım. Fakat ben kendimi tutuyorum. Paramın yettiği oyunları alıyorum. Yetmediği God of War gibi oyunları oynamıyorum mesela. Bİr tane süper güç oyunu vardı Japonya'da geçen. Onu çok istiyordum ama oynamıyorum. Harry Potter oyunu var. Çok çok istiyordum ama oynamıyorum.

Alıntıyı görüntüle

Aldığım cevap şu oldu. Mantıklı bir cevap aslında. Basit. Yani bizim korsan indirmemizle yayıncı battı mı gibi saçma argümanları çürütecek şekilde.
Bunu sormana bile gerek yoktu aslında. Korsan emek hırsızlığıdır ve kul hakkına girer. İnançlı olan her insan bunu biliyordur.

Bunu sormana bile gerek yoktu aslında. Korsan emek hırsızlığıdır ve kul hakkına girer. İnançlı olan her insan bunu biliyordur.
Abi ben yine elimde belge doküman olsun diye sordum. Çünkü bu forumda kul hakkı olduğunu söylesen bile bana ne gibi cevaplar alabilyorsun.

Ekonomiyi mahvetmeseydiniz de alabilseydik her şeyin üretici tarafından emek verilmiş orijinalini. 1 oyun artık 1 marka ayakkabı fiyatı ediyor. İnanılmaz.
Hocam ne olursa olsun korsan oynama hakkını bize vermez. İsterse 5k olsun Bu oyun yapımcısının suçu değil ki. Korsan oyun indirmek marketten bir şey çalmakla eş değerdir. O çaldığımız şeyle market batmaz ama hırsızlık yaptığımızı da değiştirmez. Ben özellikle yeni çıkmış oyunlarda korsan indirmeye karşıyım.

Abi ben yine elimde belge doküman olsun diye sordum. Çünkü bu forumda kul hakkı olduğunu söylesen bile bana ne gibi cevaplar alabilyorsun.
İnançlı bir insan zaten bunları bilecektir aslında. İnanmayanlar ile tartışmak senin seçeneğin. Din sorusu çok ince çizgidir. En kolayı domuz eti. Kimisine göre bir sadece et kimisine göre dinin en önemli kuralı.

İnançlı bir insan zaten bunları bilecektir aslında. İnanmayanlar ile tartışmak senin seçeneğin. Din sorusu çok ince çizgidir. En kolayı domuz eti. Kimisine göre bir sadece et kimisine göre dinin en önemli kuralı.
Abi bana ne diyenler Müslüman kesim. :confused:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ne olursa olsun korsan oynama hakkını bize vermez. İsterse 5k olsun Bu oyun yapımcısının suçu değil ki. Korsan oyun indirmek marketten bir şey çalmakla eş değerdir. O çaldığımız şeyle market batmaz ama hırsızlık yaptığımızı da değiştirmez. Ben özellikle yeni çıkmış oyunlarda korsan indirmeye karşıyım.
Ben 3 yıldır korsan kullanmıyorum ve bu zinciri kırmamakta kararlıyım. İşletim sistemim bile Linux sen düşün. Windows kullanırken de deneme sürümü kullanıyordum.

Zaten indirmeyin ben önceden hep korsan kullanırdım ama şimdi kullanmıyorum gelen geçen virüs atmayı öğrenmiş keylogger vs

Merak etmeyin hocam benim gt335m ekran kartım zaten oyunlara kaldırmıyor, korsan oynayan düşünsün haram miş günahmış bizi ilgilendirmez o kişi ile tanrısı arasında olan bir şey
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merak etmeyin hocam benim gt335m ekran kartım zaten oyunlara kaldırmıyor, korsan oynayan düşünsün haram miş günahmış bizi ilgilendirmez o kişi ile tanrısı arasında olan bir şey

Alıntıyı görüntüle

Diyanetin "Baldız" fetvalarından sonra bırak diyaneti şu ülkede islamla dinle ilgili fetva verenin ağzının üstüne bitane koyarım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,333
Üyeler
184,772
Son üye
yigithan01
Geri