FELSEFE'ye nasıl çalışmalıyım ?

James Gg

Cezalı
80+ Platinum
Reaksiyon skoru
8,787
yarın sınavım var ne yapmalıyım ezberliyeyimmi yazarakmı çalışayım yotube kanalı öneriniz varmı ?

10.SINIF

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@OUHasan @Gri Caner @Letrion

Son düzenleme:
Kitaptan + Youtube'da 1.Dönem 1.Sınav notları vs. onlara bak. Onun dışında sınav klasikse biraz senin yorum gücüne bağlı. Ben sallamasyon mantıklı cümleler kurarak 75 almıştım.

Felsefede mantık sorusu fazla oluyor orası biraz sana kalmış. Geriye kalan sorular kolay ve ezber gerektiriyor. Kitaptan 1-2 göz gezdirme ile hemen aklına kazınır.

Kitaptan + Youtube'da 1.Dönem 1.Sınav notları vs. onlara bak. Onun dışında sınav klasikse biraz senin yorum gücüne bağlı. Ben sallamasyon mantıklı cümleler kurarak 75 almıştım.
yorum sorcakmış herhalde son haftaya sözelleri bıraktılar kanser olucam matematiği yaptım 10 dkda ya.

Felsefede mantık sorusu fazla oluyor orası biraz sana kalmış. Geriye kalan sorular kolay ve ezber gerektiriyor. Kitaptan 1-2 göz gezdirme ile hemen aklına kazınır.
DOĞRU.Allah'tan şu felsefecileri sormuyor

yorum sorcakmış herhalde son haftaya sözelleri bıraktılar kanser olucam matematiği yaptım 10 dkda ya.

DOĞRU.Allah'tan şu felsefecileri sormuyor
Tamam o zaman felsefi kavramların anlamlarını bil onların üstünden yorumlar yap 60'ı geçirirsin.

Tamam o zaman felsefi kavramların anlamlarını bil onların üstünden yorumlar yap 60'ı geçirirsin.
60 ı zaten sallasamda yaparım amacım ortalamamı düşürmemek yani min 85

knk sınavda boş yap. zaten bilgi soruyorsa yapacak fazla bi şey yok ama yorum sorarsa boş boş yaz. boş dediğim fazla yazmaya çalış.

knk sınavda boş yap. zaten bilgi soruyorsa yapacak fazla bi şey yok ama yorum sorarsa boş boş yaz. boş dediğim fazla yazmaya çalış.
bizim forum felsefeci çıktı eyw :kekw:

birkaç filozof var onun dışında açık uçlu soru varsa senin yorum yeteneğin önemli

Açılın işin ehli yani ben geldim. (Nasıl özgüven ama?)
Olay şu ki ezbere dayalı olur diye tahmin ediyorum. İlk filozof sorulur, felsefe nerede doğdu sorulur, Arkhe nedir sorulur, İlk çağ filozofları sorulur.. Çok zorlamana gerek yok. yatmadan hemen önce bir çalışma videosu izle yat. Sabah yolda giderken bir kez daha izle. Olay bitiyor.
Kısa bilgiler vereyim;
İlk filozof, Thales'dir.
Arkhe, sorulan ilk sorudur. "Nedir?" demektir.
Felsefe M.Ö 6 YY'da İyonya yani Antik Yunan'da ortaya çıkmıştır.
İlk çağ filozofları; Thales, Sokrates, Platon, Aristotoles, Heraklitos, Demokritos, Diyojen, Pisagor, Epikür. Daha birkaç isim daha var. Ama büyük ihtimal 5 tanesini yazın derler.
Önerebileceğim Youtube videosu aklıma gelmiyor şuan. Birazdan düzenlerim.

bizim forum felsefeci çıktı eyw :kekw:
knk dediğim gibi. hoca bilgi sorup buna katılıp katılmadığını sorarsa bi şeyler uydur.

Olay şu ki ezbere dayalı olur diye tahmin ediyorum. İlk filozof sorulur, felsefe nerede doğdu sorulur, Arkhe nedir sorulur, İlk çağ filozofları sorulur.. Çok zorlamana gerek yok. yatmadan hemen önce bir çalışma videosu izle yat. Sabah yolda giderken bir kez daha izle. Olay bitiyor.
Kısa bilgiler vereyim;
İlk filozof, Thales'dir.
İlk çağ filozofları; Thales, Sokrates, Platon, Aristotoles, Heraklitos, Demokritos, Diyojen, Pisagor, Epikür. Daha birkaç isim daha var. Ama büyük ihtimal 5 tanesini yazın derler.
thales neden ilk filozof olarak kabul edilir? hadi cevapla

Kısa bilgiler vereyim;
İlk filozof, Thales'dir.
teşekkürler tümel tikel tekilargümantasyon akıl yürütme tümden gelim tüme varım vs de var

Hoca slayt atmıyormu bizim ki +60 derste din anlatıyo genelliklede 4 soru aynı oluyo
yok tahtadan slayt açıyor bazende felsefe oyunları oynatıyor

Geri