Yeni aldiğim monitörümde ghosting varmı ve monitörle ilgili birkaç soru

he bide bende değişken od yazıyor oda düzey 0 dan düzey 5 e kadar ritmik bir şekilde artıyor bende şuan oda düzey 3
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tepki süresini ayarlamaya yarar.

Overdrive 0'da iken tepki süresi biraz daha yüksek olur ve ufakta olsa UFO'nun arkasından şu tarzda sarı bir iz bırakabilir; bu iz önemsizdir, ghosting olarak sayılmaz. Hareket bulanlıklığı olarak geçer.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Overdrive'yi 100 yaparsanız da fazla gelir ve şu şekilde tersine ghosting oluşur.

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Ayrıyeten model aynı olduğu sürece farklı monitörler arasında ghosting miktarı değişmez panel vs. değişmediği sürece. VG249Q1A modelinde ghosting yok zaten. Monitörünüz için en uygun OD ayarı da Overdrive 40.
sağ daki gibi ufoyla birlikde sarı bir şey peşinden gidiyor

he bide bende değişken od yazıyor oda düzey 0 dan düzey 5 e kadar ritmik bir şekilde artıyor bende şuan oda düzey 3

sağ daki gibi ufoyla birlikde sarı bir şey peşinden gidiyor
Düzey 4 ve Düzey 5'e alıp deneyin.

Ekler

• IMG_20230122_175313.jpg
    IMG_20230122_175313.jpg
    3.1 MB · Hit: 43
  • IMG_20230122_175336.jpg
    IMG_20230122_175336.jpg
    2.9 MB · Hit: 48
Düzey 5'de ters ghosting oluşuyor.

MPRT/ULMB ayarını kapatın ve iyi ayarın düzey 3 mü yoksa düzey 4 mü olduğuna UFO'ya ve arkasındaki ize bakarak karar verin.

Doğru UFO fotoğrafı çekmek için kamerayı UFO'nun gittiği yönde, hızda ve hizada hareket ettirerek çekin.

• Beğen
Reaksiyonlar: egle

MPRT/ULMB ayarını kapatın ve iyi ayarın düzey 3 mü yoksa düzey 4 mü olduğuna UFO'ya ve arkasındaki ize bakarak karar verin.

Doğru UFO fotoğrafı çekmek için kamerayı UFO'nun gittiği yönde, hızda ve hizada hareket ettirerek çekin.
mprt ulmb nasıl kapanıyor

Hocam ulmb yi bulamadım o acikmi kapalı mı bilmiyorum ama ilk fotoğraf düzey 3 diğeri 4

pardon ilki 4 sonraki 3

Ekler

• IMG_20230122_183346.jpg
    IMG_20230122_183346.jpg
    1.8 MB · Hit: 34
  • IMG_20230122_183248.jpg
    IMG_20230122_183248.jpg
    1.8 MB · Hit: 34
Hocam ulmb yi bulamadım o acikmi kapalı mı bilmiyorum ama ilk fotoğraf düzey 3 diğeri 4
Kapalıymış, açık sandım. Düzey 4 daha iyi gibi görünüyor ama emin değilim. UFO testi açıkken Düzey 3'ten düzey 4'e geçirin ve overdrive ayarını değiştirdiğiniz anda UFO'yu gözlemleyin. Hangisi daha temiz görünüyorsa onda kalsın.

@Adriatique hocam benimkinin durumu nasıl değerlendirebilir misiniz Alıntıyı görüntüle
Gayet iyi görünüyor, bir sorun yok.
Çok ufak bir ters ghosting var gibi görünüyor ama o kadarı önemli değil. Belki kameradan kaynaklı öyle çıkmıştır.

Son düzenleme:
Hocam ben adamları tam yerinde gorebilirmiyim peki tam yerinde

Kapalıymış, açık sandım. Düzey 4 daha iyi gibi görünüyor ama emin değilim. UFO testi açıkken Düzey 3'ten düzey 4'e geçirin ve overdrive ayarını değiştirdiğiniz anda UFO'yu gözlemleyin. Hangisi daha temiz görünüyorsa onda kalsın.

Gayet iyi görünüyor, bir sorun yok.
Çok ufak bir ters ghosting var gibi görünüyor ama o kadarı önemli değil. Belki kameradan kaynaklı öyle çıkmıştır.
teşekkürler hocam anca o kadar çekebildim yoksa bir şey görünmüyor bir tık görüntü bulanık gibi bunu neyle düzeltilir bilmiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,736
Üyeler
185,156
Son üye
phermatic
Geri