Yardım Laptop'a 2 Monitör Bağlayıp Kullanmak?

Hocam misal verdim, laptopun teknik özelliklerini araştırarak görüntü çıkışı alabileceğin kaç port var öğrenebilirsin.
Hocam bir tane HDMI var zaten. Kalan girişler de 3 tane USB, 1 tane kulaklık, 1 tane SD kart okuyucu, bir de ethernet girişi var.

Güncel

Hocam buna ne gerek var ki? Bence hem pahalı hem gereksiz. Benim düşündüğüm şey,
  • 2 tane VGA kablosu
  • 2 tane VGA to HDMI dönüştürücü
  • 1 tane HDMI çoklayıcı

Ekler

• 11.PNG
    11.PNG
    126.1 KB · Hit: 23
Hocam buna ne gerek var ki? Bence hem pahalı hem gereksiz. Benim düşündüğüm şey,
  • 2 tane VGA kablosu
  • 2 tane VGA to HDMI dönüştürücü
  • 1 tane HDMI çoklayıcı

Bu şekilde yaparsan sonucu bizimle paylaşırsın :). Bende o listedeki 1. sıradaki vga to hdmi dönüşütürücüsünden var. Verdiği görüntü titreşimli oluyordu. Ama sonra 100 tll verip ugreen marka dvi to hdmi kabloyu takınca dünya varmış dedim. Çok akıcı ve görüntü çok iyi olmuştu.

Bu şekilde yaparsan sonucu bizimle paylaşırsın :). Bende o listedeki 1. sıradaki vga to hdmi dönüşütürücüsünden var. Verdiği görüntü titreşimli oluyordu. Ama sonra 100 tll verip ugreen marka dvi to hdmi kabloyu takınca dünya varmış dedim. Çok akıcı ve görüntü çok iyi olmuştu.
Hmm, DVI to HDMI daha mı iyi diyorsun? Bu arada denediğin monitörün marka/modeli neydi?

Hmm, DVI to HDMI daha mı iyi diyorsun? Bu arada denediğin monitörün marka/modeli neydi?
Dönüştürücüden çok daha iyi tabii ki. Bir ucu dvi diğer ucu hdmi. Kablonun kalınlığı serçe parmağım kadardı. Kaliteliydi. Ekranı böl dediğimde anında yan monitörü açıyordu. Dönüştürücü varken biraz bekleyip öyle açıyordu. Denediğim monitör hp s2031a modelidi.

Dönüştürücüden çok daha iyi tabii ki. Bir ucu dvi diğer ucu hdmi. Kablonun kalınlığı serçe parmağım kadardı. Kaliteliydi. Ekranı böl dediğimde anında yan monitörü açıyordu. Dönüştürücü varken biraz bekleyip öyle açıyordu. Denediğim monitör hp s2031a modelidi.

Anladım hocam, yani mantık tek kablo olması mı? O zaman VGA ya da DVI olabilir çünkü monitörlerde ikisi de var. VGA to HDMI alsam? Bir de iki monitör olacağı için bir tane HDMI çoklayıcı illaki kullanıcam yani.

Monitörlerde dvi varsa vga ile uğraşma. HDMİ çoklayıcıyı yine alırsın. Monitörlere de dvi to hdmi kablosu tak bence.

Eğer fazla tutuyor dersen çevirici sepeti oluşturmuşsun. Onu alırsın. Baktın randıman vermiyor iade edersin.

Monitörlerde dvi varsa vga ile uğraşma. HDMİ çoklayıcıyı yine alırsın. Monitörlere de dvi to hdmi kablosu tak bence.

Eğer fazla tutuyor dersen çevirici sepeti oluşturmuşsun. Onu alırsın. Baktın randıman vermiyor iade edersin.
Hocam her gün almıyoruz zaten, hangisi iyiyse onu alırım. Hangisi daha iyi performans veriyor? DVI mı ve neden?

Googleye yazarsan cevabı bulabilirsin. Dvi digital görüntü aktarıyor. Vga analog.

Başka bir forumdan yazılan mesajları sana kopyalayayım. Link veremiyorum.

--Ekran kartının HDMI veya DVI portundan çıkan veriler dijital verilerdir. Ve monitörün de dijital verileri ekrana yansıtabiliyor ise hiçbir dönüştürme işlemi olmadan ekran kartından çıkan dijital veri monitöründe sergilenir.

Ancak sen çevirici kullanırsan veya direkt olarak VGA çıkışını tercih edersen ekran kartı, dijital veriyi analog(sinyal) verilere çevirecektir ve öyle yollayacaktır monitöre.

-- Recep Baltaş : Fark olmaz mı? Abi, kafayı peynir ekmekle yemişler herhalde. VGA'da titreme var, VGA'da gecikme var, VGA'da sinyal kaybı var... Var oğlu var...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,492
Üyeler
186,342
Son üye
lerias3
Geri