Fiber internetim FTTH mi FTTB mi?

zlmr12

80+
Reaksiyon skoru
20
Dostlar herkese iyi geceler. Fiber internetin FTTH veya FTTB olduğunu nasıl anlıyoruz. Okudugum kadarıyla FTTH olan internette modemin yanında ont cihazı veriliyormuş. Bu FTTH olduğunu anlamamız için yeterli mi?

Evet onla anlayabilirsin.

Evet onla anlayabilirsin.

Anladım hocam. Kuruluma gelen kişiler odanın girişine kadar modemi ve ont cihazını takıp gitmişler. Odaya kadar uzatmak için bir elektrikçiden yardım istemelerini söylemiş aileme. Bu olması gereken mi?

Anladım hocam. Kuruluma gelen kişiler odanın girişine kadar modemi ve ont cihazını takıp gitmişler. Odaya kadar uzatmak için bir elektrikçiden yardım istemelerini söylemiş aileme. Bu olması gereken mi?
Daire içine karışmazlar evet. İnsaflı birine denk gelirsen belki uğraşır :D

Nasıl ya hepsi sormuyor mu nereye koyalım diye?
Yok sormaz. Binaya daireye göre değişir konumu birazda. O ince fiber kabloyu dairede gezdirmek çok zor kırılır gider.

Yok sormaz. Binaya daireye göre değişir konumu birazda. O ince fiber kabloyu dairede gezdirmek çok zor kırılır gider.
Valla Turkcell geldi ücretsiz kurdu bizde. Adam kabloyu doğalgaz borusunun oradan dolapların arkasından soktu mesai saati bitti 1 saat fazla calıstı yaptı gitti valla değerini bileydik keske

Bize de TT geldi, nereye koyalım diye sordular. İstediğimiz yere kadar çektiler - tabii biz çok yakın bir yere koydurduk ama neyse-

Elektrik elektronik teknisyeni olmanın avantajı bu olsa gerek kendim en kaliteli fiber kablo dan kendim çektim istediğim yere kadar birde en dayanıklı fiber kabloyu kullandım kırılmasın kolay kolay diye

Elektrik elektronik teknisyeni olmanın avantajı bu olsa gerek kendim en kaliteli fiber kablo dan kendim çektim istediğim yere kadar birde en dayanıklı fiber kabloyu kullandım kırılmasın kolay kolay diye
hocam kablo bir gün kırılırsa ne olacak? internet firmasını arayıp kablo değişimi mi yaptırmak gerekiyor?

hocam kablo bir gün kırılırsa ne olacak? internet firmasını arayıp kablo değişimi mi yaptırmak gerekiyor?
İç tesisat sorunları size ait genelde ama türk Telekom da bazı durumlarda kendisi müdahale ediyor şans mı artık ne diyelim kendi müşterilerine öncelik tanıyorlar onu biliyoruz da arıza durumunda kabloyu kim onaracak orası muamma

İç tesisat sorunları size ait genelde ama türk Telekom da bazı durumlarda kendisi müdahale ediyor şans mı artık ne diyelim kendi müşterilerine öncelik tanıyorlar onu biliyoruz da arıza durumunda kabloyu kim onaracak orası muamma
Belki hatırlarsınız turknet kullanıyordum fibere geçişte ekipler gelip takmıştı her şeyi, bugün turktelekom a geçtim adamlar tekrardan fiber kablo falan getirmişler hatta takılı olduğunu görünce mutlu oldular :)
Buradaki birim biraz ilgili sanırsam, ama kablo çok ince başına bir şey gelmesi çok kolay, o durumda yardım ederler umarım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,025
Üyeler
183,046
Son üye
emrylcn9
Geri