Çözüldü✓ İntel Core i9 12900KF ile Uyumlu Anakart

Nauya

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba ilk bilgisayarımı topluyorum işlemci olarak İntel core i9 12900KF'ye karar verdim ama uygun anakartı nasıl seçeceğimi bilmiyorum.
Anakart için bütçem yaklaşık 20.000 TL.
Bu fiyata bildiğiniz en iyi anakartları önerirseniz sevinirim.

12900k karar verme. Anakart ve işlemci için bütçeni belirt ve ne iş için kullanacaksın? Yani fiyat avantajı yokken neden eski nesil almayı düşünüyorsun?

Son düzenleme:
12900k karar verme. Anakart ve işlemci için bütçeni belirt ve ne iş için kullanacaksın? Yani fiyat avantajı yokken neden eski nesil almayı düşünüyorsun?
Her bir parça için bütçem yaklaşık 20.000 TL.
Oyuncu bilgisayarı topluyorum.

Bir oyuncu bilgisayarında 20K anakarta vermek kadar gereksiz bir şey yok istersen Multi milyoner ol farketmez, israf. Düzgün bir anakart bakıp atam

Her bir parça için bütçem yaklaşık 20.000 TL.
Oyuncu bilgisayarı topluyorum.
360 mm sıvı soğutma alman gerekeceğini de biliyorsun değil mi? Dahil mi bütçeye? Bir de ne tür oyunlar oynuyorsun ve ekran kartın ve PSU'un ne?

Merhaba ilk bilgisayarımı topluyorum işlemci olarak İntel core i9 12900KF'ye karar verdim ama uygun anakartı nasıl seçeceğimi bilmiyorum.
Anakart için bütçem yaklaşık 20.000 TL.
Bu fiyata bildiğiniz en iyi anakartları önerirseniz sevinirim.
12900kf yerine b650m anakart çak yanınada 7800x3d al parana yazık etme. https://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-7-7800x-3d-soket-am5-4-2ghz-96mb-20w-7nm-islemci.html
https://www.hepsiburada.com/gigabyt...ZiyuicLEziT-FAEGtWEaAloqEALw_wcB&gclsrc=aw.ds şöyle buyur.

İş için alıyor olabilir ama yine de mantıksız seçtiği işlemci.
oyun için topluyormuş hocam 7800x3d kadar oyun performansı en iyi olupta uygun olan başka bir işlemci yok oyunda 13900k yı tokatlıyor resmen 3d yapısından dolayı.

Bu ikisinden biri olabilir ama İ9 12900K yerine R7 7800X3D düşünebilirsin, oyun için çok daha mantıklı.

oyun için topluyormuş hocam 7800x3d kadar oyun performansı en iyi olupta uygun olan başka bir işlemci yok oyunda 13900k yı tokatlıyor resmen 3d yapısından dolayı.
Oyun içinse baya iyi işlemci.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anakarta 20K vermek yerine daha ucuz bir şey alıp kalan parayı Ekran Kartına yatırın.

Geri