Laptopda anlık drop sorunu

Eren A.

80+
Reaksiyon skoru
40
Aldığım tam bir sene oldu Lenovo İdeapad Gaming 15ACH6 ya sahibim.
Ryzen 5 5600H
16GB 3200MHZ
RTX 3050 4GB
İntel 512GB M.2 SSD
165HZ IPS EKRAN
170W adaptör
W11
Laptopu aldıktan bir süre sonra oyunlarda yoğun bir şekilde drop yeme,masaüstünde kasma,imleci sürüklerken laglanarak gitmesi gibi sorunlar vardı.Format attıktan sonra bir nebze düzeldi herşeyim orijinal indirdiğim uygulamalar oyunlar programlar vs.Şuan arada şu problemle karşılaşıyorum şöyle anlatiyim video izlerken çubuk barı ileriyi yükleyemez de kırmızı bar oraya gelince ya donar ya da kasarak ilerler ya bunu drop olarak yaşıyorum lakin çok sık şekilde değil ister müzik dinliyo olayım ister video izliyo olayım ya da oyunda olayım bunu yaşıyorum sanki slow motiona almışım gibi oluyor ses takılıyor görüntü yavaşlıyo oyunlarda da fps düşmesi takılma gibi sorun ortaya çıkarıyor.Bu sorun çok sık bir şekilde olmuyo 2-3 saatte bir diyebilirim rastgele gelişiyor.Bir de şöyle bir gariplik var arkadaşımın laptop özellikleri beninkinden düşük 1650 li bir sistem lakin o gta da orta ayarlarda akıcı oynarken ben orta ayarlarda çok çok anlık bir şekilde görüntünün takılması gibi olan bir sorunla oynuyorum.Gerek windows crystal disk crystal mark cpu z gpu z lenovo vantage lenovo diagnostics memtest86 hdtune gibi programlarla donanım taraması yaptım bütün bileşenlerin sağlam performansları ilk günkü yerinde lakin bir türlü çözemedim şu ana kadar 3-4 kere laptopumu sıfırlamışımdır ama sorunu bir türlü çözemedim.O yüzden w11 den w10 a geçmeyi düşündüm yazılımsal bir sorun olabilir diye düşünüyorum.

Cihazın fazla ısınıyor mu? Güç seçeneklerinden işlemci kullanım %sini değiştirdin mi?

Cihazın fazla ısınıyor mu? Güç seçeneklerinden işlemci kullanım %sini değiştirdin mi?
bu yaz sıcağında 30-40 derece arasında max 65 i görmüşümdür ısınma problemim yok güç seçeneklerinde de nihai performansı açtım onun ayarlarına hiç dokunmadım.

Laptop max 65i görüyorsa vay canına gerçekten. Bir fikrim yok ustam format dene.
Benzer konularda bir arkadaşın konusu dikkatimi çekti az önce onu okudum ve ram alınca bu işi çözmüş ben laptopu alırken ramim 8x2 diye biliyordum lakin görev yöneticinde tek yuva kullanıldığını ve memtest86 da 16x1 olarak gördüm acaba sorun bundan kaynaklı olabilir mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benzer konularda bir arkadaşın konusu dikkatimi çekti az önce onu okudum ve ram alınca bu işi çözmüş ben laptopu alırken ramim 8x2 diye biliyordum lakin görev yöneticinde tek yuva kullanıldığını ve memtest86 da 16x1 olarak gördüm acaba sorun bundan kaynaklı olabilir mi ?
https://www.itopya.com/lenovo-ideap...2gb-ssd-156-fhd-165hz-_u19879#bTableUrunDetay ürünüm bu ve itopyadan almıştım.

Evet, olabilir.

Çift slot RAM her zaman daha iyidir.

https://www.itopya.com/lenovo-ideap...2gb-ssd-156-fhd-165hz-_u19879#bTableUrunDetay ürünüm bu ve itopyadan almıştım.
Sanmam 1×16 ram ile kullanan çok insan var başka bir sorun var gibi tüm genel testleri yaptın mı ?

Sanmam 1×16 ram ile kullanan çok insan var başka bir sorun var gibi tüm genel testleri yaptın mı ?
Yaptım hocam yazdıklarımın hepsini yaptım bi sorun çıkmadı hatta bu konuda lenovoya da ticket attım ama bildiğimiz basit çözümleri önerdiler kanıt olarak attığım videolar vardı onları buraya bırakayım siz bi izleyin
valorantta reload kısmında bi kasma var ve genel olarak videoda duvarlara bakın

Konularımda yine laptopun ekranıyla alakalı bir sorunum vardı ekrandaki lekelerden dolayı servise yollamayı düşünmüştüm eğer yollarsam bu kasmadan dolayı da bir talepte bulunayım mı ?

Yaptım hocam yazdıklarımın hepsini yaptım bi sorun çıkmadı hatta bu konuda lenovoya da ticket attım ama bildiğimiz basit çözümleri önerdiler kanıt olarak attığım videolar vardı onları buraya bırakayım siz bi izleyin
valorantta reload kısmında bi kasma var ve genel olarak videoda duvarlara bakın

Konularımda yine laptopun ekranıyla alakalı bir sorunum vardı ekrandaki lekelerden dolayı servise yollamayı düşünmüştüm eğer yollarsam bu kasmadan dolayı da bir talepte bulunayım mı ?
Tabikide bulun baksınlar cidden can sıkıcı bir durum
Geçmiş olsun

Tabikide bulun baksınlar cidden can sıkıcı bir durum
Geçmiş olsun
Sağolun şimdi de üniversitemin açılması yaklaşıyor o yüzden ne yapsam bilemedim eğer servis kısa bir süre söylerse düşünmeden yollayacağım yarın iki sorunu da lenovoya anlatayım ben.

Sağolun şimdi de üniversitemin açılması yaklaşıyor o yüzden ne yapsam bilemedim eğer servis kısa bir süre söylerse düşünmeden yollayacağım yarın iki sorunu da lenovoya anlatayım ben.
Anlat onlar sana bir yok gösterir

Arkadaşlar uzun bi zaman oldu lenovo destek ile görüştüm cihazı yollayacağım donanımsal ve yazılımsal kontrol yapacaklar eğer bi sıkıntı varsa garanti içinde çözümü olacak.Göndermeden önce destek ile görüştüğümde bios güncellemesi yaptırdılar o bir nebze daha halletti sorunu çözülmüş gibiydi lakin önceki konularımda bahsettiğim ekranda leke problemini de anlattım ama garanti kapsamına almadılar kullanımdan dolayı dediler ona da bakıp fiyat verecekler istersem değişimi olacak sormak istediğim bir şey var benim ekranımın içinde bir sorun yok dışında o sildiğimiz yüzeyde var orası ayrı bir parça olarak değiştiriliyor mu uygun fiyat verebilirler mi ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,401
Üyeler
187,503
Son üye
sevda34
Geri