Türklük üstünlük sebebi midir?

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

Emsal

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,347
tabii ki de değildir , hiçbir ırk bir üstünlük ya da alçaklık sebebi olamaz

Ecdadını ve ecdadının yaptığı tarihteki gurur duyulacak şeyler ile gurur duymak ve övünmek ise ayrı düşünülmesi gerekir ki bunlar üstünlük ya da yücelik vesilesi değildir

Türk , Kürt , İngiliz, ermeni gibi ırkların tek manası şu ki genetik benzerlik , yaşadığı yer, dünyaya gelmeye vesile olan kişiler vs gibi şeyleri ifade eder

Yani dünyada ki en esassız dava sahiplerinden sayılır ırkçılar , hiçbir esası yok benim annemin,dedemin,atalarımın genleri çok kaliteliydi onun için ben de çok kaliteliyim gibi bir mantıksız fikir silsilesi

Üstünlük ilim ile olur ahlak ile olur insanlığa fayda ile olur

Kısaca Ahlaklı bir Kürt profesör , tecavüzcü bir Türk’e bin defa tercih edilir ve üstündür
Küfürbaz,ahlaksız bir Türk ,edepli bir Arap doktordan yüz defa alçak sayılır
(Doktor ve profesör sıfatlarını ilim sahibine örnek olsun diye ekledim)

Son düzenleme:
Kısaca Ahlaklı bir Kürt profesör , tecavüzcü bir Türk’e bin defa tercih edilir ve üstündür
Öyle bir yazmış ki sanki normal bir Türk normal bir Kürt'ten üstünmüş gibi. :D :D
Örnek verirken bile ırkçılık yapıyorsun.
Saçma sapan konular açmayın bilader kimseden üstün falan değiliz.

tabii ki de değildir , hiçbir ırk bir üstünlük ya da alçaklık sebebi olamaz

Ecdadını ve ecdadının yaptığı tarihteki gurur duyulacak şeyler ile gurur duymak ve övünmek ise ayrı düşünülmesi gerekir ki bunlar üstünlük ya da yücelik vesilesi değildir

Türk , Kürt , İngiliz, ermeni gibi ırkların tek manası şu ki genetik benzerlik , yaşadığı yer, dünyaya gelmeye vesile olan kişiler vs gibi şeyleri ifade eder

Yani dünyada ki en esassız dava sahiplerinden sayılır ırkçılar , hiçbir esası yok benim annemin,dedemin,atalarımın genleri çok kaliteliydi onun için ben de çok kaliteliyim gibi bir mantıksız fikir silsilesi

Üstünlük ilim ile olur ahlak ile olur insanlığa fayda ile olur

kafamdaki düşünceleri dökmüşsün hocam son zamanlarda özellikle bizim millette çok yaygınlaştı

He üzerine şunu da söyleyeyim, herkes bizden üstün bu zekayla.

Doktor olması da önemli değil, düz zeka olarak da çoğu ırktan gerideyiz. Dünyada üstün bir ırk olacaksa zaten onlar Türkler değil zira biz en aşağılardayız. Biz üstün değiliz ama onlar çok çok üstün, bu yüzden yanlış konu.

En üstün ırk bence hintliler

Doktor olması da önemli değil, düz zeka olarak da çoğu ırktan gerideyiz. Dünyada üstün bir ırk olacaksa zaten onlar Türkler değil zira biz en aşağılardayız. Biz üstün değiliz ama onlar çok çok üstün, bu yüzden yanlış konu.
Bu dediğinin bilimsel bir temeli yok usta, bu özellikler eğitime, çevresel ve sosyal faktörlerin karmaşık bir etkileşimi sonucunda şekillenir her bireyin kendine ait bir yeteneği ve zekası vardır. Eğitimin amacı onu ortaya çıkarmaktır. Türkler aşşağıda demek yerine eğitim sistemine laf etmek daha mantıklı olur

Kardeşim üstünlük ne oluyor sence zeka ile mi kültür ile mi oluyor, renk ile mi saç rengi ile mi

İsterse zekası en geride olan birisi olsun eğer ki yolun ortasındaki bir taşı arabalar çarpmasın diye kaldıracak ahlakı varsa kimden ne eksiği olur ki onu ordan alabilen her ırktan da üstündür

Son düzenleme:
Yanlış anlamayin ama zihin yapısı yasayis bicimi kural tanimamazlik bencillik. Bizim ülkenin durumu şuan tam olarak bu neden bu özellikler üstün kılsın ki :) tabii ki de degil

Kardeşim üstünlük ne oluyor sence zeka ile mi kültür ile mi oluyor, renk ile mi saç rengi ile mi

İsterse zekası en geride olan birisi olsun eğer ki yolun ortasındaki bir taşı arabalar çarpmasın diye kaldıracak ahlakı varsa kimden ne eksiği olur ki onu ordan alamayan her ırktan da üstündür
Ben de onu diyorum zaten? Ahlak ve zeka yönünde Türkiye hangi yönden üstün ki bir de tartışıyoruz. Bizden üstünler diyorum işte.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu dediğinin bilimsel bir temeli yok usta, bu özellikler eğitime, çevresel ve sosyal faktörlerin karmaşık bir etkileşimi sonucunda şekillenir her bireyin kendine ait bir yeteneği ve zekası vardır. Eğitimin amacı onu ortaya çıkarmaktır. Türkler aşşağıda demek yerine eğitim sistemine laf etmek daha mantıklı olur
Valla %52'lik kısmın zekası bilimsel olarak da düşük değilse bir şey bilmiyorum. Onun dışında zeka olarak da geri olduğumuzu düşünüyorum zaten.

kafamdaki düşünceleri dökmüşsün hocam son zamanlarda özellikle bizim millette çok yaygınlaştı
Hocam son zamanlarda düşünmekten uzaklaşıyoruz bence , telefon ve dijital dünya ile harcadığımız çok yoğun mesai neticesinde düşünmeye vakit kalmıyor , sürekli beynimiz uyarılma halinde dijital alemde ama düşündürecek bir şekilde değil
hislerimizi harekete geçiren heyecanlı,komik,üzüntülü vs gibi editler tweetler videolar ile beynimizin bütün benzini gidiyor ve de mantıklı düşünceler yerini hissi bir kalabalığa bırakıyor
Bir süre sonra düşünemeyip biz de hislerimizin esiri hâline geliyoruz mesela Türküm ya da Kürdüm demenin verdiği mantıksız ama lezzetli bir hisse kapılıp arkasından gidebiliyoruz

Tam olarak hakikati ifade etmese de benim gözlüğümden son zamanlardaki artışın bir nedeni de bu bence

Ben de onu diyorum zaten? Ahlak ve zeka yönünde Türkiye hangi yönden üstün ki bir de tartışıyoruz. Bizden üstünler diyorum işte.

Valla %52'lik kısmın zekası bilimsel olarak da düşük değilse bir şey bilmiyorum. Onun dışında zeka olarak da geri olduğumuzu düşünüyorum zaten.
Hocam zeka üstünlük sebebi sayılmaz Allah vergisi kimse değiştiremez ama Ahlaki açıdan kıyasına bir şey diyemem öyle görüyorsan öyle diyebilirsin

Düşüncene lafım yok, %52 olayına bende katılıyorum. Bunun ırkla bir ilgisi yok onu vurgulamak istedim.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,289
Üyeler
184,293
Son üye
jocshehe
Geri