Matt Murdock
80+ Gold
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 4,821
- İsim
- Oğuz
Bilimsel olarak Allah vergisi diye bir tabir yok ki. Toplumları sınıflandırırken, Allah bu topluma zeka vermiş mi diyorsun. Beyin herkeste vardır ama gen diye bir gerçek de vardır. Zeka genetik olarak aktarılabilir ve belli bir oranda etkiler. Yani x ortamında, aynı şeyleri yaptırılarak yetiştirilen 2 kişiden 1'i daha zeki olma eğilimi gösterebilir, bu işin genetik kısmıdır. Büyük bölümü ise çevresel faktörlerdir. Yetiştiğin toplum, eğitim görme şeklin, ailen gibi şeyleri kapsar. Bunlar doğru olunca belli bir oranda zeki olursun. Bilim adamı olabilme yönü ise bu çevresel faktöre genetik ekleyince oluyor işte. %52'lik örneğindeki gibi çevresel olarak o kadar berbat bir ülkeyiz ki ülkedeki %52'lik kadar büyük bir kısım olabiliyor. Üzerine %48'liğin de büyük çoğunluğu çok zeki değil.Hocam zeka üstünlük sebebi sayılmaz Allah vergisi kimse değiştiremez ama Ahlaki açıdan kıyasına bir şey diyemem öyle görüyorsan öyle diyebilirsin
Mesaj otomatik birleştirildi:
.Düşüncene lafım yok, %52 olayına bende katılıyorum. Bunun ırkla bir ilgisi yok onu vurgulamak istedim.