Neler Yeni

Türklük üstünlük sebebi midir?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,821
İsim
Oğuz
Hocam zeka üstünlük sebebi sayılmaz Allah vergisi kimse değiştiremez ama Ahlaki açıdan kıyasına bir şey diyemem öyle görüyorsan öyle diyebilirsin
Bilimsel olarak Allah vergisi diye bir tabir yok ki. Toplumları sınıflandırırken, Allah bu topluma zeka vermiş mi diyorsun. Beyin herkeste vardır ama gen diye bir gerçek de vardır. Zeka genetik olarak aktarılabilir ve belli bir oranda etkiler. Yani x ortamında, aynı şeyleri yaptırılarak yetiştirilen 2 kişiden 1'i daha zeki olma eğilimi gösterebilir, bu işin genetik kısmıdır. Büyük bölümü ise çevresel faktörlerdir. Yetiştiğin toplum, eğitim görme şeklin, ailen gibi şeyleri kapsar. Bunlar doğru olunca belli bir oranda zeki olursun. Bilim adamı olabilme yönü ise bu çevresel faktöre genetik ekleyince oluyor işte. %52'lik örneğindeki gibi çevresel olarak o kadar berbat bir ülkeyiz ki ülkedeki %52'lik kadar büyük bir kısım olabiliyor. Üzerine %48'liğin de büyük çoğunluğu çok zeki değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düşüncene lafım yok, %52 olayına bende katılıyorum. Bunun ırkla bir ilgisi yok onu vurgulamak istedim.
.

Emsal

80+ Silver
Bilimsel olarak Allah vergisi diye bir tabir yok ki. Toplumları sınıflandırırken, Allah bu topluma zeka vermiş mi diyorsun. Beyin herkeste vardır ama gen diye bir gerçek de vardır. Zeka genetik olarak aktarılabilir ve belli bir oranda etkiler. Yani x ortamında, aynı şeyleri yaptırılarak yetiştirilen 2 kişiden 1'i daha zeki olma eğilimi gösterebilir, bu işin genetik kısmıdır. Büyük bölümü ise çevresel faktörlerdir. Yetiştiğin toplum, eğitim görme şeklin, ailen gibi şeyleri kapsar. Bunlar doğru olunca belli bir oranda zeki olursun. Bilim adamı olabilme yönü ise bu çevresel faktöre genetik ekleyince oluyor işte. %52'lik örneğindeki gibi çevresel olarak o kadar berbat bir ülkeyiz ki ülkedeki %52'lik kadar büyük bir kısım olabiliyor. Üzerine %48'liğin de büyük çoğunluğu çok zeki değil.

.
özetle en kültürsüz en az gelişmiş zekaları en geride kalmış afrika kabilelerinden ben kendimi üstün bilmiyorum bence kimse de üstün değil

O kabileden birisi kendi ölçeğinde yapabildiği kadar hırsızlık yapmıyor , başkalarının hakkına girmemeye çalışıyor , kendince çocukları seviyor gibi özelliklere sahipse üstün olan odur.( bilimsel olmadı heralde oldu aslında bilim dediğin matematik değil anlayacağın)

Son düzenleme:

Gloxy

80+ Bronze

.
Irklar arasında bir farklılık olduğu düşünülmüyor. En büyük fark beslenme ve eğitimdir.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,821
İsim
Oğuz
Irklar arasında bir farklılık olduğu düşünülmüyor. En büyük fark beslenme ve eğitimdir.
Gen farklılığı zaten ırksal bir şey değil, kişisel bir şey.
Irk = Toplum = Çevresel Faktör

Emsal

80+ Silver
Öyle bir yazmış ki sanki normal bir Türk normal bir Kürt'ten üstünmüş gibi. :D :D
Örnek verirken bile ırkçılık yapıyorsun.
Saçma sapan konular açmayın bilader kimseden üstün falan değiliz.
Bunu sonradan düzenledin heralde hocam ilk mesajın bu değildi sanki
Orda profesör ve doktoru eklememin sebebi yukarda ilim sahibi olarak yazdığım için ona da örnek olsun diye idi

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,821
İsim
Oğuz
Bunu sonradan düzenledin heralde hocam ilk mesajın bu değildi sanki
Orda profesör ve doktoru eklememin sebebi yukarda ilim sahibi olarak yazdığım için ona da örnek olsun diye idi
Yok aynıydı hocam

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
konunun açılma sebebi ne
kimse böyle bir şey ortaya atmıyor

.RBO.

80+ Silver
Doktor olması da önemli değil, düz zeka olarak da çoğu ırktan gerideyiz. Dünyada üstün bir ırk olacaksa zaten onlar Türkler değil zira biz en aşağılardayız. Biz üstün değiliz ama onlar çok çok üstün, bu yüzden yanlış konu.
O kadar da değil dünya iq haritasına bakmanı öneririm

KAANT10X

80+ Bronze
49/ EL-HUCURÂT -13- Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sâhib çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki ALLÂH'ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda en ileri olandır. Muhakkak ki ALLÂH herşeyi bilir, her şeyden hakkıyla haberdârdır.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom