Neler Yeni

Türklük üstünlük sebebi midir?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

seyfo-dayı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerpeten
Tüm insanlar eşittir dostum üstün ırk diye bir şey yok

EmreUzn3

80+ Bronze
Türkler ile ilgili Hadisler var diye duymuşdum doğru mu bilmiyorum

Emsal

80+ Silver
Türkler ile ilgili Hadisler var diye duymuşdum doğru mu bilmiyorum
En meşhuru Türklere de işaret eden

1710297104240.jpeg

Dahası  
Reaksiyon skoru
954
İsim
Talha Açıkgöz
Bak baba bana böyle ırkçı felan diyolar damarlarımdaki atalarımın kanı sızlıyor tamam diğer milletlerden (çok da) üstün değiliz ama en azından ülkem var aga d:

(Bak adam akıllı kurtlere lafım yok hatta severim kurtleri ama eleman benim ülkemde senegal bayrağıda açamaz aga)

Emsal

80+ Silver
Bak baba bana böyle ırkçı felan diyolar damarlarımdaki atalarımın kanı sızlıyor tamam diğer milletlerden (çok da) üstün değiliz ama en azından ülkem var aga d:

(Bak adam akıllı kurtlere lafım yok hatta severim kurtleri ama eleman benim ülkemde senegal bayrağıda açamaz aga)
Müsbet milliyetçilikte, başka millet ve kavimleri sırf millet ve kavminden dolayı tahkir etmek ve küçük görmek yoktur.

- Başka milletlerin dil ve örfünü, sırf milliyetçilik damarı ile inkâr etmeyi kabul etmez.

- Millet ve kavmi, insanlar arasında bir tanışma ve yardımlaşma vasıtası olarak görür.

- Kendi milliyetini sevmesi, başka milletlere düşman olmasını gerektirmez.

- Üstünlüğün
milliyet ve kavmiyette değil; fazilette olduğunu bilir.

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,368
İsim
Arda Gezer
tabii ki de değildir , hiçbir ırk bir üstünlük ya da alçaklık sebebi olamaz

Ecdadını ve ecdadının yaptığı tarihteki gurur duyulacak şeyler ile gurur duymak ve övünmek ise ayrı düşünülmesi gerekir ki bunlar üstünlük ya da yücelik vesilesi değildir

Türk , Kürt , İngiliz, ermeni gibi ırkların tek manası şu ki genetik benzerlik , yaşadığı yer, dünyaya gelmeye vesile olan kişiler vs gibi şeyleri ifade eder

Yani dünyada ki en esassız dava sahiplerinden sayılır ırkçılar , hiçbir esası yok benim annemin,dedemin,atalarımın genleri çok kaliteliydi onun için ben de çok kaliteliyim gibi bir mantıksız fikir silsilesi

Üstünlük ilim ile olur ahlak ile olur insanlığa fayda ile olur

Kısaca Ahlaklı bir Kürt profesör , tecavüzcü bir Türk’e bin defa tercih edilir ve üstündür
Küfürbaz,ahlaksız bir Türk ,edepli bir Arap doktordan yüz defa alçak sayılır
(Doktor ve profesör sıfatlarını ilim sahibine örnek olsun diye ekledim)
Yaşasın Irkımız Çine Bedel Kırkımız

Emsal

80+ Silver
Yaşasın Irkımız Çine Bedel Kırkımız
Dur be ey, yeryüzünün büyük belası!
Şu insanın insandan üstün neresi?
Yarım kaldı, hep iyilerin hevesi.
Sen dostlarınla, zulüm müsün ırkçılık?

Sen bir gün Bosna’dasın bir gün Irak’ta.
Hep yanımızdasın olmazsın ırakta.
Sevsin insanlar birbirini bırak da.
Sen dostlarınla çile misin ırkçılık?

Milyonlarca insanı, hep sen öldürdün.
Çoğunu ağlattın, azını güldürdün.
Nice ocakları kül ettin, söndürdün.
Sen dostlarınla bela mısın ırkçılık?

Asırlardır insanları sen katlettin.
Çıkara dayalı bütün adaletin,
Zerre kadar yok acıma merhametin.
Sen dostlarınla bela mısın ırkçılık?

Senin ismin var, her gözyaşında kanda.
Gururun var, her tankta, tüfekte, topta…
Canı çıkıyor hep, kim kalırsa altta.
Sen dostlarınla katil misin ırkçılık?

Hiç yoktur senin acımakla, insafın,
Sen çıkarsın altından, her kalkan taşın.
Her ülkede kolların, her yerde başın.
Sen dostlarınla ejder misin ırkçılık.

Asya’yı Avrupa’yı mı kırdırmadın?
Milyonları toprağa mı doldurmadın?
Hala da hırçınsın, hiç akıllanmadın.
Sen dostlarınla deli misin ırkçılık?

Mezar ettin Amerika, Afrika’yı,
Avustralya ile Antartikayı,
Bırak artık bu eski, yanlış kafayı,
Sen dostlarınla manyak mısın ırkçılık?

Binlerce insan ölürken, seyrettin.
Kadehler tokuşturup da keyif ettin.
Şimdi de gözünü, Çeçenlere diktin.
Sen dostlarınla savaş mısın ırkçılık?

Can alanı, kahraman ilan edersin.
Topu, tüfeği omuzlayıp gidersin.
Barış barış diye, sen hep katledesin.
Sen dostlarınla düzen misin ırkçılık?

Savaşı da barışı da yalan yaptın.
Başka bir mahluka bir şeye mi taptın?
Hep kötülüğe çalışır fikrin aklın,
Sen dostlarınla şeytan mısın ırkçılık?

İnsan insandan farklı mı olur imiş?
Bak o Mevlana “ne olursan gel” demiş.
Senin yüzünden kullar, aklını yemiş.
Sen dostlarınla vampir misin ırkçılık?

Senin işine hiç akıl, sır ermiyor.
Bu yüzden kullar, bir birini sevmiyor.
Barış güneşi, bir gün gelip doğmuyor.
Sen dostlarınla kabus musun ırkçılık?

Çık da git n’olur, insanların içinden.
Hiç sevgi, barış olmaz senin işinden.
Ölüm, kan çıkar nefesinden, sözünden,
Sen dostlarınla zehir misin ırkçılık?

Aklın yolu bir iken bine çıkardın.
Hakkını bırakıp da hile çıkardın.
Nice canlara kıydın kelle kopardın.
Sen dostlarınla cellat mısın ırkçılık?

Sahte beyinleri, gerçekçi yaparsın.
Gerçekçileri de yalancı edersin.
Aldın kendini, tek başına gidersin.
Sen dostlarınla zorba mısın ırkçılık?

Sen varsın dünyanın boyunda, eninde,
O kötülerin damarında, geninde,
Hiç olamıyorsun kendinde, gününde,
Sen dostlarınla hasta mısın ırkçılık?

Sen kötülerin, şeytani bir gücüsün,
Onların ruhusun, beynisin, genisin,
Tedaviye ihtiyacın var delisin.
Sen dostlarınla ***** mısın ırkçılık?

Hiç acımaz, bu kadar cana kıyarsın,
Kendin için her yeri yakar, yıkarsın,
Bir de haklıyım diye, üste çıkarsın,
Sen dostlarınla hile misin ırkçılık?

Ne suçu var, bu kadar mahsun insanın?
Hiç değeri yok mu onlardaki canın?
Gözü kör olsun, sana meyil verenin!
Sen dostlarınla bitmelisin ırkçılık!

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,590
İsim
İsmi ismi.
Uygunsuz davranış
Doktor olması da önemli değil, düz zeka olarak da çoğu ırktan gerideyiz. Dünyada üstün bir ırk olacaksa zaten onlar Türkler değil zira biz en aşağılardayız. Biz üstün değiliz ama onlar çok çok üstün, bu yüzden yanlış konu.
Ya sen neyi saçmalıyorsun. Ülkece ıq'muz düşüyor evet ama bu ülkede Türküm deyip iskandinavya etnik mirası taşıyan da var orta asyada, ruslarla ortak dna'ya sahip olanda. Ne alt ne üst ırkı. Ne salaksınız siz.
Bence alt ve üst kültür var, ama konumuz bu değil.
Irk diye bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Gene tamamen bilim dışı sallama kavramlar değil ve tarihte gene turanid tarzı kavramları kullanmaya devam ediyorum ama ırk diye bir şeyin olduğunu düşünmüyorum.
İnsanlar arasında genetik farklılıklar elbette ki var ancak bunlar farklı bir ırk olarak tanımlanacak kadar var mı baya tartışılır.

Daha çok detaylı şeyler yazardım da ben bu forum da linç yerim hiç uğraşamayacağım. Bir TÜRK milliyetçisi ve Türklüğüyle gurur duyan biri olduğumu söyleyerek hemen hemen konudan ayrılıyorum. İyi forumlar.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,820
İsim
Oğuz
Ya sen neyi saçmalıyorsun. Ülkece ıq'muz düşüyor evet ama bu ülkede Türküm deyip iskandinavya etnik mirası taşıyan da var orta asyada, ruslarla ortak dna'ya sahip olanda. Ne alt ne üst ırkı. Ne salaksınız siz.
Bence alt ve üst kültür var, ama konumuz bu değil.
Irk diye bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Gene tamamen bilim dışı sallama kavramlar değil ve tarihte gene turanid tarzı kavramları kullanmaya devam ediyorum ama ırk diye bir şeyin olduğunu düşünmüyorum.
İnsanlar arasında genetik farklılıklar elbette ki var ancak bunlar farklı bir ırk olarak tanımlanacak kadar var mı baya tartışılır.

Daha çok detaylı şeyler yazardım da ben bu forum da linç yerim hiç uğraşamayacağım. Bir TÜRK milliyetçisi ve Türklüğüyle gurur duyan biri olduğumu söyleyerek hemen hemen konudan ayrılıyorum. İyi forumlar.
Bir şey yazmadan bir şey yazan tek kişisin tebrikler. Ulan zaten çıkıp gelmiş geçmiş tüm ''Türk'' toplumları IQ'suz diye bir şey dememişiz. Şu an ''Türkiye'' olarak adlandırdığımız yer evet IQ'suzdur.
Alt ve üst kültür yoktur, insan vardır. Her varsa da şu anki Türkler değildir demek istediğim o.
Trafikte magandamız ve saygısız insanımız bitmez.
Sokakta yere çöp atıp tüküren insanımız bitmez.
Ayrıca kendimizi misafirperver olarak tanımlamamıza rağmen dünyanın en cimri insanlarına sahibiz.
Milliyetçilik ve ırkçılık yapıp, Türkleri üstün ırk gören 2 IQ insanımız bitmez.
Onca sefalete rağmen AKP'ye oy atan -500 IQ insanımız bitmez
Kusura bakma da bu toplumun en az %70'i gerizekalıdır.
Hem alt üst ırk yoktur diyor, hem IQ'muz düşüyor evet diyor, hem Türk milliyetçisiyim diyor. Bi cümle kur random atma ortaya.

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,590
İsim
İsmi ismi.
Bir şey yazmadan bir şey yazan tek kişisin tebrikler. Ulan zaten çıkıp gelmiş geçmiş tüm ''Türk'' toplumları IQ'suz diye bir şey dememişiz. Şu an ''Türkiye'' olarak adlandırdığımız yer evet IQ'suzdur.
Alt ve üst kültür yoktur, insan vardır. Her varsa da şu anki Türkler değildir demek istediğim o.
Trafikte magandamız ve saygısız insanımız bitmez.
Sokakta yere çöp atıp tüküren insanımız bitmez.
Ayrıca kendimizi misafirperver olarak tanımlamamıza rağmen dünyanın en cimri insanlarına sahibiz.
Milliyetçilik ve ırkçılık yapıp, Türkleri üstün ırk gören 2 IQ insanımız bitmez.
Onca sefalete rağmen AKP'ye oy atan -500 IQ insanımız bitmez
Kusura bakma da bu toplumun en az %70'i gerizekalıdır.
Hem alt üst ırk yoktur diyor, hem IQ'muz düşüyor evet diyor, hem Türk milliyetçisiyim diyor. Bi cümle kur random atma ortaya.
2. Cümlede dediğin
''Ulan zaten çıkıp gelmiş geçmiş tüm ''Türk'' toplumları IQ'suz diye bir şey dememişiz. Şu an ''Türkiye'' olarak adlandırdığımız yer evet IQ'suzdur.''
1.dediğin:
''Doktor olması da önemli değil, düz zeka olarak da çoğu ırktan gerideyiz.''
Burada ülke bazında değil ''ırk'' bazında bir genelleme yapılmış. Ve çelişki görülüyor.
(1)

O cümleden itibaren daha konuyu kavrayamamışsın ancak ben bize sövdüğün yer hakkında yorum yapayım. Klasik kompleksimiz. Mesela ''Milliyetçilik ve ırkçılık yapıp, Türkleri üstün ırk gören 2 IQ insanımız bitmez.'' demişsin ama bu aşırı az bir sayı. Zafer partisi zaten oy almıyor en çok oy alan milliyetçi partimiz de türk islam sentezcisi ve ırkçılığı yok. İşin kompleks kısmına gelecek olursak İtalya'nın başında ki, Fransa'nın başında ki kişilere bak. Almanyada anketlerde yüzde 20 oy alan ve açık açık naziyim değil de 4. reich istiyorum diyen adamlara bak. Bizde hiç biri yok ama avrupa propagandasıyla kendimizi faşist, barbar gören biz olmuşuz. Avrupada hollanda olsun fransa olsun italya olsun hepsinde aşırı sağ hükümetler varken, bazılarına daha da radikalleri gelecekken (almanya) biz hala kendimizi ırkçı görüyoruz. Oysa yüzde 50'nin üstünde onlarca kez seçimi kazanmış iktidarımız ''Biz milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir iktidarız'' diyor.
(2)

''Ayrıca kendimizi misafirperver olarak tanımlamamıza rağmen dünyanın en cimri insanlarına sahibiz.'' öyle miymiş? Buna 85 milyon nüfuslu ülkede sen mi karar veriyorsun? Ya da ''parsimony levels of countries'' adında bir istatistik varda sen onu mu referans aldın? Mesela ben sana karşı bir şey atayım. http://istanbul.gov.tr/avrupanin-en-misafirperver-sehri-istanbul#:~:text=İstanbul, merkezi İsviçre'de bulunan,nın en misafirperver şehri oldu.
Bir çok kaynakta 1. gene İstanbul çıkmış. Valla senin gibi batı yalakası komplekse sahip olan insanları bilmem de onca krize rağmen dışarı çıktığımda 50 yaşlarında bir abimizin her zamanki gibi kedileri beslediği, parkta halı saha da çocuklara küfretmeyi yasaklayıp saygılıca oyun oynatan belediye görevlisini ve onlarcasını gördükçe ülkemin kültüründen gurur duyuyorum
(3)

''Hem alt üst ırk yoktur diyor, hem IQ'muz düşüyor evet diyor, hem Türk milliyetçisiyim diyor. Bi cümle kur random atma ortaya.'' Alt ve üst ırk yoktur evet. ıq'muz ülke bazında düşüyor bunu etkileyen bir çok faktör var (bir konuda bahsederim de bilgilenirsin) ve Türk milliyetçisiyim. Hiç biri birbiriyle çelişmiyor.
(4)

Sonuç: Yazında zaten daha başka başka saçmalıklar var ama ben sadece bunlara karşı yazmak istedim. Bundan sonra vereceğin cevaplar umrumda değil. Ben daima ileriye gitmeyi hedefleyen bir Türk genciyim ve bu yolda çalışmayı da bırakmıyorum. Seni de kompleksinle baş başa bırakıp iyi günler diliyorum.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,820
İsim
Oğuz
Uygunsuz Dil
Burada ülke bazında değil ''ırk'' bazında bir genelleme yapılmış. Ve çelişki görülüyor.
Boş Türkçe öğretmenliği yapma, ne dediğimi gayet iyi anlıyorsun, kıvırma. Orada ırktan bahsederken ''Türkiye'yi'' kastettiğimi gayet de iyi biliyorsun. Ülkeleri ırk bazında değerlendirirsek, evet ırk demek çok da yanlış olmaz. Irk dediğimiz şey kültürü yansıtan bir tanımdır zaten. Yoksa insanlığın temelinde ırk diye bir şey yoktur. Eğer zaten sen de bu ırk mevzusunu kabul ediyorsan çelişki olmadığını gayet de iyi biliyorsun. Şu an içinde bulunduğumuz ''Anadolu insanları'' ve başka bir deyişle ''Türkiye'' olarak adlandırdığımız yer gayet de diğer Türkler'den ayrı tek bir ırk olarak değerlendirilebilir çünkü son yüz yılda yaşadığımız değişimler bu topluma ait.
Bunun üzerine Türkler IQ'suz demek çok da yanlış olmamış oluyor.

O cümleden itibaren daha konuyu kavrayamamışsın ancak ben bize sövdüğün yer hakkında yorum yapayım. Klasik kompleksimiz. Mesela ''Milliyetçilik ve ırkçılık yapıp, Türkleri üstün ırk gören 2 IQ insanımız bitmez.'' demişsin ama bu aşırı az bir sayı. Zafer partisi zaten oy almıyor en çok oy alan milliyetçi partimiz de türk islam sentezcisi ve ırkçılığı yok. İşin kompleks kısmına gelecek olursak İtalya'nın başında ki, Fransa'nın başında ki kişilere bak. Almanyada anketlerde yüzde 20 oy alan ve açık açık naziyim değil de 4. reich istiyorum diyen adamlara bak. Bizde hiç biri yok ama avrupa propagandasıyla kendimizi faşist, barbar gören biz olmuşuz. Avrupada hollanda olsun fransa olsun italya olsun hepsinde aşırı sağ hükümetler varken, bazılarına daha da radikalleri gelecekken (almanya) biz hala kendimizi ırkçı görüyoruz. Oysa yüzde 50'nin üstünde onlarca kez seçimi kazanmış iktidarımız ''Biz milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir iktidarız'' diyor.
da değil. Ben daima ileriye gitmeyi hedefleyen bir Türk genciyim ve bu yolda çalışmayı da bırakmıyorum. Seni de kompleksinle baş başa bırakıp iyi günler diliyorum.
Irkçılık olarak bahsettiğim yer kendini büyük görme tarafı. Türkiye'nin övünülecek bir tarafı olmamasına rağmen evde çay demleyip çizgili gömlekle otururken ''Türkler yüce ırk yeğenim'' narasıyla yaşayan vasıfsız emekli dayı gibi triplere girmek. Ne yazık ki Türklerin üstün olduğunu sanan çokça insan var. Böyle bir davranış sergileyen insanın zeki olma ihtimali 0'dan bile uzaktır.
Avrupa meselesine gelirsek evet çok fazla ırkçı insan var fakat Avrupa ülkelerindeki ırkçılık büyük görmekten ziyade ülkelerinde ve yanlarında istememe durumundan kaynaklanan bir ırkçılık.
Emin ol öyle bir Avrupa düzeninde yaşasan sen de kimseyi istemeyip ırkçı olurdun ki biz de Suriyelileri istemeyip ülkelerine gitsinler diyoruz. Evet Suriyeliler bize çok zarar veriyor ama vermeseler bir zaman sonra yine istemeyecektin.
Bu konuda zaten ben de ırkçı olup onları istemediğime göre ırkçılık yaptığım konu bu değil ''kendini büyük görme''
Ülkeler aile evinden farksız bir yerdir bu yüzden ırkçılık olayın bu tarafı değildir.
Bilmiyorum kaç ülke gezdin bu zamana kadar ama ben şimdiye kadar 8 Avrupa ülkesine gittim. Daha 1 ay önce İtalya'dan döndüm ve inanmayacağın kadar mülteci var. Tüm marketlerde ve dükkanlarda Pakistanlı insanlar çalışıyor, sokaklarda Afrikalılar insanları her saniye taciz ediyor. Bu gibi şeylere herkes ırkçı zaten.

''Ayrıca kendimizi misafirperver olarak tanımlamamıza rağmen dünyanın en cimri insanlarına sahibiz.'' öyle miymiş? Buna 85 milyon nüfuslu ülkede sen mi karar veriyorsun? Ya da ''parsimony levels of countries'' adında bir istatistik varda sen onu mu referans aldın? Mesela ben sana karşı bir şey atayım. http://istanbul.gov.tr/avrupanin-en-misafirperver-sehri-istanbul#:~:text=İstanbul, merkezi İsviçre'de bulunan,nın en misafirperver şehri oldu.
Bir çok kaynakta 1. gene İstanbul çıkmış. Valla senin gibi batı yalakası komplekse sahip olan insanları bilmem de onca krize rağmen dışarı çıktığımda 50 yaşlarında bir abimizin her zamanki gibi kedileri beslediği, parkta halı saha da çocuklara küfretmeyi yasaklayıp saygılıca oyun oynatan belediye görevlisini ve onlarcasını gördükçe ülkemin kültüründen gurur duyuyorum.
Hahahahahahaahah
85 milyon nüfuslu ülkede sen mi karar veriyorsun diyorsun ama 85 milyonluk ülkede nasıl bu sonuca vardıklarını sorgulamıyorsun.
Tek bir parçaya bakıp tüm resmi görmek gibi bir şey değil bu.
Turist deneyimlerinden yola çıkarak cimriliği ölçtüklerini mi sanıyorsun?
85 milyonluk ülke diyorsun, kediyi öldüreni değil de senin mahallendeki parkta kedileri besleyen dayıdan örnek veriyorsun.
parkta halı saha da çocuklara küfretmeyi yasaklayıp saygılıca oyun oynatan belediye görevlisini ve onlarcasını gördükçe ülkemin kültüründen gurur duyuyorum
Ah canımmm sadece buna dayanarak tüm ülkeyi vefalı, mükemmel, saygılı yaptın. Ulan trafikteki ahlaksızlığımız hiç bir ülkede yok. Pakistan, Hindistan kaosuyla falan yarışırız belki.

Alt ve üst ırk yoktur evet. ıq'muz ülke bazında düşüyor bunu etkileyen bir çok faktör var (bir konuda bahsederim de bilgilenirsin) ve Türk milliyetçisiyim.
IQ'muz ülke bazında düşmüyor maalesef. AKP'liler ölürse ileri yıllarda gayet iyi bir IQ'ya sahip olabiliriz.
Al, Anadolu insanının özeti bu iki videodur. Aziz Nesin yıllar önce Türk halkının %60'nın a.tal olduğunu söylemiş ama ben hatalıyım değil mi 2024'de eminim ki o oran en az %70.

Yazında zaten daha başka başka saçmalıklar var ama ben sadece bunlara karşı yazmak istedim.
Ulan dediğim tek şey diğer ırklardan daha beyinsiz olduğumuz, başka cümle kurmamışım zaten ne anlatıyorsun.
Cidden konuşmak için konuşuyorsunuz ne a.tal insanlarsınız anlamıyorum.
Ulan 20 yıldır AKP'nin seçildiği bir ülkede Türkleri üstün ırk görebilecek kadar beyinsiz nasıl olabiliyorsunuz anlamış değilim.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,820
İsim
Oğuz
Adminler adamın yazdığına uygunsuz dil vermeyip bana vermenizin sebebi ne?

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,590
İsim
İsmi ismi.
Bundan sonra vereceğin cevaplar umrumda değil.
Ahahah 2 3 dakika cevaplara güldüm. Neyse bir şey demiyorsak cahilliğimizden değil, mantıkla hareket etmemizdendir. Hiç umrumda değil. Herkes kendini entelektüel münevver ilan edebilir ve çok biliyor gibi boş yapabilir. cahilliğinizle iyi günler dilerim efendim.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom