Neler Yeni

Türklük üstünlük sebebi midir?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

eneskaya6

80+ Silver
Bir ulkenin yollarında kasis varsa o ulkede egitim ve zeka aramayin

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,325
İsim
Semih Boran
Öyle bir yazmış ki sanki normal bir Türk normal bir Kürt'ten üstünmüş gibi. :D :D
Örnek verirken bile ırkçılık yapıyorsun.
Saçma sapan konular açmayın bilader kimseden üstün falan değiliz.
Irkçılık yapmıyor. Örnek veriyor. tengrici, atsızcılara vs. derdini anlatmak için bu örneği vermiştir diye düşünüyorum.

.RBO.

80+ Silver
Peki din bir insana üstünlük sağlarmı ?

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Nerden baktığına bağlı. Yahudiysen diğer insanlardan daha üstün olduğunu düşünürsün. Müslümansan herkesle eşit olduğunu.

Emsal

80+ Silver
Ahlak , çalışkanlık , edep , iyilik vs gibi değerler sağlar hocam

Yani kişi Müslümanlığının gereğini yerine getiriyorsa normal olarak sağlar demektir

Burda üstünlüğü sağlayan dinin ismi değil uygulanması , ben müslümanım onun için üstünüm diye bir şey olmaz

Müslümanca yaşıyabiliyorsan sağlar ama bunu da yine sen değil dışardan bakanlar anlar

Şu an müslümanda olması gereken birçok sıfat , başkalarında var mesela çalışkanlık mesela dürüstlük vs gibi

Emsal

80+ Silver
özetle dinin ismi değil yaşanması ancak üstünlük sebebi olabilir

Son düzenleme:

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
477
İsim
Hakan Keser
tabii ki de değildir , hiçbir ırk bir üstünlük ya da alçaklık sebebi olamaz

Ecdadını ve ecdadının yaptığı tarihteki gurur duyulacak şeyler ile gurur duymak ve övünmek ise ayrı düşünülmesi gerekir ki bunlar üstünlük ya da yücelik vesilesi değildir

Türk , Kürt , İngiliz, ermeni gibi ırkların tek manası şu ki genetik benzerlik , yaşadığı yer, dünyaya gelmeye vesile olan kişiler vs gibi şeyleri ifade eder

Yani dünyada ki en esassız dava sahiplerinden sayılır ırkçılar , hiçbir esası yok benim annemin,dedemin,atalarımın genleri çok kaliteliydi onun için ben de çok kaliteliyim gibi bir mantıksız fikir silsilesi

Üstünlük ilim ile olur ahlak ile olur insanlığa fayda ile olur

Kısaca Ahlaklı bir Kürt profesör , tecavüzcü bir Türk’e bin defa tercih edilir ve üstündür
Küfürbaz,ahlaksız bir Türk ,edepli bir Arap doktordan yüz defa alçak sayılır
(Doktor ve profesör sıfatlarını ilim sahibine örnek olsun diye ekledim)
Durduk yere bu şekilde hassas bir konu açma sebebin nedir?

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
477
İsim
Hakan Keser
Böyle şeyleri paylaşmak insanları daha çok kışkırtıyor. Gördüğünüz üzere geri dönüşler bir tık sert ve agresif. Haklılık payları da var sert olmakta. Bunları dile getirmek yerine yaşarken uygulamak faydalı olacaktır.

Emsal

80+ Silver
Böyle şeyleri paylaşmak insanları daha çok kışkırtıyor. Gördüğünüz üzere geri dönüşler bir tık sert ve agresif. Haklılık payları da var sert olmakta. Bunları dile getirmek yerine yaşarken uygulamak faydalı olacaktır.
Hocam zaten haklılık payı olduğunu düşünen varsa yazabilir tartışmadan halledebiliriz bence

Ben haklı olduğunu düşündüğüm şeyi yazdım ki sert geri dönüş ile de pek karşılaşmadım

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
bazı ırklar bazı ırklara göre üstündür yalan atmayın beyler

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
477
İsim
Hakan Keser
Hocam zaten haklılık payı olduğunu düşünen varsa yazabilir tartışmadan halledebiliriz bence

Ben haklı olduğunu düşündüğüm şeyi yazdım ki sert geri dönüş ile de pek karşılaşmadım
Bir şey demedim zaten. Yorumları da çok okumadım öylece bir göz gezdirdim sadece. Sizin yazdığınız şeyi de okumadım. Genel olarak söyledim. Konuyu açan kişiyi direkt muhatap alarak yazmıştım yorumumu. Bu tarz şeyleri ortada bir şey yokken dile getirmek çok mantıklı değil bence. Ters etki yapıyor niyet iyi olsa bile. Türkiye'de akla gelen ilk durum Kürt-Türk kavgası oluyor doğal olarak.

Maryo

80+ Platinum
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
1
tabii ki de değildir , hiçbir ırk bir üstünlük ya da alçaklık sebebi olamaz

Ecdadını ve ecdadının yaptığı tarihteki gurur duyulacak şeyler ile gurur duymak ve övünmek ise ayrı düşünülmesi gerekir ki bunlar üstünlük ya da yücelik vesilesi değildir

Türk , Kürt , İngiliz, ermeni gibi ırkların tek manası şu ki genetik benzerlik , yaşadığı yer, dünyaya gelmeye vesile olan kişiler vs gibi şeyleri ifade eder

Yani dünyada ki en esassız dava sahiplerinden sayılır ırkçılar , hiçbir esası yok benim annemin,dedemin,atalarımın genleri çok kaliteliydi onun için ben de çok kaliteliyim gibi bir mantıksız fikir silsilesi

Üstünlük ilim ile olur ahlak ile olur insanlığa fayda ile olur

Kısaca Ahlaklı bir Kürt profesör , tecavüzcü bir Türk’e bin defa tercih edilir ve üstündür
Küfürbaz,ahlaksız bir Türk ,edepli bir Arap doktordan yüz defa alçak sayılır
(Doktor ve profesör sıfatlarını ilim sahibine örnek olsun diye ekledim)
maxres2.jpg

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom