RX 6700 WATTMAN HATASI

Reaksiyon skoru
9
arkadaşlar sorun başlıkta belirttiğim gibi her allahın günü en az 5 10 kere bu sorunu almaya basladım oyuna girerken olsun girdikten 5 dakika sonra olsun beklenmedik zamanlarda oluyor ekran kartını zorlamayan oyunlar oynuyorum valo cs gibi onlarda dahi wattman yiyorum pcyi alalı 1 yıl oldu ilk aldıgım 4 5 ay sorunsuzdu sonradan bu hatayla karşılaştım o zaman garantiye vermiştim geldiginde 1 2 ay gene sorun yoktu sonradan tekrar başladı artık araştırmadığım yer kalmadı bir sürü konu okudum hiç biri sorunu çözmedi temiz format attım gene aynı sorun artık ekran kartındamı sorun var diye düşünmeye başlıyorum inşallah sorun yoktur sizinle beraber bu sorundan kurtulurum.

arkadaşlar sorun başlıkta belirttiğim gibi her allahın günü en az 5 10 kere bu sorunu almaya basladım oyuna girerken olsun girdikten 5 dakika sonra olsun beklenmedik zamanlarda oluyor ekran kartını zorlamayan oyunlar oynuyorum valo cs gibi onlarda dahi wattman yiyorum pcyi alalı 1 yıl oldu ilk aldıgım 4 5 ay sorunsuzdu sonradan bu hatayla karşılaştım o zaman garantiye vermiştim geldiginde 1 2 ay gene sorun yoktu sonradan tekrar başladı artık araştırmadığım yer kalmadı bir sürü konu okudum hiç biri sorunu çözmedi temiz format attım gene aynı sorun artık ekran kartındamı sorun var diye düşünmeye başlıyorum inşallah sorun yoktur sizinle beraber bu sorundan kurtulurum.
Wattman maalesef her kartta olabilen bir sorun karta zarar vermiyor sadece sizi rahatsız eder bir daha garantiye gönderebilirsiniz

Bütün sistem özelliklerin nedir?

Bütün sistem özelliklerin nedir?
sapphire rx 6700 10 gb
i5 12400f
gamepower mythril kasa 650w psu ile beraber
h610m h ddr4 anakart
adata 512gb ssd
xpg 2x8 16 gb ram
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Wattman maalesef her kartta olabilen bir sorun karta zarar vermiyor sadece sizi rahatsız eder bir daha garantiye gönderebilirsiniz
bazı konularda wattmanın düşük ihtimalde olsa ekran kartındaki sıkıntıdan olabileceği yazıyordu

son sürümü günceleme yaptın mu DDU İLE TEMİZ KURULUM

6700 bendede var günde 1 2 bende whatman alıyorum ama pc ilk açılışta.
Sadece fan ayarlarım sıfırlanmış oluyor,onuda kayıtlı profilden hallediyorum.
Ama oyunda vs verirse sıkıntı tabi
Sürücüm en günceli

Hocam öncelikle Discord, Steam gibi uygulamalar kullanıyorsanız ayarlardan donanım ivmesi ayarlarını kapatın.
Discord > Ayarlar > Gelişmiş > Donanım İvmesi
Steam > Ayarlar > Arayüz > Enable GPU accelerated (türkçesini bilmiyorum) diye başlayan bir ayar var, o.

Aynı zamanda bu özellik tarayıcılarda da oluyor. Kullandığınız tarayıcıya göre ayarlarına girip nerede olduğunu bulup kapatın ve bir süre bu şekilde kullanmayı deneyin.

Ben sürücü olarak da 23.10.2 sürümünü kullanıyorum hiç bir soruna denk gelmedim ama bu sizin denk gelmeyeceğiniz anlamına gelmiyor.

sapphire rx 6700 10 gb
i5 12400f
gamepower mythril kasa 650w psu ile beraber
h610m h ddr4 anakart
adata 512gb ssd
xpg 2x8 16 gb ram

bazı konularda wattmanın düşük ihtimalde olsa ekran kartındaki sıkıntıdan olabileceği yazıyordu
BIOS güncel mi? RAM'ler kaç MHz? OCCT adlı programı indirip Stability Testten Power testi yapar mısın? (10-15 dakika yapman yeterli).

BIOS güncel mi? RAM'ler kaç MHz? OCCT adlı programı indirip Stability Testten Power testi yapar mısın? (10-15 dakika yapman yeterli).
pcyi aldığımdan beri hiç BIOS güncellemesi yapmadım ramler 3200 mhz fakat 2666 mhzde çalışıyor testin sonuçları ssde

Hocam öncelikle Discord, Steam gibi uygulamalar kullanıyorsanız ayarlardan donanım ivmesi ayarlarını kapatın.
Discord > Ayarlar > Gelişmiş > Donanım İvmesi
Steam > Ayarlar > Arayüz > Enable GPU accelerated (türkçesini bilmiyorum) diye başlayan bir ayar var, o.

Aynı zamanda bu özellik tarayıcılarda da oluyor. Kullandığınız tarayıcıya göre ayarlarına girip nerede olduğunu bulup kapatın ve bir süre bu şekilde kullanmayı deneyin.

Ben sürücü olarak da 23.10.2 sürümünü kullanıyorum hiç bir soruna denk gelmedim ama bu sizin denk gelmeyeceğiniz anlamına gelmiyor.
dediklerinizi yaptım umarım düzelir

son sürümü günceleme yaptın mu DDU İLE TEMİZ KURULUM
her yeni sürüm geldiğinde DDU ile temiz kurulurum yapıyorum ama hala aynı

Ekler

• sıcaklık.PNG
    sıcaklık.PNG
    164.1 KB · Hit: 50
pcyi aldığımdan beri hiç BIOS güncellemesi yapmadım ramler 3200 mhz fakat 2666 mhzde çalışıyor testin sonuçları ssde

dediklerinizi yaptım umarım düzelir

her yeni sürüm geldiğinde DDU ile temiz kurulurum yapıyorum ama hala aynı
Windows arama kısmına msinfo32 yazıp ekran görüntüsü atar mısın?

- Bu dediğim şekilde ekran kartı sürücünü kaldırıp kur:
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/grap.../amd-radeon-rx-6700-series/amd-radeon-rx-6700 24.3.1 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 24.3.1 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Varsayılan olarak seçin ve başka ayara dokunmayın.

- Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinde sol tarafta Güç Düğmelerinin Yapacaklarını Seçin kısmına gir hocam. Girdikten sonra Hızlı Başlatı devre dışı bırak.

Bende Sapphire RX 6700 var . Vatandan almıştım. Bir gün bile sorun vermedi . Power Asus rog strix 850 watt . Tabi 650 ve 750 watt pawerlarda da çalıştı . Bir gün sorun vermedi . Kartttan karta değişiyor demekki.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,835
Üyeler
184,987
Son üye
merito
Geri