Yardım 3 tane ram takmak

Alisaml

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba arkadaşlar elimde Corsair Vengeance 16 GB (2X8) 3200MHz DDR4 CMK16GX4M2E3200C16 Ramden 8*8*8 üç tane ram var. Anakartım ise ASUS ROG STRIX B450-F GAMING .
-Bu üç rami takarsam sorun olur mu?
-Performans kaybı vs bir şey olur mu ?

İnternette baktım Dual olmaz diyenler var O yüzden
Genelde 2 slot kullanılır ya da direkt 4 slot kullanılır.2 slot olunca dual channel olup performansı ciddi seviyede arttırır, 4 slot ile de quad channel şeklinde performansını arttırır.Genelde bu şekilde yapıldığı için 3 slot kullanmak 2 tanesini dual 1 tanesini de single mı çalıştırır yoksa hepsini single'a mı çeker onu bilmiyorum ama herhangi bir sorun olmadan takabilirsin.Bir de anakart üreticilerinin kılavuzlarında aynı ram olduğu sürece 3 slot takmakta sorun yok olduğu yazıyor bu yüzden de sorun çıkmaz.

silindi

Son düzenleme:
Anakart kitapçığında yazıyor. Üçünü de takanilirsin. Dual çalışır. 8+8 kısmı dual olur. Daha fazla ram isterse fazlası single çalışır.

You may install varying memory sizes in Channel A and Channel B. The system maps the
total size of the lower-sized channel for the dual-channel configuration. Any excess memory
from the higher-sized channel is then mapped for single-channel operation.
Galiba orada demek istediği 8+16 şeklinde olursa ama 8+8+8 şekline olursa ile ilgili bir şey değil ben öyle anladım yani

Bence 82 çift kanal daha iyi olacaktır

Elimde var o yüzden o zaman 1 tane 8 gb yi satmaya çalışayım

Denemekten zarar gelmez hem sonuçları paylaşırsın bizde öğreniriz.

Elimde var o yüzden o zaman 1 tane 8 gb yi satmaya çalışayım
Hayır, satma.Neden satıyorsun ki? Dedim ya çalışıyor diye hatta anakart üreticileri kılavuzlarında destekliyorlar diye dedim ya sana. Satma kullan.

Peki ya 16+8 GB ram dual çalışır mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki ya 16+8 GB ram dual çalışır mı?
Yani 1 tane 16 GB ram , 1 tane 8 GB ram

silindi

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,158,110
Üyeler
183,949