Yardım 7600X sıcaklıklar normal mi?

sinan1261

80+
Reaksiyon skoru
16
Arkadaşlar MSI b650P wifi anakartım ve Thermaltake water 3.0 360 sıvı soğutmam var . Kaç tane video izledim ama sıcaklıklarım normal mi değil mi anlayamadım . Sinirim bozuldu artık. Stok ayarlarda cinebench testinde 93 derecelere kadar çıkıyor , kasam yerde ve ev baya sıcak. Endişelenmem gereken bir şey var mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim , 2 haftadır izlemediğim video kalmadı

Arkadaşlar MSI b650P wifi anakartım ve Thermaltake water 3.0 360 sıvı soğutmam var . Kaç tane video izledim ama sıcaklıklarım normal mi değil mi anlayamadım . Sinirim bozuldu artık. Stok ayarlarda cinebench testinde 93 derecelere kadar çıkıyor , kasam yerde ve ev baya sıcak. Endişelenmem gereken bir şey var mı ? Yardımcı olursanız çok sevinirim , 2 haftadır izlemediğim video kalmadı
sıvı sogutmanın fan sesiz artıyormu sabit calısmaya devammı ediyor o sıcaklıklarda rahatsız etmesiz lazım senı etmiyorsa ya yanlış baglantı yaptın..

o işlemci o derecelere çıkıyor mu emin değilim 360mm soğutmada hem de, tam oturmamış olabilir pompa, macunu az kullanmış veya kaliteli olmayan bir macun kullanmış olabilirsiniz, pompada bir bozukluk olabilir ki kimse istemez bunu ya da kasa hava akışınızı yanlış konfigüre ettiniz, radyatöre fanlar yanlış bağlandı gibi

sıcaklık değeri yüksek geldi bana montaj esnasında pompa üzerindeki bandı çıkarttınız mı kontrol edin sık yapılan hatalardan ayrıca başka bir sorun da olabilir 360mm sıvı soğutma için yüksek değerler

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu videoda da aynı değerler , sistemi itopyada toplattım her şeyi onlar ayarladı, fanların falan yönü her şey doğru eminim.

Bu videoda da aynı değerler , sistemi itopyada toplattım her şeyi onlar ayarladı, fanların falan yönü her şey doğru eminim.
itopyada toplandıysa şimdi daha çok montaj hatasından şüphelendim
kasan ne ? hava akışı nasıl fanlar nasıl montajlandı bunlar önemli
oyunlarda ki durumu nedir

itopyada toplandıysa şimdi daha çok montaj hatasından şüphelendim

oyunlarda ki durumu nedir
Şu an oynadığım bir tek dying light var 68-73 arası. Geçenlerde CP2077 benchmark yapmıştım orda stok ayarlarda 70-75 arasıydı. Sonra BIOS ayarlarıyla oynayıp tekrar yapmıştım 60-67 arasıydı .

sogutmanın fan sesleridemi artmıyor sabit kalıyor
Sıcaklıklar artınca fan hızı da artıyor doğal olarak ses de artıyor

Şu an oynadığım bir tek dying light var 68-73 arası. Geçenlerde CP2077 benchmark yapmıştım orda stok ayarlarda 70-75 arasıydı. Sonra BIOS ayarlarıyla oynayıp tekrar yapmıştım 60-67 arasıydı .

Sıcaklıklar artınca fan hızı da artıyor doğal olarak ses de artıyor
sıcak çalışıyor, bence sürdükleri macun iyi değil zaten senin yapman gereken tek şey itopyaya geri götürmek düzeltsinler

sıcak çalışıyor, bence sürdükleri macun iyi değil zaten senin yapman gereken tek şey itopyaya geri götürmek düzeltsinler
Geçenlerde macunu kendim değiştim , bir de sıcak çalıştığına emin misiniz ? İzlediğim her videoda farklı bir sıcaklık görüyorum.

Geçenlerde macunu kendim değiştim , bir de sıcak çalıştığına emin misiniz ? İzlediğim her videoda farklı bir sıcaklık görüyorum.
oyunlarda çektiği watt göre değişir 105w çıkarsa 70 dereceler normal aslında

ben yorum yapmıyım cinebench r23 7600x sonuçlarının görselini bırakayım ve susayım. çünkü hangi soğutucu olduğunu falan söylemicem polemik çıkıyor sonra yok öyle soğutmaz öyle ısınmaz gibilerinden. bendeki 7600x'de maksimum aldığım sıcaklık aşağıdaki fotoğraf gibi. boştaki değer 69 gibi görünüyor fotoğrafta ama testin hemen bitişindeki sıcaklık o yani tam düşüş esnasında yakaladığım görüntü 55lere kadar düşüyor. kesin doğru olan kısım maksiumumda 89ları görmüşüm defaultta ve ortalama 87lerde gezindi. soğutucuyu söylemicem dediğim gibi polemik çıkıyor.
7600X cb23 test.jpg

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,203,117
Üyeler
191,318
Son üye
yasirakkas
Geri