Hocam üstteki elemanı aldırmayın. Sırf kendisi aldığı için o sistemi her önüne çıkana öneriyor. Bilgili olduğu bir konu yok sabah akşam forumda insanlara bulaşıyor. Engelleyin geçin.
Attığınız iki sistemin ekran kartlarının Ventus olduğunu görüyorum. 3 fanlı Ventus, diğer MSI'a kıyasla daha güçlü olmasa da VENTUS model ekran kartları arasında kalite olarak daha iyidir. Ayrıca incehesap.com linkli paylaştığınız sistemin güç kaynağı korkunç kötü. Siz en iyisi itopya'da bulunan sistemi seçin.
Tavsiye olarak, ana kartı B650M-B, kasayı Vento yapmanızı öneririm. SSD olarak 1TB yapıp yapmamak size kalmış. Ben ekstra olarak aşağıdaki SSD'lerden birini almanızı öneriyorum. İlk attığım alabileceğiniz en kaliteli SSD iken, bir diğeri şuan için en uygun fiyatlı ve bi okadar da kaliteli olanı.
Kioxia 1TB Exceria Plus Serisi NVMe M.2 SSD BULK (3400MB Okuma / 3200MB Yazma) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
www.vatanbilgisayar.com
Ayrıca itopya'dan alacağınız sistemin güç kaynağı idare edebilecek düzeyde bir marka ancak bütçeniz olursa ileri zamanlarda ne olur ne olmaz diye 2. el satıp daha
kaliteli bir marka güç kaynağı almanızı öneririm.
Son olarak, eğer ekran kartı yokken illa ki ekran kartı lazım olur derseniz işlemciyi 18₺ farkla 7600 yapabilirsiniz. 7500F ve 7600 arasındaki tek fark, 7600'de entegre grafik kartının bulunması. Bu grafik kartı, hali hazırda sistemde 4060Ti takılıyken çalışmıyor ancak olurda bir gün bir sorun çıkarsa diye 7600 alabilirsiniz.
Sistemin fiyatı birazcık pahalı ancak genel olarak alınır bir sistem. Şimdiden hayırlı olsun.