Öneri 5.000tl civari monitör önerisi

CoNKeR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
629
Bütçe
5000
Merhabalar,
Asil amacim valorant oynamak. Laptop ekranim 60hz. O yüzden 144hz uzeri bir monitör arayışım var. Sadece valorant özelinde, ghosting problemi olmayan veya en az olan, hızlı tepki alabilecegim bir monitör olarak ne onerirsiniz? Çok detay var, fast ips, rapid ips, va paneller, renk gami, parlaklik vs anlamadigim icin, özellikle monitör konusunda bilgili arkadaşları ekleyebilirseniz sevinirim.

İkinci el olur mu?

Aşarım problem değil, fakat düz Ips ya bu monitör, fast ips veya rapid ips ten daha iyi mi sonuç alirim onu bilemedim, rapid ve fastin duz ips den farki nedir ki?
Tapki süresinin daha iyi olduğu söyleniyor.

Aşarım problem değil, fakat düz Ips ya bu monitör, fast ips veya rapid ips ten daha iyi mi sonuç alirim onu bilemedim, rapid ve fastin duz ips den farki nedir ki?
Onlar sadece pazarlamadan ibaret çoğunlukla.

24G4X alabileceğiniz en iyi monitör o fiyata. İstediğiniz özellikleri karşıladığını da belirteyim. 27G4X bunun 27 modeli ama amacınız FPS oyunu olduğu için 27'ye çekinceliyim. FPS oyuncularının çoğunluğu 24'ün FPS'e daha uygun olduğunu söylüyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Edit: Testlerini de eklesem iyi olur diye düşündüm. Bknz. tepki süreleri:
26-p-p_1100.jpg

Bu da bunun sonucu yani reel dünya ghosting testi:
Screenshot_2024-09-19-14-52-21-791_com.android.chrome.png

Onlar sadece pazarlamadan ibaret çoğunlukla.

24G4X alabileceğiniz en iyi monitör o fiyata. İstediğiniz özellikleri karşıladığını da belirteyim. 27G4X bunun 27 modeli ama amacınız FPS oyunu olduğu için 27'ye çekinceliyim. FPS oyuncularının çoğunluğu 24'ün FPS'e daha uygun olduğunu söylüyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Edit: Testlerini de eklesem iyi olur diye düşündüm. Bknz. tepki süreleri:
Alıntıyı görüntüle

Bu da bunun sonucu yani reel dünya ghosting testi:
Alıntıyı görüntüle

O kadar arada kaldım ki, 24G4X 5400₺, 27G4X 5500₺. Neredeyse aynı para
Valo oynamak için tamam 24 inç çiçek, ama film de izlerim, video da izlerim vs gönlüm 27'ye kayıyor.
E sporcu değiliz, nolcak diyorum. Sonra diyorum ki 27 inçteki pixelleri görmeye başlayacaksın batacak gözüne. Ama aradaki boyut farkı ciddi.
Bilemedim ya 27 inçteki pixelleri görmek aşırı rahatsız eder mi ki?
Ne dersin bro? @Fantastiktürk

O kadar arada kaldım ki, 24G4X 5400₺, 27G4X 5500₺. Neredeyse aynı para
Valo oynamak için tamam 24 inç çiçek, ama film de izlerim, video da izlerim vs gönlüm 27'ye kayıyor.
E sporcu değiliz, nolcak diyorum. Sonra diyorum ki 27 inçteki pixelleri görmeye başlayacaksın batacak gözüne. Ama aradaki boyut farkı ciddi.
Bilemedim ya 27 inçteki pixelleri görmek aşırı rahatsız eder mi ki?
Ne dersin bro? @Fantastiktürk
27'ye yeterince uzaktan bakarsanız pikselleri saymazsınız. Zaten FPS'e uygun olmaması bundan. Yakından bakmanız gerekiyor ama 27 1080'de hem pikselleri sayıyorsunuz hem de yakından bakmak için fazla büyük oluyor.

Eğer yeterince uzaktan bakarım diyorsanız sorun yok. Ben keyfine FPS oynayan birisiyim 27 QHD kullanıyorum ve uzaktan bakarak oynuyorum. Benim için sıkıntı değil.
24 inç tercih edin 27 gereksiz büyük
Tam tersinebence imkan varsa 27 tercih edilmeli 24 küçük (Tabii buradaki 27, 1080p özel durumundan bahsetmiyorum genel konuşuyorum.). Kişisel tercihler bunlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,206
Üyeler
183,075
Son üye
walith
Geri