Pc hocası 7700xt sistem için f/p monitör önerir misiniz ?

Jiyu

80+ Silver
Reaksiyon skoru
464
Bütçe
8000
Selamun aleykum , hayırlı geceler arkadaşlar. Sizce bu sistem için alınabilecek en güzel ve ileriye dönüp f/p monitör hangisi ? Başka öneriniz var mı ?
Daha önce masaüstü sistem ya da monitör kullanmadığım için bu konu hakkında bilgim yok. Yoldaşım olacak monitör arıyorum.
Aradığım özellikler :
-Valo/cs2/pubg/Rainbow Six: Siege/Warzone vb. fps oyunlarını en akıcı en güzel şekilde gecikme olmadan oynamak istiyorum.
-İleride ekran kartı odaklı oyunlar oynamak istersem de onları en iyi şekilde olmasa da kendimce güzel şekilde deneyimlemek istiyorum.
-Ghosting , ölü piksel , kronik vb. sorunlarla uğraşmak istemiyorum. Bu konuda en güvenilir ve ileriye dönük olanı hangisi acaba ?
- Dizi film izlerken de gözleri yormadan en akıcı şekilde izlemek istiyorum ( tabi bu söylediklerim diğer modellere kıyasla ve fiyatına göre )
Son olarak sizce şu bir kaç günde monitörler indirime girer mi yoksa yeni yıl gelmeden zamlanır mı ?
Bütçe 7-8k fakat değerse 1-2k daha da çıkarım en fazla.

Hdmı'da çıkabilir, Displayport'da. Displayport girişi varsa kablosu da sığar hocam, resim atar mısın ?
Resim için müsait değilim , model Asus TUF Gaming A15 FA507NU-LP103
DP kablo çıktı , display port sanırım büyük zaten uçları
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hiç bi monitörde hdmı çıkmıyor artık ek bilgi lenovo monitörler beklediğimden daha kötü 60 fps vardı 170 180 fps yazıyordu :D
Bence ekran ayarlarına gelip fps değiştirmeniz gerekiyor. belki 60 fps kullanıyorsunuz ayarlardan.

Resim için müsait değilim , model Asus TUF Gaming A15 FA507NU-LP103
DP kablo çıktı , display port sanırım büyük zaten uçları

Bence ekran ayarlarına gelip fps değiştirmeniz gerekiyor. belki 60 fps kullanıyorsunuz ayarlardan.
Evet DP Displayport oluyor. Bi deneyin bakalım, geldi mi monitör ?

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu
Evet DP Displayport oluyor. Bi deneyin bakalım, geldi mi monitör ?
Monitör geldi çok şükür fakat dediğiniz kablo sığmıyor nasıl oluyor anlamadım ?
Ethernet girişinin tam yanındaki yer değil mi ?

Display port için dönüştürücüm yok , direkt kullanabilir miyim ?

Hocam sığmama gibi bi durumu olamaz ki eğer DP girişi ve DP kablonuz var ise. Bu görselde ki gibimi DP dediğiniz giriş ve kablo ?

Screenshot_20241231-142646_Chrome.jpg

• Beğen
Hocam sığmama gibi bi durumu olamaz ki eğer DP girişi ve DP kablonuz var ise. Bu görselde ki gibimi DP dediğiniz giriş ve kablo ?

Alıntıyı görüntüle
Daha çok sol taraftakine benziyor ve yazı inanılmaz küçük tam okuyamadım fakat sanırım hdmi

Asus tuf a15 laptopta olduğuna emin misiniz ?​

Ethernet kablosunun yanında sizin attığınız sol taraftaki görsele benzeyen yuva var ve oraya sığmıyor.
Onun yanında da usb 4 falan yazıyor

Daha çok sol taraftakine benziyor ve yazı inanılmaz küçük tam okuyamadım fakat sanırım hdmi

Asus tuf a15 laptopta olduğuna emin misiniz ?​

Valla Epey'den baktım da sadece HDMI girişi var sanırım senin laptopta. Evde televizyonun felan yok mu yav HDMI kablosu 😃?

DisplayPort destekli çift USB Type-C yazıyor sitesinde , destekli derken dönüştürücü ile mi oluyor yoksa direkt takılıyor mu anlamadım

Tamam hocam DP girişi yok o HDMI girişi malesef oraya sığmaz, uymaz. HDMI kablosu televizyon var ise kutusunda bilmem yada biyere felan kaldırmışsınızdır belki vardır bi hatırlayın. Yada mecbur bi mağazadan alıcaksınız.

DisplayPort destekli çift USB Type-C yazıyor sitesinde , destekli derken dönüştürücü ile mi oluyor yoksa direkt takılıyor mu anlamadım
Valla onunla ilgili bi bilgim yok hocam.

• Üzgün
Valla Epey'den baktım da sadece HDMI girişi var sanırım senin laptopta. Evde televizyonun felan yok mu yav HDMI kablosu 😃?
Biz de televizyon yok , o kablodan da yok. Ben kutu içeriğinde var zannediyordum.. Test edemiyorum şimdi ya
Akım koruyucu priz almayı da unuttum , Allah'ın izni ile 2 güne gelecek hayırlısı ile sistem İnşaAllah.
Şimdi de priz bakıyorum , sistem gelene kadar monitörü test ederim diye düşünmüştüm. Gerekirse iade vs ederim diye

Usb girişi ile görüntü vermez mi :( monitör ve laptobu usb den bağlasam

Biz de televizyon yok , o kablodan da yok. Ben kutu içeriğinde var zannediyordum.. Test edemiyorum şimdi ya
Akım koruyucu priz almayı da unuttum , Allah'ın izni ile 2 güne gelecek hayırlısı ile sistem İnşaAllah.
Şimdi de priz bakıyorum , sistem gelene kadar monitörü test ederim diye düşünmüştüm. Gerekirse iade vs ederim diye

Usb girişi ile görüntü vermez mi :( monitör ve laptobu usb den bağlasam
Valla hocam hiç öle bi bağlantı yapmadığım için bilemiyorum, bi deneyin bakalım. Olmazsa da hiç kafanıza takmayın. Sistem gelince denersiniz, zaten 2 gün sonra gelcek inşallah diyorsunuz. Bi sıkıntı varsa monitör de o zaman da iade edebilirsiniz, 14 gün iade hakkınız olduğu için.

• Beğen
Valla hocam hiç öle bi bağlantı yapmadığım için bilemiyorum, bi deneyin bakalım. Olmazsa da hiç kafanıza takmayın. Sistem gelince denersiniz, zaten 2 gün sonra gelcek inşallah diyorsunuz. Bi sıkıntı varsa monitör de o zaman da iade edebilirsiniz, 14 gün iade hakkınız olduğu için.
30 gün değil mi :( iade vb. durumlarla uğraşmak istemiyorum çünkü sistemi hangi ara test edeceğim..
Peki sence https://www.amazon.com.tr/Brennenstuhl-Primera-13-500-Tekli-Korumalı/dp/B001P47JJK?th=1
Bu akım koruma adaptörü sistemi korur mu ? bu konu hakkında bilgin var mı ?

30 gün değil mi :( iade vb. durumlarla uğraşmak istemiyorum çünkü sistemi hangi ara test edeceğim..
Peki sence https://www.amazon.com.tr/Brennenstuhl-Primera-13-500-Tekli-Korumalı/dp/B001P47JJK?th=1
Bu akım koruma adaptörü sistemi korur mu ? bu konu hakkında bilgin var mı ? 14 gün diye biliyorum.
14 gün diye biliyorum. Malesef akım koruma prizleri hangileri iyidir hiç bi bilgim yok ama Ugreen markasının iyi olduğunu biliyorum. İsterseniz ayrı bi konu açın hocam.

• Beğen
Geri