Zaten o kiloda bmr 1800 civarıdır. Bence 1200ün altına düşmemek lazım. Proteinli beslenme ve bol su içme kas ağrılarını azaltır. Hevy diye telefon uygulaması var oradan giriş seviye programa başlarsan daha çok hareket yapmış olursun.
Bence biraz daha yiyebilirsin, acelesi yok sarkma ve çatlama yapabilir altını doldurmadan kilo verirsen. Tavsiyem diyetisyene başvur ama her türlü 1700'ün aşağısına çok düşmemekte fayda var bence
2. haftadayım şuan ilk hafta çok kötüydüm gözüm kararıyordu hatta bi ara 15 20 saniye boyunca ayakta deprem yaşadım ama şuan gayet iyiyim yani şekeri bıraktıktan beri çok daha enerjiğim ve iyi hissediyorum
hocam böyle devamlılığı gelmez
bakın tavsiyem düzgün bir beslenme uygulamanız
günlük ortalama +200 gram protein +75 yağ +200 gram karb almanız lazım
bunları temiz aldığınız sürece zayıflarsınız
hocam ben 4 ay sonra adanaya gideceğim çok sevdiğim birileri var orada ve beni her zaman kırmadan kilo vermem için teşvik eden kişilerdi en çok istediğim 4 ay içinde 25 kilo verip onların yanına gitmek açıkçası
hocam deri sıkılaşır bir anda verirseniz bu sıkılaşma daha yaşanamadan yağ doku bittiği için boşa düşer oda sarkma yapar ama uzun vadeli olursa sarkma olmaz çünkü deri ona alışıp sıkılaşabilir
hocam ben 4 ay sonra adanaya gideceğim çok sevdiğim birileri var orada ve beni her zaman kırmadan kilo vermem için teşvik eden kişilerdi en çok istediğim 4 ay içinde 25 kilo verip onların yanına gitmek açıkçası
hocam sana olanı söyleyim 4 ayda 25 kilo verirsen derin %100 sarkacak bak %99 falan değil kesin sarkacak özellikle bel çevrende 2. bir deri katmanı ile geziceksin
bu beni rahatsız etmez diyorsan
kolay gelsin
şuan yaşamadığını düşünebilirsin belki ama bikaç gün sonra bir anda bıkkınlık gelir
Tavsiyem düzgün beslenme uygulaman
1200-1300 kcal ile bırak spor yapmayı normal yaşayan bir insan bile sıkıntıya girer
Bence biraz daha yiyebilirsin, acelesi yok sarkma ve çatlama yapabilir altını doldurmadan kilo verirsen. Tavsiyem diyetisyene başvur ama her türlü 1700'ün aşağısına çok düşmemekte fayda var bence
Zaten o kiloda bmr 1800 civarıdır. Bence 1200ün altına düşmemek lazım. Proteinli beslenme ve bol su içme kas ağrılarını azaltır. Hevy diye telefon uygulaması var oradan giriş seviye programa başlarsan daha çok hareket yapmış olursun.
Bence bu tarz durumlarda hedeflenmesi gereken şey spesifik bir kilo yerine sağlıklı olmak. Zaten sağlıklı olunca sağlıksız kilo gider, belli bir kilo miktarına ulaşmak yerine bu daha sağlıklı olur. Sonuçta hepimizin kemik yapısı, kas kütlesi değiştiğinden dolayı 1.78 kişi 75 kiloda otomatik güzel ve sağlıklı görünür demek değil. Ben de 1.78'im 80'den 70 e düşmüştüm zamanında kilo vermek için 1.200-1.500 kalorilik bir diyetle, ama görüntüm geriye dönüp bakınca çok da hoş değildi. Ben şu an 90 kiloyum ve 80 kilo halim vücut yapım ve iriliğimde daha ideal, ayrıca sen 25 kilo vereceğim dediğinde aldığın kas kilosunu da unutabilirsin. Kas yağdan çok daha az yer katlar ama çok daha yoğundur o yüzden 6 kilo verdim diye sevinmişken aslında 10 kilo vermiş gibi gözükebilirsin. Bence rakamlara şu an bu kadar takılmayın, gerçekten çok güzel kilo vermişsiniz, bunları devamlı bir hayat stiline oturtursanız sağlıklı kalmaya devam edersiniz, bence arkadaşlarınız da 25 kilo verdiğiniz için değil de gerçekten daha da sağlıklı olduğunuz için sevinir.
Hocam 100+ kiloluk 18 yaşında spora giden bir erkeğin bmr'ı nasıl 1800 civarında oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sporla yağın altındaki yer bir noktaya kadar doldurulur. Çatlak illa olur ama sarkma aşırı çatlama yerine daha dengeli bir görüntü olur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bence bu tarz durumlarda hedeflenmesi gereken şey spesifik bir kilo yerine sağlıklı olmak. Zaten sağlıklı olunca sağlıksız kilo gider, belli bir kilo miktarına ulaşmak yerine bu daha sağlıklı olur. Sonuçta hepimizin kemik yapısı, kas kütlesi değiştiğinden dolayı 1.78 kişi 75 kiloda otomatik güzel ve sağlıklı görünür demek değil. Ben de 1.78'im 80'den 70 e düşmüştüm zamanında kilo vermek için 1.200-1.500 kalorilik bir diyetle, ama görüntüm geriye dönüp bakınca çok da hoş değildi. Ben şu an 90 kiloyum ve 80 kilo halim vücut yapım ve iriliğimde daha ideal, ayrıca sen 25 kilo vereceğim dediğinde aldığın kas kilosunu da unutabilirsin. Kas yağdan çok daha az yer katlar ama çok daha yoğundur o yüzden 6 kilo verdim diye sevinmişken aslında 10 kilo vermiş gibi gözükebilirsin. Bence rakamlara şu an bu kadar takılmayın, gerçekten çok güzel kilo vermişsiniz, bunları devamlı bir hayat stiline oturtursanız sağlıklı kalmaya devam edersiniz, bence arkadaşlarınız da 25 kilo verdiğiniz için değil de gerçekten daha da sağlıklı olduğunuz için sevinir.
evet benim içinde önemli olan rakamlar değil nasıl göründüğüm hocam haklısınız benden kilolu olupta fit görünen insanlar var
benden zayıf olupta yağlı olanlarda
Sarkma erkekte çok olmuyor zaten ama benim demek istediğim bir anda vermekle alakalıydı. Bir anda verse de spora devam ettiğinde o sarkma yavaşça azalacak ama hiçbir zaman sıfır olmayacak. 110 kilo %35 yağlı birinin sarkmasının aynı kalması için 120 kilo %20 yağlı falan olması lazım yani yağ oranının azalıp kas kütlesinin artması lazım ve bu kas kütlesi de hacim olarak eski yağ kütlesiyle aynı olmalı ki aynı gerginlikte kalsın vücut.
Dediğiniz gibi kas da yağa göre daha yoğun olduğu için otomatik olarak kilo artar ama daha fit görünür.
Sonuç olarak derinin yüzey alanını azaltmak mümkün değil. Çünkü deri epitel dokudur/hücredir. Diğer hücrelere benzemez. Bir hamamböceğini düşünün bu hamam böceği 20 grama çıkıyor, 20 grama çıkarken keratin kabuk da büyüyor ama üzerindeki keratin kabuk ileride bu böcek 10 gram olsa da aynı kalacak. Epitel dokular da keratinimsi yapıdadır. Kilo kaybıyla küçülmez.
evet benim içinde önemli olan rakamlar değil nasıl göründüğüm hocam haklısınız benden kilolu olupta fit görünen insanlar var
benden zayıf olupta yağlı olanlarda
Aynen öyle, rakamlar çok bir şey ifade etmiyor. 80 kilo halime kilo vermeden önceki 78 kilo halimden daha iyi duruyordu çünkü spor yapmıştım ve vücuduma olan yağlar daha iyi oturuyordu uzun lafın kısası aynaya baktığınızda gördüğünüz insandan memnun olun yeter. Zaten işin en zor kısmı olan başlamayı yapmışsınız, aceleye getirmek yerine hayal ettiğiniz fiziğe doğru adım adım gitmenin mutluluğunu düşünün