umutuzman201010
80+
- Reaksiyon skoru
- 114
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Oh be rahatladık galiba
Neden?Oh be rahatladık galiba
Söylediğim kaynağa bakarsan hocam hiç değişmeden aktarılıyorBahsettiğin şeyleri biliyorum ravi zincirini de mütevatiri de ne dediğini anlıyorum ancak anlatamadığım şey şu;
Kur'anda hiçbir ek kaynak gerekmediği zaten yazıyor bak sende kabul ediyorsun peygambere itaat edin ayetinden yepyeni bir kaynak çıkartıyorsun sorunda biraz buradan kaynaklanıyor. Hadisler bir kaynaktır ve Kuranın ek bir kaynağa ihtiyacı olmadığını söylediği tonla ayet var. Bu noktada anlaşamıyoruz. Dediğim gibi eğer hadisler çok önemli bir kaynaksa neden peygamber döneminde hadis yazmak yasaktı? ya da 4 halife döneminde neden tüm yazılan hadisler toplatıldı ve yakıldı? Çünkü komple yeni bir din çıkartmaya çalışıyorlardı 300 sene boyunca kulaktan kulağa geçen cümlelerin değişmemiş olma ihtimali var mı sence?
Yok buradayım hala sadece uyarı aldımOh be rahatladık galiba
Adam sustu galiba yazmıyor daNeden?
Uyarı aldın devam etme artık yat uyu abimSöylediğim kaynağa bakarsan hocam hiç değişmeden aktarılıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yok buradayım hala sadece uyarı aldım
Hizli karar veriyorsun bende umide kapiliyorum sonraAdam sustu galiba yazmıyor da
Keşke engeleselerdi bunuUyarı aldın devam etme artık yat uyu abim
Hizli karar veriyorsun bende umide kapiliyorum sonra
Ayn kral doğru diyorsunUyarı aldın devam etme artık yat uyu abim
Hizli karar veriyorsun bende umide kapiliyorum sonra
Söylediğim kaynağa bakarsan hocam hiç değişmeden aktarılıyor
Yok buradayım hala sadece uyarı aldım
Bahsettiğin kaynağı da zamanında okudum Kuranla çelişen çok şey var:Söylediğim kaynağa bakarsan hocam hiç değişmeden aktarılıyor
Aga nolur git bizi sinir hastası ettin
Rum Suresi'nin 3. ayetinde, Rumlar'ın “Dünyanın en alçak yerinde” yenildikleri belirtilir. Peygamber gelecekten haber verip mucizeler sergileyebilir bunu kendinden değil Allahın ona verdiği güç ile yapar yani bilmiş oluyorBahsettiğin kaynağı da zamanında okudum Kuranla çelişen çok şey var:
Bir kadın, sahip olduğu bir kedi yüzünden veya onu bağlaması yüzünden cehenneme girdi: Elin de tuttuğu bu kediye ne yiyecek vermişti ve ne de onu, yeryüzündeki haşaratı yemesi için serbest bırakmıştı; nihayet kedi, açlıktan ölmüştü.
Peygamber Kurana göre ölümden sonra ne olduğunu bilemez yani bu kaynakta da çok çelişen hadis var ve bahsettiğin hadisler iddia edilene göre çok yakın bir tarihte yazılmış yani bunda bile yanlış bilgi varsa hiçbir hadisin güvenilir olmadığı sonucuna varabiliriz
"De ki: Ben kendime bile Allah’ın dilediğinden başka bir fayda ve zarar verecek güce sahip değilim. Eğer gaybı bilseydim, elbette daha çok hayır yapardım ve bana hiçbir kötülük dokunmazdı. Ben sadece inanan bir kavme uyarıcı ve müjdeleyiciyim." (A'raf 7:188)
Engelle geç boş konuşmanın alemi yokAga nolur git bizi sinir hastası ettin