Kullandığınız PC parçalarını puanlayin!

Vemoxis

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
344
Su an ki sisteminizde kullandığınız parçanın ismini, 10 üzerinden kaç puan verdiğinizi ve artıları ile eksilerini yazin.

Her parça için ayrı ayrı yapmak uzun süreceği için sadece fikir belirtmek istediğiniz parçalar için yapabilirsiniz.

Örnek olarak benim kullandığım SSD ile ilgili artı veya eksi bir düşüncem yok. Düz SSD yani o yüzden fikir yazmayacağım onla ilgili.

Kullandığım ve puanlamak istediğim ürünler;

* Philips Evnia 27M2N5500 Monitör
2K, 27 inç müthiş bir monitör. 8K fiyata amazondan almıştım. Kesinlikle tavsiye ederim. Bir tek HDR özelliği için HDR400 yerine HDR600 iyi olurdu. 10/9

* Gigabyte Windforce 4070 Super OC
Windforce alınmaz cart curt tarzı çok yorum var ancak en nihayetinde hepsi 4070S olduğu için aşağı yukarı performans hepsinde aynı. Ayrıca 3 fanlı olduğu için ben memnun kaldım. Sıcaklık 65 üstüne hiç çıkmadı ve FPS gayet tatmin edici. Tek ve en büyük sıkıntım driver sebebiyle mavi ekran problemi yaşıyorum maalesef. Şimdilik çözdüm ama şimdilik :( Bu yüzden 10/8

*Gamepower skadi square 120mm sıvı soğutma
Buda aldığına pişman olduğum bir ürün olarak kalsın. Hava soğutma montajıyla uğraşmak istemediğim için ve sıvı soğutma gözüme daha hoş gözüktüğü için sıvı soğutma ekledim sisteme alırken. Ancak keşke 120mm yerine 240mm ve Gamepower yerine daha kaliteli bir marka alsaymisim. Işıkları vesaire kapanmıyor. Yanıp sönen gıcık bir ışık stili var. Saçma sapan sesler çıkarıyor bazen. Soğutma konusunda sıkıntısı yok görevini yapıyor ancak her an gidecekmiş gibi geliyor niyeyse. Bozulana kadar veya para bulana kadar devam mecburen. Sonra kaliteli 240mm alırım. 10/6

* AULA F75 Klavye ve AULA SC550 Mouse
Klavyeyi çok beğendim. Tuşa basma hissi, malzeme kalitesi, ürün ağırlığı vesaire çok iyi. Şarjı da iyi gidiyor. RGB de kafi. 10/9
Temu üzerinden bu klavyeyi aldıktan sonra AULA serisi olsun diye mouse olarak da aynı markayı tercih etmek istedim. Pek bir esprisi yok. Düz mouse. Işıklı mışıklı. 10/7

Daha aklıma gelenler var da üşendim neyse bunlar yeterli benim için. Sizler de yazın bakalım neler varmış.

NOT : KENDI SISTEMINZDE KULLANDIGINIZ KENDI PARCALARINIZI PUANLAYIN DOSTLAR. BENIMKINI DEGIL :D BENIMKINI DE PUANLAYABILIRSINIZ ANCAK BEN ORNEK OLMASI ACISINDAN YAZDIM KENDIMINKINI. ASIL MERAK ETTIGIM SIZIN PARCALARINIZ VE NE KADAR MEMNUN OLDUGUNUZ.

Son düzenleme:
öncelkile monitör bilgim yok ama o markanın iyi olduğunu duymuştum 10 verebilirim.

ekran kartı için 2 adet yorum yapacam 1 model içni 1 marka için
model : windforce bana göre alınır bütçe yetmediği yerlerde tercih edilebilir tabii ki daha iyisi var ama 6/10
ekran kartının kendisi : öncelikle ne zaman aldığınızı bilmiyorum ona göre yorum yapacağım şu an o ekran kartı 30k eskiden de 26k idi fiyatını haketmeyen bir kart aynı fiyata amd de kas gücü olarak çok daha yüksek kartlar alınabilir örnek rx7900xt 4/10
soğutucu: 120mm soğutucu uzatmayacağım 1/10
klavye hakkında bir bilgim yok.
psu da yazarsanız sevinir en önemli parçadır.

öncelkile monitör bilgim yok ama o markanın iyi olduğunu duymuştum 10 verebilirim.

ekran kartı için 2 adet yorum yapacam 1 model içni 1 marka için
model : windforce bana göre alınır bütçe yetmediği yerlerde tercih edilebilir tabii ki daha iyisi var ama 6/10
ekran kartının kendisi : öncelikle ne zaman aldığınızı bilmiyorum ona göre yorum yapacağım şu an o ekran kartı 30k eskiden de 26k idi fiyatını haketmeyen bir kart aynı fiyata amd de kas gücü olarak çok daha yüksek kartlar alınabilir örnek rx7900xt 4/10
soğutucu: 120mm soğutucu uzatmayacağım 1/10
klavye hakkında bir bilgim yok.
psu da yazarsanız sevinir en önemli parçadır.
Hocam biraz yanlis anlasildi sanirim. Genel kendi kullandiginiz parcalar ile ilgili yorum istedim. Tabii benimkiler ile ilgili de yorum yapabilirsiniz Mesela bildigim kadariyla siz 7800xt kullaniyordunuz. Modeli ile birlikte kullandiginiz parcanin arti ve eksileri seklinde.

ben direk 6 verdim

Hocam biraz yanlis anlasildi sanirim. Genel kendi kullandiginiz parcalar ile ilgili yorum istedim. Tabii benimkiler ile ilgili de yorum yapabilirsiniz Mesela bildigim kadariyla siz 7800xt kullaniyordunuz. Modeli ile birlikte kullandiginiz parcanin arti ve eksileri seklinde.
haaaa kusura bakmayın hocam qjkwljgwqljkjlkeqwjkl hemen onuda yapayım
sapphire pulse rx7800xt : sapphirenin giriş seviye kartıdır çok memnunum 67 dereceyi geçmedi ama 1-2k daha verilerek pure almak çok daha mantıklı 7/10
gigabyte s2h b650 : evet biliyorum çok giriş seviyesi bir kart ama bütçem bu kadardı :( fiyatına göre fena değil 5/10
işlemci : 7600 11/10 :D
soğutucu : deepcool ak400 indirimdeyken almıştım ona göre puanlama yapacağım yoksa phantom spirit alırdım 7/10
kasa : msi mag fore m100a fiyatına göre çok iyi kasa havası çok iyi fan kalitesi çok iyi fanları çok sessiz ama çok küçük 7/10
psu : NZXT c750 +80 bronze zamanında 2600 TL'ye almıştım C tier bir psu fena değildir fp üründür 6/10
ram : patriotun 2x16 6000mhz cl30 bence 10/10
ssd : kingston renegade 2tb bana göre 8/10.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam benim sistemimi sizde yorumlayın sistem benim ve parçaları ben seçtiğim için elimden geldikçe objektif olmaya çalıştım ama hani malum parçaları ben seçtiğim için 2. bir yerden daha iyi olur.

Son düzenleme:
haaaa kusura bakmayın hocam qjkwljgwqljkjlkeqwjkl hemen onuda yapayım
sapphire pulse rx7800xt : sapphirenin giriş seviye kartıdır çok memnunum 67 dereceyi geçmedi ama 1-2k daha verilerek pure almak çok daha mantıklı 7/10
gigabyte s2h b650 : evet biliyorum çok giriş seviyesi bir kart ama bütçem bu kadardı :( fiyatına göre fena değil 5/10
işlemci : 7600 11/10 :D
soğutucu : deepcool ak400 indirimdeyken almıştım ona göre puanlama yapacağım yoksa phantom spirit alırdım 7/10
kasa : msi mag fore m100a fiyatına göre çok iyi kasa havası çok iyi fan kalitesi çok iyi fanları çok sessiz ama çok küçük 7/10
psu : NZXT c750 +80 bronze zamanında 2600 TL'ye almıştım C tier bir psu fena değildir fp üründür 6/10
ram : patriotun 2x16 6000mhz cl30 bence 10/10
ssd : kingston renegade 2tb bana göre 8/10.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam benim sistemimi sizde yorumlayın sistem benim ve parçaları ben seçtiğim için elimden geldikçe objektif olmaya çalıştım ama hani malum parçaları ben seçtiğim için 2. bir yerden daha iyi olur.
Her parca ile ilgili bilgim yok ancak:
7800xt gayet iyi bir kart. Bende 4070S almasaydim onu alirdim 10/8 verilir.
Anakart hakkinda bilgim yok. Giris seviyesi ise 10/5-6 yeterli :D sonradan upgrade edersiniz.
deepcool ak400 bence yeterli seviyede. 10/8 fazlasinda gozumuz yok :D
islemci benim de 7600 gayet kafi 10/10
psu markasini hic bilmiyorum maalesef bir sey diyemeyecegim.
Ram mhz vesaire gayet iyi. 32GB zaten. 10/9
SSD 2tb yeterli bence kingston da iyidir 10/9

Her parca ile ilgili bilgim yok ancak:
7800xt gayet iyi bir kart. Bende 4070S almasaydim onu alirdim 10/8 verilir.
Anakart hakkinda bilgim yok. Giris seviyesi ise 10/5-6 yeterli :D sonradan upgrade edersiniz.
deepcool ak400 bence yeterli seviyede. 10/8 fazlasinda gozumuz yok :D
islemci benim de 7600 gayet kafi 10/10
psu markasini hic bilmiyorum maalesef bir sey diyemeyecegim.
Ram mhz vesaire gayet iyi. 32GB zaten. 10/9
SSD 2tb yeterli bence kingston da iyidir 10/9
NZXT kaliteli bir markadır hocam gerek kasaları gerek psuları premium hissettiriyor :D yorumun için teşekkürler.

Aynı monitöre sahibim. 7700 civarına satılırken tam bir F/P ürünüydü. Renk kalitesi falan gayet iyi. Birde içinde dahili bir hoparlörü de olsaymış 10 numara olurmuş.

Diğer bileşenler imza da yazıyor zaten genel olarak memnunum. 2K da her türlü oyunu oynatıyor. Puanlayacak olursak herhalde 8/10 veririm herhalde bilemedim :)

Ürünleri FP olarak yorumlayacağım daha çok sonuç olarak bence en önemli nokta fiyatı high end bir pc kullanmadığım için

3 Tane Monitör var AOC LG ve MSI hepsi 1080p 23.8 inç ve IPS panel model numaralarına kadar hatırlamıyorum

AOC olan kesinlikle 10/10 1.2kya almıştım zamanında şu anda kullandığım 4k tllik LG ve 3k tllik MSI'dan çok daha güzel bir görüntü sunuyor

LG olan 180hz forumda geçen indirimlerde paylaşılan model bundan da memnunum 8/10 verebilirim ideal olur

MSI model ise 100hz pro serisinden 100hz olduğu için ufak bir fark hissetsemde renk için istediğimi karşılamaya yetiyor 7/10

Sistemde ASUS Dual RTX 4060 var epey memnunum bu karttan giriş seviye bir karttan ne bekliyorsanız fazlasıyla sağlıyor sıcaklıkları güzel hiçbir sorunu da yok fiyatına göre aldığım zaman rakipsizdi bu yüzden 8.5/10

Anakart Gigabyte B550M-K 2.7kya aldığım yine fp dengesi olarak çok iyi bir b550 anakart fiyatına göre yorumlarsak 8.5/10 diğer b550lere göre ise 7/10

İşlemci Ryzen 5 5600. Yorumsuz zamanının en fp işlemcilerinden biriydi Ölününde ölü fiyatına aldım bu zamanda artık zayıf kalmaya başlayacak olsa da 4060 ile birlikte çok iyi bir ikili 8/10

M2 SSD Kioxia 1tb ssdsi. Nefret ettiğim bir model oldu DRAM bulunan bir M2nin kısa sürede bu kadar sağlığının düşmesine inanamadım %80-85 küsürdü en son fiyatı güzel olsa bile ömür olarak rezalet fiyatından dolayı 5/10

Ram Kingston 16x2 3200mhz ram işte düz ram fp iş görür 7/10

Kasa Zoko Amiral Black fiyatına göre 360mm desteği şekli falan her şeyi güzel bir tek fanları eeeh 7/10 ondan dolayı ama fp olarak 9/10u var white modeli 1.3k falan şu an

Soğutucu Enermax LIQMAXFLO 360RGB 12/10. Bu fiyata top tier herhangi bir şey almak bile muazzam (3K) Hem performansından hemde fiyatından çok memnunum işlemcim için çok overkill olsa da işlemcimi oda sıcaklığında tutabiliyor olması muazzam

Anakart H610m-a d4: H610 olmasına rağmen mosfet soğutucusu var ve 2 adet m2 girişi var. 1 tanesi pcie 3.0 x2 arabirimine sahip yani max 2 gb okuma yazma sunuyor kayıplarla bu 1700 mb falan oluyor ama en azından m2 ssd takabiliyorsunuz. Sata ssdler bile standart kullanıcılar için yeterli oluyor. Direkt 10 veriyorum (şu anki fiyatı rezalet ama ben 2 yıl önce aldığımda fiyatı iyiydi)

Kasa MSI Mag Forge m100a: Yan kapağının pleksi olması kötü fanlar rgb olmasa bile ışıkları kapatılmıyor hep rainbow çalışıyor bu da kötü. Ben fanlarını değiştirdim. Bunlar dışında fazla yer kaplamayan hava sirkülasyonu çok çok iyi olan standart micro atx bir kasa. Fiyat uygunsa alınabilir ve 300-500 farkla argb fanlı modeli varsa düşünmeden onu alın çünkü argb fanlarla birlikte yan kapak tamperli cam oluyor. Bendekine puanım 6.5

Ekran Kartı Galax RTX 4070 Super: 2 fanlı modeli var bende en ucuz 4070 super olarak aldım en fazla ne kadar kötü olabilir zaten çok çok güç çeken bir ekran kartı değil diyerek aldım. Alalı 2 ay falan oldu şu süreçte hiçbir sorunum yok ne sıcaklık ne performans konusunda. Tam performans kullanıyorum. 10 veriyorum, uygun fiyatlı 4070 gpu'su işte mis gibi

SSD'lerim wd green 480 gb mld m300 1 tb ve samsung 850 pro 1 tb var sata. Samsung beleş geldi taktım kullanıyom öyle 10 numara ssd'dir kendisi zaten pek yoruma ihtiyacı yok. Diğer 2 ssd de işte standart kullanıcılar için iş görüyor. WD olanı 2 yıldır mld m300'ü 1.5 yıldır kullanıyorum. SSD anlamında bir sorunum olmadı. Aslında pek güvenmiyorum sadece oyun depolarım mantığıyla aldım. Önemli bilgilerim her zaman cloud'da yedeklidir. Samsung direkt 10, diğer ssdlerde şu anlık benim için 10luk ssdler ama sonuçta teknik verileri belli fiyatına göre uygun düşerse 10 numara ama daha böyle rakipleriyle yakın olduklarında 6 veririm.

PSU MSI A550BN 80+ BRONZ: taş gibi psu'dur kendisi zamanında direkt amazon kasım indirimlerinden almıştım 2022 yılında. o gün bugündür kullanıyorum 12 voltluk kanaldan 546w verebiliyor kendisi. Çoğu 550w modelden çok daha iyi bir psu. Tek eksiği artık günümüzde yeni nesil 16 pin kablo desteklemiyor haliyle biraz eski bir model olduğundan. PSU'ya da puanım direkt 10.

Değerlendirmek istediğim ekipmanlarım bu kadar. Okduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Su an ki sisteminizde kullandığınız parçanın ismini, 10 üzerinden kaç puan verdiğinizi ve artıları ile eksilerini yazin.

Her parça için ayrı ayrı yapmak uzun süreceği için sadece fikir belirtmek istediğiniz parçalar için yapabilirsiniz.

Örnek olarak benim kullandığım SSD ile ilgili artı veya eksi bir düşüncem yok. Düz SSD yani o yüzden fikir yazmayacağım onla ilgili.

Kullandığım ve puanlamak istediğim ürünler;

* Philips Evnia 27M2N5500 Monitör
2K, 27 inç müthiş bir monitör. 8K fiyata amazondan almıştım. Kesinlikle tavsiye ederim. Bir tek HDR özelliği için HDR400 yerine HDR600 iyi olurdu. 10/9

* Gigabyte Windforce 4070 Super OC
Windforce alınmaz cart curt tarzı çok yorum var ancak en nihayetinde hepsi 4070S olduğu için aşağı yukarı performans hepsinde aynı. Ayrıca 3 fanlı olduğu için ben memnun kaldım. Sıcaklık 65 üstüne hiç çıkmadı ve FPS gayet tatmin edici. Tek ve en büyük sıkıntım driver sebebiyle mavi ekran problemi yaşıyorum maalesef. Şimdilik çözdüm ama şimdilik :( Bu yüzden 10/8

*Gamepower skadi square 120mm sıvı soğutma
Buda aldığına pişman olduğum bir ürün olarak kalsın. Hava soğutma montajıyla uğraşmak istemediğim için ve sıvı soğutma gözüme daha hoş gözüktüğü için sıvı soğutma ekledim sisteme alırken. Ancak keşke 120mm yerine 240mm ve Gamepower yerine daha kaliteli bir marka alsaymisim. Işıkları vesaire kapanmıyor. Yanıp sönen gıcık bir ışık stili var. Saçma sapan sesler çıkarıyor bazen. Soğutma konusunda sıkıntısı yok görevini yapıyor ancak her an gidecekmiş gibi geliyor niyeyse. Bozulana kadar veya para bulana kadar devam mecburen. Sonra kaliteli 240mm alırım. 10/6

* AULA F75 Klavye ve AULA SC550 Mouse
Klavyeyi çok beğendim. Tuşa basma hissi, malzeme kalitesi, ürün ağırlığı vesaire çok iyi. Şarjı da iyi gidiyor. RGB de kafi. 10/9
Temu üzerinden bu klavyeyi aldıktan sonra AULA serisi olsun diye mouse olarak da aynı markayı tercih etmek istedim. Pek bir esprisi yok. Düz mouse. Işıklı mışıklı. 10/7

Daha aklıma gelenler var da üşendim neyse bunlar yeterli benim için. Sizler de yazın bakalım neler varmış.

NOT : KENDI SISTEMINZDE KULLANDIGINIZ KENDI PARCALARINIZI PUANLAYIN DOSTLAR. BENIMKINI DEGIL :D BENIMKINI DE PUANLAYABILIRSINIZ ANCAK BEN ORNEK OLMASI ACISINDAN YAZDIM KENDIMINKINI. ASIL MERAK ETTIGIM SIZIN PARCALARINIZ VE NE KADAR MEMNUN OLDUGUNUZ.
arc b580;aşırı fiyat performans o yüzden 10\9
i5 14400f;yaaani idare eder yanlızca fiyatına göre kötü sıcak çalışmıyo 10\6
coooler master hyper nano 411 sogutucu;işlemci 55 dereceyi geçmiyor kesinlikle fp güzel bi soğutucu 10\9

Philips Evnia 24M2N3201A monitör tek kelime ile muazzam ,renk kalitesi harika hopörlörü idare eder,ama benim için 10\10​

klavye+mouse;msı vıgor gk 30+gm11 clucth:normal fiyaına bakarsak tabii ki 2k bu sete verilmez ama bana arkadaş 300tlye sattığı için almıştım pek yorum yapmayacağım 10\6sı var

Ürünleri FP olarak yorumlayacağım daha çok sonuç olarak bence en önemli nokta fiyatı high end bir pc kullanmadığım için

3 Tane Monitör var AOC LG ve MSI hepsi 1080p 23.8 inç ve IPS panel model numaralarına kadar hatırlamıyorum

AOC olan kesinlikle 10/10 1.2kya almıştım zamanında şu anda kullandığım 4k tllik LG ve 3k tllik MSI'dan çok daha güzel bir görüntü sunuyor

LG olan 180hz forumda geçen indirimlerde paylaşılan model bundan da memnunum 8/10 verebilirim ideal olur

MSI model ise 100hz pro serisinden 100hz olduğu için ufak bir fark hissetsemde renk için istediğimi karşılamaya yetiyor 7/10

Sistemde ASUS Dual RTX 4060 var epey memnunum bu karttan giriş seviye bir karttan ne bekliyorsanız fazlasıyla sağlıyor sıcaklıkları güzel hiçbir sorunu da yok fiyatına göre aldığım zaman rakipsizdi bu yüzden 8.5/10

Anakart Gigabyte B550M-K 2.7kya aldığım yine fp dengesi olarak çok iyi bir b550 anakart fiyatına göre yorumlarsak 8.5/10 diğer b550lere göre ise 7/10

İşlemci Ryzen 5 5600. Yorumsuz zamanının en fp işlemcilerinden biriydi Ölününde ölü fiyatına aldım bu zamanda artık zayıf kalmaya başlayacak olsa da 4060 ile birlikte çok iyi bir ikili 8/10

M2 SSD Kioxia 1tb ssdsi. Nefret ettiğim bir model oldu DRAM bulunan bir M2nin kısa sürede bu kadar sağlığının düşmesine inanamadım %80-85 küsürdü en son fiyatı güzel olsa bile ömür olarak rezalet fiyatından dolayı 5/10

Ram Kingston 16x2 3200mhz ram işte düz ram fp iş görür 7/10

Kasa Zoko Amiral Black fiyatına göre 360mm desteği şekli falan her şeyi güzel bir tek fanları eeeh 7/10 ondan dolayı ama fp olarak 9/10u var white modeli 1.3k falan şu an

Soğutucu Enermax LIQMAXFLO 360RGB 12/10. Bu fiyata top tier herhangi bir şey almak bile muazzam (3K) Hem performansından hemde fiyatından çok memnunum işlemcim için çok overkill olsa da işlemcimi oda sıcaklığında tutabiliyor olması muazzam
monitörde aynı fikirdeyim
asus dual kötü bir seridir (coil whine sorunu) 4/10 , 4060 fiyatını gram haketmeyen bir kartır (eğer indirimde aldıysanız 7/10) indirimsiz 4/10
işlemci bence direkt 9/10
ram de aynı fikirdeyim
ana kart olarak ta aynı fikirdeyim.
kasa da aynı fikirdeyim
ve soğutucu da 9/10 denilebilir cidden fiyatı için harika soğutucu.

Laptop kullanıyorum genel olarak 7.5/10

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,600
Üyeler
187,535
Son üye
Tufeng
Geri