Noysal
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 452
hayırdır abi ben niye komisyon ödüyorum ? o zaman dükkanın kazandığına da ortak olayım ? böyle bir mantık mı var saçma ***** iş yapıyorlar, kredi kartına sigara çekmiyorum kardeşim yanına bir şeyler alırsan olur der geçersin. Başlarım böyle işe keriz miyiz biz yaEmpati yapmayanın anlamayacağı bir durum ve devlet asla adaletli yaklaşmıyor. Ne bakkalım var ne sigara satışım. Ticaret yaptığım için az çok adamların derdini biliyorum.
Kimsenin hicbir yerde sesini çıkaramadığı ülkede yok 2₺ koyamaz yok 3 koymuş şikayetçi olacam olayı komediden başka bisey değil.
İbanı yasakladılar, her esnafa pos cihazı zorunlu tutup herkesi tek tek bankalara mahkum ettiler ve kuruşa kadar kayıt altında tutmak istiyorlar. Sorsan özgürsün asla. Her işleminde seni bankaya pasif köle yaptılar çatır çatır bedavadan komisyon veriyorsun. Bu olayın arka planı çok derin o yüzden gecip ister kartla alırım, ister nakitle diyemezsin adamda sana ister nakit satarım istersem satmam der.
Hiçbir yerde hakkını arayamadığın ülkede bir pakette 3-5₺ kâr yapan emekcinin sırtına binip o komisyonu yansıtmayacan diyorlar olurda yansıtırsan cezalandırırız.
91₺ nin komisyonu 2,5/3₺ arası değişiyor fazladan 2-2,5₺ koymuş adam yaptığı anlamsız normalde öyle yapmazlar. Suratsız olması yukarda bahsettiğim ticaret kurallarının yıllardır o insanları köle haline getirmesinden kaynaklı olabilir zaten herkesde gecim sorunu sıkıntısı var sende şikayet ederek bu tefecilerin ekmeğine yağ sürmüş oluyorsun.
O esnaf dünyanın en adi esnafı olsun ama bu olaydan o adamı cezalandırmak dünyanın hicbir yerinde adil değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hiç uğraşılacak bi iş değil allah sabır versin